Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglądać dobrze bez makijażu??

Polecane posty

Gość gość

Oto jest pytanie, jak sądziecie da się dobrze wyglądać bez makijażu? Szczeże mówiąc to ja zawsze wychodzę w makijażu,takim lekkiem-podkład+tusz do rzęs+pomadka+czasami róż, a Wy? Zdarza Wam się wyjsc na miasto, lub do sklepu bez makijażu? Dobrze się wtedy czujecie? Ja bym chciała do sklepu móc chodzic bez makijażu, ale się jeszcze nie odwazyłam, choć cerę mam chyba ok, nie mam żadnych krost, trądzików, jakis pryszcz wyskoczy mi tylko bliżej okresy i to tyle.

Gość gość
Ja cały czas chodzę bez makijażu... tylko czasami nawilżam skórę kremem nawilżającym.. PO co Ci makijaż? On ci tak wiele zmienia?

Gość gość
Po co Ci makijaż...po co Ci makijaż, do tej pani powyżej. Jakby każdy był piekny i miał cudowną cere to nie musiałby sie malowac. Wyobraź sobie,że nie każdy ma!!

Gość gość
No własnie, nie każdy ma super cerę. Ja pomimo tego że nie mam z nia problemów, to i tak jeszcze się nie odważyłąm wyjśc gdzieś bez chociaz lekkiego makijażu.

Gość gość
ja używam tylko podkładu w kremie lub puder muszę bo mam przebarwienia skóry przez wątrobe a tak to nie maluję się wcale

Gość gość
Ale ja wcale nie mam pięknej cery, ale nie tuszuję jej jakimiś podkładami , to bym ją tylko niszczyło. Niech ludzie wiedzą jaka jestem naprawdę. I NIKT NIE MUSI SIĘ MALOWAĆ

Gość gość
Jakoś nie mam zniszczonej skóry przed podkłady, nie wiem jakich ty używasz chyba takich z bazaru za 5 zł.

Gość gość
Pokazcie mi na ulicy choć jedną kobietę bez makijażu- chyba tylko stare babki, teraz każda młoda się maluję.

Gość gość
nie używam żadnych podkładów...pf.. CZYTAĆ NIE UMIESZ?

Gość gość
Zresztą na starość zobaczysz swoją skórę, przez to używanie podkładów, bo przecież musisz być piękna, bo bez tego nie jesteś.

Gość gość
a ja nadal nie rozumiem co miałaś na myśli pisząc "niszczy" , nasłuchałaś się jakichs starych bab , które w koło powtarzają to samo a maja zerowe pojecie o kosmetykach

Gość gość
MŁODA STYCZNIOWA to w takim razie skoro bez makijażu chodziłaś i mówili, że nie masz problemów to znaczy, że debilko ich nie miałaś. BO CO JAK CO , ALE PRYSZCZE TO WIDAĆ BEZ POMALOWANIA. IDIOTKA

Gość gość
Tak muszę być piękna, po co mam być paskudna wśród innych ładnie wyglądających kobiet z świetnym makijażem , fryzurą?

Gość gość
A ty sobie wmawiasz, że podkłady są takie dobre, tak one Ci pomagają, nie dość, że lepiej wyglądasz, to jeszcze dbają o twoją skórę.. tak wmawiaj sobie

bez makijażu?? nigdy :-) no, chyba że na urlopie. Ale wtedy i tak używam kremu typu bb, który pielęgnuje i wyrównuje koloryt skóry.

Gość gość
Młoda styczniowa mój znajomy mi ostatnio opowiadał że poznał fajna laskę w klubie, poszli do niego, no wiadomo jak spędzili ręsztę wieczoru:) On rano się budzi i oczom nie wierzy, nie poznał laski z którą wyszedł:) Musiała w nocy zmyć makijaż:) Ależ sie usmiałam:)

Gość gość
Jak jadę na 5 minut do sklepu czy wychodzę na spacer z dzieckiem to raczej się nie maluje :) ale jak jadę do miasta, czy wychodzę na imprezę, spotkanie w rodzinie itp. to się maluje :) raz delikatnie, innym razem mocniej w zależności od ubioru :) co zmienia makijaż ? haha co za kobieta zadaje takie pytanie ? DUŻO zmienia ! Tylko trzeba potrafić go zrobić :P można zakryć mankamenty, podkreślić, powiększyć oczy itp. poszukaj sobie gwiazdy bez makijażu w gogle, nie poznała byś na 100 % :D sama byś wyglądała jak gwiazda jakby Cię styliści dopadli :P

Gość gość
Jakbym miała gładką cerę to bym się nie malowała....Ale jak nie zakryć przebarwień na swoich policzkach/ NO JAK ?

makijaż makijażowi nierówny... taki delikatny, codzienny nie zmienia rysów twarzy:-) mam koleżankę w pracy, już nie młódkę, która nie maluje się nigdy. Wygląda przepięknie. Idealna cera, ciemna oprawa oczu. A więc da się wyglądać bez makijażu pięknie:-) Myślę jednak, że nieliczne kobiety tak mają...

Gość gość
Owszem są kobiety, które malować się nie muszą..znam kilka takich, mają tak śliczną urodę bez makijażu, że aż im zazdroszczę :) ale to nieliczne przypadki

Gość gość
Ja mam ładną cerę,żadnych kłopotów z trądzikiem, przebarwieniami- ale za to mam okropne cienie pod oczami, daltego makijaż muszę zrobic.

Gość gość
ja się zawsze delikatnie maluje często to tylko tusz do rzęs, lekki podkład i róż albo bronzer i pomadka rzadziej nakładam cienie na powieki

Gość gość
A po co? Następna dała się omamić propagandzie prawików o biednych dziewuch? Trend "no make up"? :D Po to to jest, żeby się malować.

Gość gość
W dobry dzień, kiedy jestem wyspana, nic mi nie wyskoczy i nie mam okresu to spokojnie wyjdę bez makijażu :)

ja staram sie nie uzywac juz podkladu, bo cera wyglada jeszcze gorzej. zeby dobrze wygladac bez makeupu stosuje kilka trików - zamiast podkladu krem cc 10w1 z bielendy, henna na brwi (delikatnie) i rzesy i od razu wygladam świezo ;)

Gość arielka rudowłosa
ja maluje sie od paru ladnych lat i rzadko wychodze bez makijazu, musze zakryc to i owo, a rzesy lubie podkreslac i usta jakims blyszczykiem lub pomadka ochronna. gdybym miala nieskazitelna cere, bez klopotow z przetluszczaniem sie, pewnie nakladalabym lekki krem bb lub delikatny podklad. sa rozne glosy b/t negatywnego wplywu podkladu na cere - moim zdaniem o starzeniu i tak najbardziej decyduja geny. Moja kosmetyczka kiedys powiedziala mi, ze podklad zatrzymuje wszystkie zanieczyszczenia zbieranie przez caly dzien, a sama jedynie nakremowana skora tego nie zdziala, wiec dawno wlozylam miedzy bajki zdania o szkodliwym wplywie na cere. Waznym kryterium jest tez sklad - owszem, sa skladniki (niestety czesto uzywane) bardzo szkodliwe, dlatego warto znac choc kilka nazw. PS - do niektorych, dziewczyny uzywajcie tez kremow, bo ciezko mi wyobrazic sobie, ze nie kremuje buzi, podklad niekoniecznie jesli nie musicie, ale krem to podstawa:)