Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja hormonalna,czuje sie tragicznie

Polecane posty

Gość gość

w tym mcu bylam na wizycie u ginekologa,wykryl mi przez usg torbiel 5 cm ...kazal przyjmowac tabletki antykoncepcyjne celem wyleczenia tej torbieli ( inaczej operacja ) zdecydowalam sie na tabletki,nigdy nie przyjmowalam poniewaz nie bylo potrzeby...od tygodnia przyjmuje pierwsze opakowanie i czuje sie tragicznie...ledwo zyje.bole zoladka,non stop odbija mi sie,mdli,chce mi sie ciagle wymiotowac..jestem kompletnie nie do zycia..sennosc bole piersi...bole glowy,budze sie w nocy i nie moge zasnac..brak apetytu,nie dam rady pracowac a nogi i rece mam jak z kamienia... i ja mam sie tak czuc przez kolejne tygodnie???? zgroza!!!!dodam ze przebywam za granica i przyjmuje niemieckie tabletki.. przyjmowac je dalej czy odstawic? nie dam rady normalnie funkcjonowac...

Gość gość
powinnas przyjmowac dalej,

Gość Migea
Być może to tylko reakcja na hormony i po pierwszym opakowaniu wszystko wróci do normy, organizm sie przyzwyczai. Jednak jeśli jest to bardzo dokuczliwe to zgłoś to lekarzowi, niech zmieni Ci tabletki na inne. W PL dostępne sa też suplementy stosowane wraz z antykoncepcją - Harmonella, które zmniejszają skutki uboczne stosowania hormonów, tych mniej groźnych ale częściej odczuwalnych oraz tych rzadkich ale bardzo groźnych jak zakrzepica.

Gość gość
Musiałam przejść przez kilka opakowań różnych pigułek, zanim znalazłam te, po których się dobrze czuję. Wcześniej odczuwałam bardzo dużo, bardzo różnych objawów, które utrudniały mi życie (bóle i zawroty głowy, wymioty, rozdrażnienie, stany depresyjne, trądzik, ból piersi). Od 6 miesięcy zażywam pigułki, po których dobrze się czuję. Dodatkowo lekarz zalecił mi stosowanie osłonowo Harmonelli, tej o której pisała Migea. Ta osłona, ma tak dobrany skład, że uzupełnia te składniki, których właśnie brakuje gdy stosuje się pigułki antykoncepcyjne. Pigułki anty oraz Harmonellę stosuję już od pół roku i obecnie czuję się bardzo dobrze i nie obserwuję żadnych efektów ubocznych.

Gość gość
bardzo dziekuje za odpowiedzi dziewczyny ale ja jestem w niemczech i nie dostane tu Harmonelli:(

Gość gość
w Niemczech pewnie Harmonelli nie dostaniesz, ale możesz poprosić kogoś w Polsce, żeby ci kupił i wysłał, czy przekazał przez kogoś, pomaga przy skutkach ubocznych antykoncepcji

Gość anty2626
Ja przeszłam przez 3 rodzaje tabletek i dopiero po naraya czuje się w miarę dobrze, również zaczęłam suplementacje harmonellą, myślę że to również jej wpływ, mam więcej energii a moje włosy stały się dużo bardziej lśniące. Chroni ona serce i wątrobę przed pigułkami więc na pewno będę dalej ją łykać.