Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie w UK, że zarabiacie więcej niż 1 tys miesięcznie?

Polecane posty

Gość gość

oprócz kierowcy i fachowca na budowie.

Gość gość
sprzątanie prywatnych domów 10-12 f/h własna działalność, dobry angielski, samochód

Gość gość
^^ A w Polsce opowiadasz że masz firmę i jesteś dyrektorem, buahaha.

Gość gość
ale pracujesz po 40h w tygodniu na tym sprzątaniu, tyle masz klientów?

Gość gość
Kurcze no weź kto teraz zarabia poniżej 1 tys? Nie znam nikogo

Gość gość
Moja siostra pracuje na sprzątaniu 45 godzin 12 na godz. Ja siedzę z dziećmi narazie ale niedługo do pracy. Sklep ze zdrowa żywnością nazwy nie napisZe 1320 miesięcznie,po 3 latach pracy :(

Gość gość
Maz mój 1680 w ekskluzywnym sklepie pracuje przy zdjęciach do katalogów.

Gość gość
35 godzin pracy tygodniowo, asystentka stomatologa w prywatnej klinice. jezyk perfect, prawo jazdy i auto jest, studia skonczone.

Gość gość
ja cię, czyli wszystko z konkretnymi umiejętnościami praktycznymi, a innej drogi nie ma?

Gość gość
Pewnie, ze jest inna droga. Praca w fabryce za £800 miesiecznie albo sprzataczka.

Gość gość
A ile ten fachowiec na budowie ma? Jakis dobry, w dobrej firmie z kilkuletnim doświadczeniem np.w Londynie to moze ze 2000 netto mc... To nie 1000 f mc czy mniej, ale tez nie jakieś kokosy, zwłaszcza w Londynie...

Gość gość
fachowcy od płytek, od elektryki, od wody i rur dobrze zarabiają.

Gość gość
^^ A w Polsce opowiadasz że masz firmę i jesteś dyrektorem, buahaha. xxx nie opowiadam, do Polski nie jeżdżę - nie interesuje mnie tamten kierunek przyjechałam do UK żyć i pracować - jak na razie robię jedno i drugi i jestem bardzo zadowolona pracuję 35 godzin tygodniowo, lubię sprzątać, mam fajnych klientów (mili, uprzejmi, weseli ludzie) - nie pracuję pod presją (mój mąż świetnie zarabia) tylko dla przyjemności, po to żeby wyjść z domu i nie hodować tyłka i pogadać sobie w trakcie sprzątania po angielsku, bo mam klientki gaduły z czego się bardzo cieszę!

Gość gość
a ile zarabia Twój facet jak mówisz, że świetnie?

Gość gość
Hehe, usmialam sie z tej co to "sprzata dla przyjemnosci" :D :D :D :D

Gość gość
Jestem nauczycielem English for Academic Purposes. Skonczylam filologie I mam duze doswiadczenie w nauczaniu. Język oczywiście biegle.

Gość gość
Co druga na emigracji widzę na męża tylko liczy... "Maz swietnie zarabia"... A same nie maja sie czym pochwalic

Gość gość
czyli moje 12 funtów na godzinę to coś, czego mam się wstydzić, tak? no i strasznie was przepraszam, że lubię sprzątać i moja niestresująca praca sprawia mi przyjemność - bardzo mi przykro - pewnie lepiej byście się czuli gdybym harowała przy taśmie za najniższą krajową, no ale cóż... jeszcze raz bardzo przepraszam

Gość gość
A masz chociaż stałe godziny? Sporo osob u których sprzątacz? Bo nie sztuka miec 12 f za godzine i np.5 czy 10 godz.pracy tygodniowo tylko ...

Gość gość
W uk nikt przeciez nie ma wiecej jak 1000 mc . . .

Gość kasssa to nie wszystko
Mozna miec wiecej niz minimum. Po 2 latach w Londynie mam 12.30£/h,praca lekka,latwa I przyjemna.Moze jak na Londyn to nie sa extra zaobki,ale moj maz zarabia kilka razy wiecej niz ja(nie jest Polakiem) I zyjemy bardzo dobrze.

Gość gość
A masz chociaż stałe godziny? Sporo osob u których sprzątacz? Bo nie sztuka miec 12 f za godzine i np.5 czy 10 godz.pracy tygodniowo tylko ... xxx tak, mam 35 godzin tygodniowo, jeden dom dziennie, w piątek dwa praca stała, mam z każdym klientem podpisaną umowę - pracuję tak już czwarty rok

Gość gość
to trochę nudno skoro 4 lata u tych samych ludzi.

Gość gość
Ja pracuje w laboratorium jako science technician.

Gość gość
nie u tych samych, średnio co rok zmieniam klientów - też się szybko nudzę, ale dwóch mam od trzech lat i nie mam zamiaru ich zostawić bo bardzo się lubimy i traktują mnie prawie jak córkę - prezenty, pomoc wielu sprawach a ja im pierogi i ciasta, które uwielbiają :-)

Gość gość
Nie, dziecko, nie masz sie wstydzic, zadna praca nie hanbi tylko nie opowiadaj bajek :D :D :D Chociaz z drugiej strony ... jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;)

Gość gość
i tak bedziesz sprzatac do konca zycia ? takie masz ambicje ? nic tylko miotla, wiadro, mop, goowna, smieci ?

Gość gość
Wiecie ambicje sie wynosi z domu. Jak ktos zapierd... fizycznie cale zycie, to ni h.... nie pnie sie wyzej. Mam taka kolezanke ,ktora pracuje na kuch ni 3 lata i proponowali jej stanowisko asystenckie ale ni h... ona sie boi :D Misie na ambicje dostaniecie odpowied zo stanowiskach prezesa. haha

Gość gość
Hehe, takie nasze rodaczki ambitne :D :D :D

Gość gość
No ok ,moze i dziewczyna nie ma wiekszych ambicji ,ale co Wam do tego?Jesli jej takie zycie pasuje i jest szczesliwa to o co chodzi?Moze poza praca ma jakies hobby czy zainteresowania , o ktorych Wy mozecie sobie tylko pomarzyc ? :D