Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dyskomfort w okolicach intymnych, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam, tydzien temu po powrocie z weekendu u chłopaka zaczęłam odczuwać swędzenie i lekki ból przy wejściu do pochwy. Drapanie przynosiło ulge, ale i bolało. Nastepnego dnia swędzenie rozprzestrzeniło się w góre do warg sromowych które były bardzo wrażliwe i obtarte. Dwa dni później odczuwałam dyskomfort na całej szerokości-od wejścia do pochwy aż po łechtaczkę, ale wydawało się, że tam gdzie uczucie się zaczeło, teraz słabnie wiec stwierdziłam, że po kilku dniach minie i rzeczywiście jest lepiej, gdyż swędzenie nie jest tak intensywne jak na początku, a bólu prawie nie ma lecz pojawił się kolejny problem. Gdy mój partner próbuje wprowadzić członka do pochwy, czuje opór zupełnie jakbym na poczatku przy wejściu coś miała, coś jak gule, nie mam pojecia, ale sama nie dam rady tego pokonać, on musi go "wepchnąć", a po kilku sekundach już nic nie czuje, mięśnie sie rozluzniaja i po oporze ani śladu, ale ta sytuacja powtórzyła sie trzykrotnie. Nie mam pojęcia co to moze byc...

Gość gość
Złapałaś grzybka .Teraz masz grzybobranie

Gość agula8
swędzenie to główny objaw grzybicy pochwy, ból może być spowodowany obrzękiem, szczególnie że mocno drapałaś. Możesz smarować okolice intymne na zewnątrz kremem clotrimazolum tak ze 3 razy dziennie a dopochwowo stosować invag przez tydzień.Jeśli nie będzie poprawy idź do lekarza. Stosujcie w tym czasie prezerwatywę, bo nie wykluczone że partner Cie zaraża. Możesz poprosić lekarza o receptę też dla niego..

Gość gość
Mimo, że objawy teoretycznie mineły, ja bym na Twoim miejscu jednak zadziałała probiotykiem i wspomnianą maścią clotrimazolum, aby miec pewnośc, że objawy nie sa tylko zatajone i przy pierwszej okazji nie powrócą. Maść zlikwiduje ewentualne bakterie chorobotwórcze, a probiotyk odbuduje florę, tak by namnażały sie wyłacznie te własciwe bakterie, bytujące w pochwie. Z probiotyków polecam Lactovaginal, zawiera żywe bakterie, zdolne do rozwoju i mnożenia się, pamietaj by probiotyk przechowywac w lodówce.

Gość gość
Ja przy takich swędzących problemach zawsze sięgam po clotrimazol i lactovaginal. Stosuję ten probiotyk, bo jest znany od lat, bezpieczny i skuteczny. Zrób 7-dniową kurację a jak ci nie przejdzie to idź do ginekologa. Polecam ci ciekawy artykuł na temat leczenia grzybicy http://kobiecosc.info/kiedy-kobiecosc-swedzi-i-piecze/