Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa8989

jak szybko można zajść w ciąże po cesarce?

Polecane posty

Gość Ewa8989

czy 8-9 miesięcy już wystarczy? macie może jakieś doświadczenia?

Gość gość
Ja słyszałam, że nie mniej jak półtora roku. Zaszłam po 19 miesiącach i zobaczymy jak to będzie

Gość gość
mi gin mowil ze po 6 miesiacach mozna

Gość gość
róbcie jak wolicie, ale żeby wam się blizny nie porozchodziły. Poza tym zamiast w necie szukać to umów się na wizytę i niech Ci Twój lekarz powie.

Gość gość
Tez wczesniej slyszalam, ale nie od moichclekarzy, ze powinna byc przerwa 2 lata moedzy porodami. Jednak po pierwszej cc lekarz pozwolil nam zajsc od razu po powrocie owulacji, przy kp to bylo 7.5moesiaca. Teraz jestem juz na finiszu i wszystko jest ok,'zadnych dolegliwosci ze strony blizny nie mam. Moj lekarz pracuje w klinice na patologii ciazy, ma ponad 30 lat doswiadczenia i prawdziwe rozejscie blizny widzial 2 razy, nie ma sie czego bac.

Gość gość
Moim zdaniem to sprawa bardzo indywidualna. Stan blizny może być różny u różnych osób. Trzeba iść do gina.

Gość gość
Ludomiła- moze na ukrainie tak jest w PL medycyna poszła do przodu

Gość gość
Dobrze, ale fakt faktem jets taki, że u każdej organizm inaczej wraca do normy po 1 porodzie. Ja np. jeszcze rok po porodzie jak się nadzwigałam to nie dałam rady prosto stanąc.

Gość gość
rok po cesarce mialaś problemy z wyprostowaniem?? bez przesady..

Nie obchodzi mnie jak jest na Ukrainie. Mój ginekolog na pierwszej wizycie po porodzie stwierdził, że tak będzie dla mnie najlepiej. Najlepiej słuchać wskazówek swojego lekarza, a nie kobiet na forum.

Gość gość
Tak rok po cesarce . Tobie przesada, a dla mnie nie przesada. Po za tym rozeszły mi się mięśnie po ciąży to też dużo przeważało i dłuuugo nie mogłam ich rehabilitować więc nie gadajcie, że u każdej jest tak samo bo medycyna poszła do przodu. I żeby nie było napisałam, że po strasznym przemęczeniu bolał mnie cholrenie brzuch i nie mogłam się prostować, a do tego jeszcze miejsce w kręgosłupie po zewnątrzoponowym bolało mnie jakies 8 miesięcy. Każdy organizm jest inny. Dlatego piszę, że powinno się konsultować ze swoim lekarzem.

Gość gość
ale na kafe wiedzą lepiej :D

Gość gość
No pewnie że na kafe siedzą takie ekspertki od wszystkiego że nawet online zdiagnozują bez potrzeby tych konowałów w białych kitlach. :D Standard. :D

Gość gość
zróbcie jej USG :D

Gość gość
bo w zasciankowych szpitalach każa czekac bo tam zachęcają do porodów naturalnych- po co się meczyć- cesarki są drogie. w szpitalach klinicznych specjalisci mówia ze po roku mozna- bo tyle tak naprawde goi sie blizna i tam jest lepsza opieka

Gość Ludomiła
Ja akurat rodziłam w szpitalu klinicznym.

Gość gość
w szpitalu klinicznym gdzie?