Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zanetka9999

KOSMETOLOGIA!

Polecane posty

Witam, jestem tu nowa, założyłam to konto głównie po to, aby poradzić się Was. A mianowicie. Interesuje mnie zawód kosmetologa, mam zamiar wybrać się do liceum na profil biol-chem. Jednak nie zalezy mi na tym, aby zostać kosmetyczką: wykonywać makijaże, depilację, masaże itp. Chciałabym jednak skupić się bardziej na dermatologii. Kosmetolog a kosmetyczka to jednak dwa różne zawody. Dlatego chciałabym się dowiedzieć, gdzie iść po liceum, aby zostać dobrym kosmetologiem, który będzie mógł współpracować z dermatologiem w jakiejś klinice, pracować na różnych laserach itd.? Proszę pomóżcie bo naprawdę nie wiem co robić. + Ile średnio zarabia kosmetolog? Zawód godny polecenia?

Gość gość
bardzo popularny kierunke studiow, nie ma zbyt wiele miejsc pracy

Gość BasiaSzylar
Heej zanetka9999! :> Jeśli Cię to interesuje to śmiało! Najważniejsze jest, aby robić w życiu to, co się kocha i lubi. Wtedy szanse na znalezienie pracy wzrastają, bo kiedy kocha się coś robić i robi się to z pasją, to na pewno robi się to dobrze - ale sama nie nauczysz się wszystkiego. Najważniejszy jest wybór szkoły i co mogę Ci polecić to Wszechnica Polska w Warszawie, jest tam fajny kierunek, a mianowicie Zdrowie Publiczne ze specjalnością Antiageing z Kosmetologią! Sama się tam wybieram od października. Już nazbierałam mnóstwo pozytywnych opinii na temat tej uczelni. Koleżanki, które studiują ten kierunek też są bardzo zadowolone. W takim razie nic mi nie pozostało jak polecić i życzyć powodzenia :) Trzymaj się i pozdrawiam.

Gość gość
ja też byłam w podobnej sytuacji jak Ty, kompletna pustka związania z wyborem odpowiedniej uczelni. Początkowo chciałam iść na kosmetologie potem koncepcja uległa zmianie i poszłam na filologię hiszpańską, która jak się okazało jest prowadzona przez wykładowcę, który wpajał w nas kolejne dawki wiedzy o języku niesamowicie szybko, progres był zauważalny po każdych zajęciach. Facet ma talent!