Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

effka89

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Witam wszystkie użytkowniczki i pewnie użytkowniczków :) Staram się z mężem o bobasa, w tamtym roku wzięliśmy ślub a teraz chcemy już tworzyć fajną i wesołą rodzinkę. Ostatni stosunek uprawialiśmy we wtorek, to było 24 czerwca. Rzecz jasna bez zabezpieczenia, minęło prawie 7 dni, miesiączki na razie nie ma, ale mam nie regularne cykle więc tutaj jest to zgubne ;/ to mi dużo odpowiedzi nie daje. Pojawiła się jednak wrażliwosć na dotyk piersi!! CZegoś takiego nie miałam, ostatnio też myślałam, że już się udało ale no... jednak to nie było to ;/ test wiem, że najlepiej wykonać tak dopiero po 7 dniach, więc jeszcze czekam.. do tego brzuszek mnie pobolewał wczoraj i dziś, nie było to bardzo dokuczające, aczkolwiek to czułam :) Jak myślicie, są tutaj jakieś szanse na ciążę? Mogę niedługo się cieszyć i krzyczeć jupiii...?! Muszę jeszcze o tym trochę poczytać, ale takie podstawy znam :) Ciekawa jestem czy jest tu jakaś mama z doświadczeniem, która może mi podpowiedzieć :D

Gość gość
Lepiej nie ciesz się za wczesnie.

Właśnie za wcześnie się cieszyć nie che ale czytałam dość obszerny artykuł na ten temat i wiele zaczyna się zgadzać: http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy-ciazy-76.html - to mnie napawa nadzieją. Jutro już wykonam test ciążowy to będę pewna, ale zawsze to tak długo wszystko się dłuży i tyle trzeba czekać.. a ja już nie mogę się doczekać. Piersi mnie chyba bardziej bolą niż wczoraj, rano czułam się nie najlepiej, w sensie miałam lekkie mdłości, miejmy nadzieje, że to nie efekt taki jak w postaci Placebo... ale się nie mogę doczekać, jak będę w ciąży to będę jutro najszczęśliwszą kobietą na calutkim świecie!

Gość gość
jutro będzie zbyt wcześnie na test. Najlepiej go zrobić po min. 14 dniach od stosunku. Kiedy masz mieć okres i jakie konkretnie masz cykle od ilu do ilu? Co do objawów lepiej się nie napalać bo to różnie bywa. Lepiej mieć miłą niespodziankę niż się nastawić i zawieść.