Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olciaolciax

Farbowanie wlosow na blond

Polecane posty

Witam kobietki :) mam takie pytanie.. chodzi ono odnosnie pomalowania wlosow. Chcialabym sie polecic opinii kobiet, ktore są doswiadczone juz w malowaniu wlosow na blond ;) nigdy nie malowalam wlosow, mam naturalny, taki średni blond. Chciałaabym przemalować się na jaśniejszy blond, tylko ze nie wiem czy moge tak od razu kupic farbę rozjasniajaca np.o 3 tony. Nie chce zeby moje wlosy wyszly rude, albo jakas platyna, a rozjasniacz nie wchodzi w grę ze względu na moje slabe wlosy i podatne na wypadanie.. moje wlosy maja taki kolor http://fryzuranadzis.pl/wp-content/uploads/2014/01/naturalny-ciemny-blond-d%C5%82ugie-w%C5%82osy.jpg

Gość gość
Ja farbuje na blond ale zawsze w salonie. Wydaje mi się, ze samemu mozna farbować kazdy inny kolor ale nie blond.

rozumiem , tez myslalam o fryzjerce ale pomyslalam ze moze sama kupie farbę i pomaluję i efekt bedzie taki sam, bo w sumie moje wlosy nie sa az takim ciemnym blondem

Gość gość
Jestem bardzo ciemna blondynką i kiedyś systematycznie przez pare lat farbowalam sobie sama wlosy na jasny blond,kolor wychodził super bez jakichkolwiek rozjasniaczy ,tylko raz wlosy wyszły mi rude:) ale juz więcej nie kupiłam tej farby i dalej farbowalam na blond ,teraz mam ciemne wlosy i farbuje sie u fryzjera ale moja mama farbuje sie zawsze sama:)i kolor jej wychodzi idealny.Jedynie moze tak byc ,ze kolor przed pierwszymi 2 myciami bedzie trochę inny.

Gość anit23a
Jeżeli chcesz farbować włosy, to proponuję Ci jednak wybrać się do profesjonalnego fryzjera, bo samej to możesz sobie zaszkodzić. Jeżeli jesteś z Krakowa, to możesz skorzystać z VICI HAIR z usług pani Martyny, bo jest bardzo doświadczoną fryzjerką.

Gość gość
OD 20 lat farbuje włosy, w tym od ok 10 na blond. Nigdy nie wyszło mi coś innego niż chciałam. Swój naturalny mam ciemny blond, używam słonecznych blondów, jasnych i bardzo jasnych blondów różnych firm. Nie używam popielatych, lodowych blondów bo wychodzą zbyt platynowo. Poza tym nie widzę niebezpieczeństw jakie mogłyby Cię spotkać podczas domowego farbowania. Szkoda kasy na fryzjera. Jedno musisz wiedzieć - jak się człowiek raz zafarbuje na jasno to później trudno wrócić do swojego koloru - nie chodzi o trudność techniczną, ale ja się po prostu sobie nie podobam już w ciemniejszych włosach, chociaż robiłam chyba za 3 podejścia i po kilku miesiącach wracałam do jasnego blondu

Z blondami bywa różnie, sama nie raz się o tym przekonałam dlatego teraz koloryzację zawsze wykonuje wyłącznie u swojej sprawdzonej fryzjerki w salonie In Harmony

Z blondami bywa różnie, sama nie raz się o tym przekonałam dlatego teraz koloryzację zawsze wykonuje wyłącznie u swojej sprawdzonej fryzjerki w salonie In Harmony