Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

depilator czy oplaca sie kupic ,wasze doswiadczenua i opinue

Polecane posty

Gość gość
Czy na mokro mozna i jak z podraznieniami,chce kupic browna:-)

Gość gość
Ja sobie nie wyobrażam życia bez niego - szczególnie w lecie, na wakacje (golenie nóg codziennie w hotelu? - nie dziękuję). W zimie raczej golę nogi, ale w lecie przejadę depilatorem, a potem co jakiś czas poprawiam. Trochę na to trzeba poświęcić czasu, szczególnie za pierwszym razem, ale potem spokój. Plastry z woskiem itp. do stosowania w domu na mnie nie działają - nie wiem, może mam jakieś mocniejsze włosy ;) A znowu do kosmetyczki z tym nie pójdę - mam jakąś blokadę w psychice, nie mogę się przełamać, żeby ktoś mi zadał ból, wolę to zrobić sama... Jeśli chodzi o wrastanie, to moim zdaniem po każdej metodzie depilacji włoski mogą wrastać. Ale regularny peeling i nie powinno być problemu. Chociaż niektórzy mają skłonności do tego. Dlatego ja osobiście polecam.

Gość gość
Niektóre mają opcję na mokro. Ja swój kupiłam już dawno, działa tylko na sucho, więc nie potrafię się odnieść i porównać, jak lepiej. Ja mam skórę skłonną do podrażnień, po goleniu często masakra... Po depilacji oczywiście czerwone kropki i trochę piecze. Jak użyję depilatora wieczorem, to czasami jeszcze rano mam delikatne plamki. Ale to schodzi, a potem już jest ok. W sumie wolę mieć raz mocniej podrażnione na wieczór, noc i ewentualnie rano, niż co drugi dzień po goleniu...

Gość gość
Sa bardzo rozne depilatory,dla wrażliwych skór tez,na mokro to chyba kiepski pomysł bo to jednak jest urządzenie,ktore zalane moze sie zepsuć i moze byc tez na prąd a wtedy nie moze miec kontaktu z woda...sama pewnie wiesz.Braun to bardzo dobra firma,jednak ja juz nie używam depilatora bo wlosy po nim mi sie strasznie wrastały na rozne sposoby,cześć można było wyciągnąć a czesc była głęboko pod skóra ale było je widac i aby je wyciągnąć trzeba było zrobic rankę a było ich duzo i wtedy wyglada to masakrycznie.Zaden peeling mi nie pomagał bo były za głęboko,jednak moja koleżanka używa i jest zadowolona ale ma czerwone ciapki.

Gość gość
Tez miałam czerwone kropki na nogach i nigdy nie znikały do końca ,ostatecznie wybrałam wosk bo szybciej było zrobic wosk u kosmetyczki niż depilatorem samemu w domu sie męczyć a podrażnienia miałam podobne.Depilator tez nie wyrywa wszystkich włosków ,z woskiem tez moze byc rożnie ale jednak jest lepiej.

Gość gość
najlepszy jest Durex Play

Gość gość
Oczywiście, że od razu nie wyrwie wszystkich - dlatego jak mam całkiem "zarośnięte", to przejadę raz, za jakieś 2 dni powtórzę, a potem tak raz w tygodniu. Włosy są w różnej fazie wzrostu, więc nigdy nie da się usunąć wszystkich na raz. Ale tak jak napisałam - do kosmetyczki z tym nie pójdę, blokada psychiczna. A wosk w domowych warunkach w ogóle nie działa (próbowałam różne sposoby - gotowe plastry, zainwestowałam w podgrzewacz, a teraz wszystko zalega gdzieś w szafie - jedynie depilator jest w miarę regularnie używany, szczególnie w lecie).

Gość gość
Polecam depilator na mokro, duzo latwiej wydepilowac pachy, jesli sie jest w ogole w stanie zniesc taka torture, ja odkad zaczelam uzywac tam depilatora, nigdy nie wroce do swedzacej skory po boleniu. Pasta cukrowa jest jeszcze lepsza, jak sie opanuje technike, co mi zajelo wieki.