Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sanderrrka

Bezbolesne lecz regularne skurcze!!!

Polecane posty

Gość Sanderrrka

Witam, zauważyłam dzisiaj u siebie regularne lecz raczej bezbolesne skurcze. Są one co około 10 min. Byłam przed chwilą się wykąpać i nic nie dało. Czy któraś z Was tak miała ? I czy to może być już poród? Dodam, że jestem w 38 tc. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
moze ...moje tez nie bolały. jak pojechałam na porodówke to miałam co 4 min i siedzilamjak mnie przyjmowali jak niby nic sie nie dzialo po czym okazalo sie ze mam rozwarcie na 8 cm ,pozniej zaczely bolec... to byly takie skurcze jakby ci sie chcialo kupe :P tylko ze miprzy nich odpadl czop

Nie mam doswiadczenia, wiec glowy nie daje, ale jak bylam w szpitalu, to mowili, ze zdarzaja sie skurcze bezbolesne lub w ogole nieodczuwalne, ktore tylko KTG rejestruje. Takze jak dla mnie moze wlasnie zaczelas zostawac mamusia ;-) Zobacz, czy stana sie za jakis czas silniejsze :-)

Gość gość
u mnie były twardnienia brzucha co 3min. bezbolesne -na ktg wykazało skurcze porodowe 60%. Zaczyna się poród.

Gość gość
jesli to twoj pierwszy porod to spokojnie poczekaj do rana i zadzwon do swojego ginekologa badz do szpitala i sie zapytaj bo nawet jak teraz zadzwonisz do szpitala sie zapytac to jak im powiesz ze to pierwsza ciaza to troche minie zanim sie pozadnie rozkreci :) ja mialam takie skorcze bezbolesne 24 godziny az przyszly bolesne porodowe i po 1,45 h mialam synka na brzuszku :))

Gość gość
To mogą być takie przepowiadające. Idź spokojnie spać. Do rana przejdzie, albo się rozkręci na dobre. Wtedy będziesz wiedziała na pewno że to już TO ;) Powodzenia!!

Gość gość
do goscia 22:11 nie do konca sie z toba zgodze, moj porod wygladal tak ze obudzilam sie przed 8 rano i czytajac ksiazke dostalam skurczy( bezbolesnych) jak juz wyzej pisalam takich "na kupe" spokojnie sie wykapalam,obudzilam meze i gdyby nie to ze odpadl mi czop pewnei dalej bym sie nie spieszyla :) do szpitala dojechal po 9 ( przyjmowali mnie 40min) a ja siedzialam spokojnie jak gdyby nic sie dzialo :) o 10:55 bylo juz po wsyztskim :) dodam ze jestem szczupla , przed ciaza wazylam 45 kg, w trakcie przytylam 16kg i jak to lekarz stwierdzil jestem ciasna i nawet padlo takie stwierdznie podczas porodu na ktore moj maz odparl ze mogloby tak zostac :D tez mnie straszyli ze pierwsze dziecko to bede rodzic i rodzic a tu mila niespodzinka"rachu ciachu" i po wszytskim. takze autorko nie ma co sie sugerowac innymi kobietami bo kazda jest inna, jak cie cos niepoko to jedz na izbe, zrobia ci ktg i najwyzej odesla spowrotem do domu al enapewno bedzies juz o niebo spokojniejsza :) powodzenia

Gość gość
up