Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamasy

Co potrafią wasze 9 miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość mamasy

Hej, jestem ciekawa co potrafią wasze 9 miesięczne dzieciaczki mój za tydzień kończy 9 msc, sam wstaje na nogi w łóżeczku jak prowadzam to przebiera nóżkami choć czasem zdarza mu się jeszcze skakać, trzyma butelkę do picia ale to jak mu się chce, gada po swojemu meme mama tete tata dede dada buu baba aeee eee i takie tam, i mam jeszcze pytanko czy to możliwe żeby świadomie mówił mama bądź tata bo gdy mnie widzi to ciągle powtarza meme mama?

Gość gość
Moj synek ma prawie 10miesiecy, mowi mama, tata, baba, ola, nie, daj i das- czyli Adas (tak ma na imie) wydaje mi sie ze rozumie kogo wola itp. Jak pytam np. Kto wywalil z szuflady pieluszki to mowi - dys nieee tata :) i tak pociecha od 2 tygodni zwala wszystko na tate ;). Poza tym umie wstac, chodzi za 2 paluszki, robi papa, podaje reke na czesc, bije brawo i pokazuje ile ma problemow. Teraz jesteśmy na etapie nauki pokazywania oka ucha i noska ;) na razie wszystko myli ;)

Gość gość
o co chodzi z tym pokazywaniem problemów?

Gość gość
moj ma 9,5msc robi papa, czesc, przybija piatke, wstaje podpierajac sie byle czego i upada na pupe krzyczac bach, mowi tata , dzidzia, baba, a mama tylko jak placze albo jest glodny :) jak jest cos czym nie moze sie bawic to mowi ze to jest bee, potrafi podac mi zabawke jak go o nia poprosze, oczywiscie zaraz musze mu ja oddac:) daje buziaka a raczej jak go o niego prosze to otwiera paszcze i doklada to mojej buzi( dopiero sie uczymy) nasladuje miny ogolnie jest smiszny, potrafi rozbawic mnie do lez a tak na marginesie to Kocham go jak CHOLERA

Gość gość
Moja tesciowa zawsze pyta malego czy ma problemy i czy mama mu dokucza. Wiec nauczylam mlodego na haslo problem podnosi roczki do gory lapie sie za glowke i mowi tyylo.