Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie cos porszęęęęę

płaczliwe niemowle a DZIWNA RADA LEKARZA

Polecane posty

Gość gość
Ja może nie mam problemów z kręgosłupem ale też lekarz doradził mi to co autorce z innego powodu. Moje niemowle słabo się rozwijało, nie przekręcało na brzuszek z leżenia na pleckach itp. Poszłam więc do lekarza a lekarz po zbadaniu malucha pyta jak spędzamy dzień i mu się przyznałam że duzo go nosze, w tym również w chuście. Lekarz mnie opierniczył, ze trochę mozna i owszem ale dziecko też musi samo poleżeć na macie żeby się pogimnastykować, powiercic, nauczyć przekręcać itp. Kazał mi przeczekiwać płacz dziecka, brac na ręce jak już mocno się rozplacze itp. Trwało to 2 tygodni a potem - inne dziecko! I pózniej rozwijało sie już normalnie. Dlatego zastanówcie się dwa razy czy faktycznie dla mamy i dziecka to noszenie jest takie dobre.

Gość gość
lekarz tobie dobrze doradzil, to karmienie cycem 3-latków i bezstresowe wychowanie to tylko chora moda a podem wymyslaja adhd itp

Francuski model wychowawczy , bardzo tam popularny i od lat stosowany ,często z powodzeniem Ja generalne przychylam się do porady lekarki, nie dopatruje się jakiś szkodliwości w tej radzie . Rozsądnie polecila co i jak bez przesady w żadną stronę Cóz jest w tym karygodnego ??? """że mam zostawiac dziecko płaczące, a jak już naprawde będzie płakać to wtedy uspokoić i znowu odłożyc i tak w kółko""""" NIC!!!!!!!