Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hengist

Najważniejsza jest czystość serca

Polecane posty

Po mojemu tylko człowiek pogodzony z Bogiem i samym sobą jest w stanie odnieść sukces. Ludzie gmatwają się, plączą w pseudopragnieniach. Bardzo dawno temu zgubili swoją drogę. A nie o to tu chodzi . . .

Gość gość
a co jezeli powiem Ci ze w ogole nie masz swojej drogi bo jestes zapatrzony w pseudowierzenia i jakies tam religie? wierzysz w cos co nie istnieje, sam nie masz zadnej prawdziwej drogi i jeszcze pouczasz innych? chcesz cos zrobic dla siebie, ludzi albo swiata to nie przez wyobraznie droga

to nie pogodzenie z bogiem czyni nas szczęśliwym tylko odpowiednie i sensowne cele w życiu

Gość gość
no ale jak ktos nie ma celu w zyciu i uwierzy w boga i zycie po smierci to juz ma swoj iluzoryczny cel i nie wpadnie w depresje, nie?

Moje wierzenia są podparte nauką i są zbudowane na twardych aksjomatach... Z resztą, miałem potwierdzenie, że postępuję właściwie...

21:28 - Ja bez celu po śmierci, i tak bym wierzył w Boga... A jak ktoś nie chce być pogodzony z Bogiem, niech spróbuje być pogodzony z samym sobą. Wtedy zauważy pomieszanie z poplątaniem