Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka jedzie na wakacje do swojego ojca. Boje się o nią.

Polecane posty

Gość gość

Z moim byłym mieszkam w tym samym mieście - on ma rodzinę - pół rocznego syna, zonę. Nasza córeczka jedzie do niego na cały miesiąc. On sam po nią nie przyjechał przyjechała jego żona z jej synem. Boję się o moją niunie, która nigdy tak długo poza domem nie była. Widzę jak tracę autorytet w jej oczach - jedzie na wakacje ze swoim ojcem i jego rodziną, z nią ćwiczy, kupują jej drogie rzeczy, a mnie na to nie stać. Strasznie się boję, będę tak strasznie.tęsknić.

Gość gość
a ile ta niunia ma lat?

Gość gość
7 lat ma moja niunia.

Gość gość
to już najwyższy czas przeciać pępowinę. moje dzieci w tym wieku pojechały na 1 kolonie i ojej PRZEŻYŁY!

Gość gość
Boję się, że nie zajmą się nią tak jak trzeba.

Gość gość
Ale nie rozumiem, o co się boisz. To normalne, ze będziesz tęsknic, potraktuj więc ten czas jako wakacje dla siebie, kiedy możesz przez cały dzień nic nie robić tylko czytać książkę/oglądać telewizję/iśc do kina czy co tam lubisz robić.

Gość gość
Oni mają małe dziecko, któremu trzeba poświęcić czas.

Gość gość
Ale twoja córka ma już 7 lat i nie trzeba się nią zajmować od rana do nocy, poza tym rodziców będzie dwójka. Wyobraź sobie, ze są ludzie, którzy mają kilkoro dzieci i potrafią sobie poradzić z całą gromadką. Ciesz się, ze córka ma możliwość wyjazdu na wakacje i nie nastawiaj się z góry krytycznie.

Gość gość
Będzie tam cały miesiąc, w między czasie wyjeżdżają za granicę.

Gość gość
ale ty głupia i wredna jesteś :O co możesz dziecku zaoferować? niewiele jak sama piszesz, to się ciesz, że ma możliwość wyjazdu za granicę na wakacje i poprzebywania w innym otoczeniu. poza tym - pomijając wyjazd zagraniczny, to ona ten miesiąc będzie w tym samym mieście, nie na końcu świata :O i co z tego że oni mają małe dziecko? to chyba matka może się nim zająć, a twoją córką może zająć jej ojciec. zresztą 7 latka to już opieki nie wymaga, jedynie towarzystwa dla rozrywki.

Gość gość
Tyle, że jej ojcem codziennie ok 8 godzin będzie w pracy.

Gość gość
a jak ty jesteś w pracy to z kim jest twoja córka w wakacje?

Gość gość
Ja pracuje 2 godziny dziennie.

Gość gość
a kto wtedy jest z córką? a może czas iść do normalnej pracy a nie narzekać, że na nic ciebie nie stać?

Gość gość
Córka jest w szkole, wcześniej w przedszkolu.

Gość gość
w wakacje jest w szkole? nawet jeśli są organizowane półkolonie, to tylko w 1 miesiącu, w drugim szkoła jest zamknięta.

Gość gość
Teraz jest u taty, a w sierpniu nie wiem z kim będzie.

Gość gość
Denne prowo.

Gość gość
Nie naskakujcie tak na nią. Może po prostu boi się, że ojciec zdobędzie większy autorytet wakacjami, drogimi prezentami, na które nie stać matkę i będzie ważniejszy dla ich dziecka?

Gość gość
to się ciesz że dziecko nie siedzi samo w domu. jaki większy autorytet poprzez prezenty? dziecko ma 7 lat i już powinno mieć jakieś wartości a nie oceniać ludzi po prezentach :O poza tym niech autorka nie jęczy że ma mało kasy, tylko idzie do pracy.

Gość gość
Opiekuje się dzieckiem 2 godziny dziennie. Dają mi 15 zł za godzinę. Zajmuję sie nim 5 razy w tygodniu. Plus alimenty dosyć wysokie.

Gość gość
czyli generalnie żerujesz na kasie dziecka :O weź się pasożycie do roboty. i ciesz się że dziecko ma fajnego ojca, który o nim nie zapomniał jak ułożył sobie życie z normalną kobietą.

Gość gość
Kupuje jej wszystko czego potrzebuje, żywię ją.

Gość gość
siebie też żywisz - z jej alimentów :O

Gość ToksycznaKobita
No i bardzo dobrze ze ojciec nie ma w zadze własnej córki i tez chce jej jakieś atrakcje na wakacje zapewnić, w tym spędzić z nią wolny czas, to jego córka.... jest jej rodzicem, bez hipokryzji ok? Nie bądź despotką i nie przywłaszczaj sbie córki tylko dla siebie, bo to żadna twoja i tylko twoja własność, czy ci się to podoba, czy nie Mój przedszkolak tez wyjezdza ( wylatuje) w ten weekend naa dlugi czas z dala od domu , zobaczymy sier dopiero może i za miesiąc,mimo ze 3 lata młodsza od twojej Dziecko w bezpiecznych rekach, wiec obaw nie ma. Ojciec zapewne twojej corce krzywdy nie zrobi, a ty już jakies jazgoty i lamenty odstawiasz Trzymanie dziecka w kwarantannie, tylko pod spódnica mamusi rujnująco wpływa na ich rozwój

No i bardzo dobrze ze ojciec nie ma w zadze własnej córki i tez chce jej jakieś atrakcje na wakacje zapewnić, w tym spędzić z nią wolny czas, to jego córka.... jest jej rodzicem, bez hipokryzji ok? Nie bądź despotką i nie przywłaszczaj sbie córki tylko dla siebie, bo to żadna twoja i tylko twoja własność, czy ci się to podoba, czy nie Mój przedszkolak tez wyjezdza ( wylatuje) w ten weekend naa dlugi czas z dala od domu , zobaczymy sier dopiero może i za miesiąc,mimo ze 3 lata młodsza od twojej Dziecko w bezpiecznych rekach, wiec obaw nie ma. Ojciec zapewne twojej corce krzywdy nie zrobi, a ty już jakies jazgoty i lamenty odstawiasz Trzymanie dziecka w kwarantannie, tylko pod spódnica mamusi rujnująco wpływa na ich rozwój

Gość gość
to prowo, pisze to ta sama osoba co w wątku o tym, że żona syna ubiera się wulgarnie, a syn jest piłkarzem.