Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SoUnhappy

Asymetryczne biodra...

Polecane posty

Gość SoUnhappy

Przyznam się bez bicia - jako dziecko nosiłam plecak/torbę na jednym ramieniu, siadałam na nodze, unikałam WF-u... I teraz mam za swoje, mam ohydnie wystające prawe biodro w wieku 20 lat. Wprawdzie nie mam żadnych bólów i problemów zdrowotnych z tym związanych, ale po prostu to wygląda ohydnie. Jest lato, a ja lata w luźnych bluzkach, żeby tylko to ukryć, żeby nikt nie zauważył. Wszelkie bardziej dopasowane bluzki odpadają. Na plażę nie pójdę bez spódnicy, nawet mowy nie ma. Nawet wstydzę się przebrać przed kimś. Da się coś z tym zrobić? Bo mam już tego powoli dosyć. Mam rozmiar 36, a się muszę wstydzić... Masakra. :(

Gość SoUnhappy
Najchętniej to bym sobie ucięła to biodro. Jak patrzę na siebie, to mi się chce płakać, co ja z siebie zrobiłam, jak się mogłam tak zaniedbać. Urodziłam się zdrowa, bez żadnej wady, a teraz masz ci los! :(

Gość gość
rehablitacja pownna troche zlegodzic skutki, musisz na nowo nauczyc sie przyjmowania odpowiedniej postawt ciala i utrzymywania jej ;-)

Gość gość
też chce rozmiar 36 :(

Gość SoUnhappy
gość dziś , a cóż mi po nim, skoro nawet nie mogę podkreślić swoich kształtów?

Gość W wieku 20 lat to możesz
co najwyżej maskować wady postawy. Wady postawy można skorygować do okresu wzrastania, potem zostaje już tylko operacja. Podziekuj gorąco Twoim rodzicom za zainteresowanie i wkład w Twój krzywy kręgosłup :O

Gość gość
nie jest wina rodzicow za krzywy kregoslup, pieprzysz glupoty

Gość SoUnhappy
Ja pierdolę... Czyli to oznacza, że do końca życia mam pozostać taką szkaradą? Aż mi się płakać chce, na samą myśl, że już zawsze będę się musiała kryć przed ludźmi i nigdy nie włożę nic dopasowanego... :(

Gość W wieku 20 lat możesz
Nie? A ja myślałam, ze rolą rodziców jest wychowywanie dziecka i dbanie o jego zdrowie :) A tu ani nie zadbano o odpowiednią postawę, ani o odpowiedni ekwipunek do szkoły, ani nie usportowiono dzieciaka. No to kto ponosi odpowiedzialność, jak nie leniwi, głupi rodzice?

Gość SoUnhappy
A, i to nie jest wina moich rodziców. Przypominali mi, ile mogli, ale wiecie jak to było mając naście lat - siedziało się w szkole, potem zapominało się o wszystkich radach i robiło swoje. To raczej MOJA wina, całkowicie MOJA. Że nie pamiętałam. I tylko jak wyszłam z domu, zapominałam o wszystkim. Teraz poważnie zastanawiam się nad wizytą u psychologa, bo nie mogę sobie z tym problemem poradzić, czasem płaczę po nocach. :(

Gość gość
22.50, glupia to ty jestes, generalizujesz wszystko, nie znasz sytuacji to sie nie wymadrzaj

Gość gość
jak nie masz wielkiej wady, to da się to wyleczyć, noś wkładkę w 1 bucie i bedzie git ;) przecież nie masz 40 lat tylko 20 , głowa do góry ;)

Gość gość
szkoda mi ciebie dziewczyno, powninas isc do ortopedy z mama najlepiej i bys miala zapisane cw specjalne ktpre ci pomoga, musisz cwiczyc, sa dopowiednie cw na ta wade, musisz duzo dac z siebie by to poprawic, duzo cierpliwosci samozaparcia, musisz duzo plywac, biegac mniej raczej biegac nie, inne cw specjalne przygotowane dla ciebie, wez sie za to, :)

Gość SoUnhappy
A takie ćwiczenia coś dają? Bo mnie nic nie boli, po prostu chciałabym się pozbyć tego obrzydliwego wystającego biodra i nie mieć ograniczeń w ubieraniu się. A co do ćwiczeń, to przyznam się, że mam flaki ani mięśnie, bo się obijałam na WF-ach i po 5 brzuszkach wysiadam, nie mam kompletnie kondycji. :(

Gość gość
wkladka to musi zdecydowac lekarz, taka wkladka moze nawet pogorszyc zdrowie kosci

Gość SoUnhappy
Próbowałam kiedyś z wkładką chodzić, ale utykałam wtedy i to dziwnie wyglądało, jakbym była kulawa. :P Więc dałam sobie spokój.

