Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam torbiel

Ile z Was kobiety "wpadło" stosując antykoncepcję hormonalną?

Polecane posty

Gość mam torbiel

Pytam bo z powodu torbieli muszę zacząć brać tabletki anty. Jestem ciekawa czy u kogoś tabletki nie zadziałały i zaszła któraś z Was w ciążę.

Gość gość
nie znam wśród grona znajomych kobiet, dziewczyn takiej, u której metoda ta by zawiodła. Mnie też się to nie przytrafiło, choć pigułki biorę już trzeci rok. Trzeba uważać jak są biegunki, wymioty - mogła nie zdążyć się wchłonąć, jakieś infekcj***akteryjne/wirusowe bo niektóre leki osłabiają działanie pigułek. Ja biorę osłonowo do pigułek provag, każdej znajomej polecam suplementy, leki lub probiotyki gin. osłonowo - zero dolegliwości ze strony pokarmowej, zero infekcji intymnych.

Gość gość
Ja znam ale dziewczyna zażywała tabletkę jak sobie przypomniała więc w tym wypadku byłoby dziwne, gdyby nie wpadła. Poza tym nie znam nikogo. Pamiętaj tylko o osłonie do antykoncepcji, np Harmonella, żeby przy tej okazji nie nabawic sie zakrzepicy, miażdżycy czy innych atrakcji z wątroba czy sercem.

Gość gość
Harmonella, Asequrella to nic nie warte suplementy, przed niczym nie osłaniają :) ktoś z firmy robi reklamę :) jestem farmaceutką i nie polecam :) za to o skuteczność nie musisz się martwić, bo to najlepsza metoda. Trzeba tylko przyjmować tabl regularnie, dodatkowo się zabezpieczać przy antybiotyku, uważać na inne przyjmowane leki( dokładnie które znajdziesz w ulotce) i nie popijać sokiem grejpfrutowym.

Gość gość
Estrogeny działają kancerogennie, to fakt. Dodatkowo na ulotkach dołączonych do antykoncepcji hormonalnej jest napisane "działa na endometrium". Rzadko która pacjentka wie, co oznacza takie naukowe sformułowanie, rzadko która dopytuje. A to oznacza, że jeśli mimo innego działania tabletki, polegającego na hamowaniu owulacji, dojdzie do zapłodnienia, to zarodek nie będzie mógł zagnieździć się w macicy i zginie.