Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie w UK, że zarabiacie więcej niż 1 tys miesięcznie?

Polecane posty

Gość gość
W domu tez sprzata jak sadze. no chyba ze zatrudnia sprzataczke :)

Gość gość
To sie nazywa ambicja slavea :D

Gość gość
Co sie martwicie ... jeszcze troche i narodzi sie w niej ambicja na posiadanie dzieci, nie bedzie juz mogla do swojej ulubionej pracy chodzic i jej "swietnie zarabiajacy maz" bedzie pracowal na nie i na dzieci :D Te dwie formy ambicji zazwyczaj ida w parze ;)

Gość gość
Jednego nie rozumiem, jak mozna ze sprzatania zrobic sobie zawod, to jest uciazliwy obowiazek codzienny we wlasnym mieszkaniu. Wykonywac go zawodowo i to latami ? Nie ma co ukrywac ze to smrod, brud i rzygowiny. Swoj wlasny i swojej rodziny mozna jakos scierpiec, ale cudze goowna skrobac z przyjemnoscia ? Az niedobrze mi sie zrobilo.

Gość gość
sprzątanie jest ok. ja też lubię sprzątać. w ogóle utrzymywanie czystości to bardzo fajna branża. Ja uwielbiam swoją pracą na zmywaku.

Gość gość
to ja, ta sprzątaczka, której tak żałujecie mam 44 lata, dwunastoletnie dziecko i karierę w Polsce za sobą - pracowałam w korporacji, która mnie przeżuła i wypluła po dziesięciu latach pracy - nie przyjechałam do UK robić powtórki z wyścigu szczurów - chcę sobie żyć spokojnie i bezstresowo - to takie dziwne? chociaż dla was, młodych, narwanych i naiwnych może wydawać się to dziwne - dorośniecie - zrozumiecie

Gość gość
spokojnie i bezstresowo to sie zyje jak sie nie pracuje, a nie jak pucuje cudze kible moja droga.

Gość gość
ty wiesz swoje a ja swoje - wolę pracować niż się obijać

Gość gość
pewnie, że lepiej, od siedzenia w domu można zwid, snów na jawie dostać, a sprzątanie to ekstra zajęcie: indywidualne, samodzielne, bez managera nad tobą i złośliwych, wnerwiających współpracowników albo klientów do obsługi.

Gość gość
Ale zawistni jestescie ,zazdroscicie jej , co za prostactwo !!

Gość meczyki
Ja pracuje w biurze jako ksiegowa. Mieszkam w Anglii juz 10 lat, wiec moj Angielski jest bardzo dobry. Na prawde wiele nie trzeba aby tutaj znalezc dobra malo stresujaca prace. Zalezy kto co lubi i jaki ma jezyk Angielski. Pozdrawiam.

Gość gość
@meczyki serio...jakoś nie wydaje mi się, żeby dobra praca była tak "łatwo dostępna" w UK

Gość gość
A ja studiuje medical science full time i nie pracuje na razie.

Gość gość
a ja wykładam chemię w tesco i biorę medicines, więc mamy wiele wspólnego, może sie poznamy?

Gość gość
@ gość dziś no to z czego się utrzymujesz?

Gość gość
Na razie rodzice mi finansuja wszystko ale planuje pojsc do pracy na drugim roku studiow.

Gość gość
Powiem krótko - c****j cię to obchodzi. Nie masz swojego życia? :D zajmij się swoimi finansami.

Gość gość
Produkcja 1200 mies. Ale juz kontrakt z firma, nie agencja

Gość gość
Ja jestem w Anglii 7my rok, zaczynalam na tasmie w zywnosciowce, w ciagu tych 7 lat przeszlam przez kilka etapow i obecnie w tej samej fabryce pracuje w dziale finansowym, jakichs kokosow strasznych nie zarabiam, bo nie jestem z wyksztalcenia ksiegowa, ale zdecydowanie czuje sie swobodniej finansowo. Z zawodu jestem nauczycielka, wyjechalam z Polski dlatego, ze z natury jestem niesmiala i wycofana i ten zawod wykonczyl mnie psychicznie (gimnazjum). Na poczatku pracujac na tasmie odzylam, odrosly mi wlosy, przestalam miec ataki migreny, bole brzucha i nie mialam mysli, ze sie ponizam czy cos, choc inni mi to mowili. Natomiast ciesze sie teraz, ze dostalam szanse, glownie dzieki b.dobrej znajomosci jezyka, choc teraz znowu bywa nerwowka w pracy i duza odpowiedzialnosc i czasem z sentymentem wspominam smiechy i pogaduchy przy lince. Rozumiem natomiast osoby, ktore wola zycie bez stresow, bo to naprawde moze wykonczyc i psychicznie, i fizycznie.