Gość gość
wiem kochana, bo ja mialam to samo, mama ciagle ze mna chodzila, wklaDKA mi zaszkodzila, jeden lekarz kazal nosic inny nie, przeciazylam noge ta wkladka, dlatego dobry lekazr musi zdecydowac, najpiwerw zdjecie rtg musi byc by widzial co se dzieje z bioderkiem, abo wina jest krotsza noga albo juz w zyciu plodowym bylo cos z biodrem i nie zauwazono, napewno to nie wina mamy, panewki bioder lekazr obejrzy, moze maja inna glebokosc i dlatego jeden staw jest wyzej, szkoda mi ciebie bo wiem co czujesz, koniecznie dobry ortopeda i to juz koniecznie jak najszybciej, bys juz zaczela:)

Gość gość
aaaa i nie nos obcislych biodrowek, one wielu dziewczynom zaszkodzily, maja jakies dolki na biodrach zryte od tych biodrowek, tobie by to jescze bardziej zaszkodzilo bo dodatkowo bys miala wklesniecia jeszcze:) ratuj bioderka, nie pozalujesz, dobry lekarz:)

Gość SoUnhappy
I mi wtedy gościu powiedział, że to ewidentnie przez zaniedbanie.

Gość gość
takie rzeczy to nie balhostka, gdzies to kiedys sie zaczelo,

Gość gość
inni tez brzydko siedza wykrecaja sie i nie maja takich bioder, jakas przyczyna musiala byc, i to zaczelo sie jak jeszcze nikt nie zauwazyl

Gość SoUnhappy
No wiem, po latach to zrozumiałam. Ale teraz już jest za późno. Teraz zostało mi tylko schować głowę w poduszki i płakać, jak to robię co noc.

Gość gość
skoro nie masz krotszej nogi to kto ci kazal wkaldke nosic?

Gość gość
plakanie to sobie zostaw jak cie chlopak skrzywdzi, a teraz do roboty z tym biodrem, poo co sa rehabilitacje? placz nic nie da, placz nie naprawi ci bioder

Gość SoUnhappy
Bo się skrzywiłam od noszenia plecaka na prawym ramieniu, siedzenia na nodze, trzymania lewej ręki pod ławką, pochylania się przy pisaniu... I wtedy powiedział, żebym wkładała sobie coś do buta, albo chodziła w 1, to będzie przeciwwaga. Nogi mam równe na 100%.

Gość SoUnhappy
A poza tym, niemożliwe, żeby mi się nagle noga skróciła. :P Bo jako dziecko byłam prościutka i symetryczna.

Gość gość
ja piernicze, no niezle, wkladka dla rownowagi gdy rowne nogi, szok, juz jutro zarejestruj sie do ortopedy, teraz musisz odkrecic to co narobilas w dziecinstwie, teraz w druga strone:) chodz na basen, wiesz ze nasz slynna plywaczka medalistka naprawila sobie kregoslup plywaniem

Gość SoUnhappy
Na basen? Ja mam kompleks pokazywania się w samych majtach, że ktoś zobaczy moją ułomność, a raczej nie ma spódnic do pływania. :(

Gość gość
ja juz ci nic nie poradze, ja juz poradzilam, ty sie bronisz przed wszystkim widze a samo nie przyjdzie, samo sie nie naprawi, nic se samo nie robi, wiec zastanow sie co bedzie dobre dla cibie, wyglad na basenie czy zdrowie i radosc, pozdrawiam i dobranoc, swoje powiedzialam

Gość SoUnhappy
Dobra, dzięki za rady. Przyznaję, jestem strasznie zdesperowana, załamana i zakompleksiona przez swój wygląd, więc to pewnie dlatego.