Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joneczka77

Kierunek studiów

Polecane posty

Gość joneczka77

Hej czy moglibyście mi pomóc jaki kierunek studiów wybrać? Od razu zaznaczam,że jestem humanistką tak więc odpadają wszelkie przedmioty techniczne. Interesuje mnie : 1. Doradztwo i coaching - z tego co się orientowałam wiedza ta była do tej pory dostępna wyłącznie na kursach. Kierunek dotyczy rozwoju osobistego. 2. Mediaworking - treści w sieci. Oba kierunki na studiach zaocznych na WSNHiD w Poznaniu. Który Waszym zdaniem daje większe perspektywy?

Gość gość
Wybierz to co Ciebie bardziej przekonuje , musisz liczyć na swoją intuicję. Jeśli będziesz robiła to co lubisz i w czym czujesz się dobrze i pewniej , to właśnie ten kierunek da Ci większe perspektywy. Możesz też skorzystać z poradni zawodowej , chyba w każdym mieście jest coś takiego za darmo , ja ostatnio byłam bo za rok matura , nie powiem żeby mi to pomogło bardzo w wyborze kierunku , ale dużo się dowiedziałam o sobie samej , o swoich możliwościach , predyspozycjach , wadach i zaletach.

Gość gość
a ja się nie zgadzam, jeśli ktoś jest dobry w tym co robi, to na pewno pracę znajdzie skończyły sie już chyba podziały na kierunki dla przyszłych bezrobotnych i ludzi, którzy na pewno znajdą pracę. Jeśli coś dobrze robisz, starasz się, to to na pewno zaowocuje.

I ja dołączę do tej dyskusji, bo też zastanawiam się nad tym jaki kierunek studiów wybrać, z tym, że u mnie będą to studia magisterskie. Podoba mi się Coaching na UTH w Warszawie, tutaj opis tej specjalności - http://www.uth.edu.pl/oferta-studiow/magisterskie/zarzadzanie/coaching/opis Zrobiłam sobie przerwę po studiach licencjackich, ale teraz czuję, że pora wracać na studia, a ten kierunek bardzo mnie zaciekawił. :)