Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćP

wypłata opiekunki

Polecane posty

Gość gośćP

Witam , mam pytanie , czy ktoś z Was pracuje jako niania i ile zarabiacie ? Pytam ponieważ sama pracuję i wczoraj otrzymałam swoje wynagrodzenie i jestem w małym szoku . Pracuję 3 razy w tygodniu po 8 godzin . Na początku umówilam sie z Rodzicami , że będę pracowała od poniedziałku do piątku po 8 godzin za 500 zł , sama taką kwotę podałam , ponieważ wiem , że nikt mi więcej w moim mieście nie da , zwłaszcza , że mam '' tylko '' 22 lata . No i wczoraj nadszedł dzień mojego wynagrodzenia i otrzymałam 250 zł ... Nie ukrywam , że jestem przerażona , ale też zastanawiam się czy to normalne , że tyle wynosi wynagrodzenie opiekunki za tyle godzin .

Gość gość
Nie, to nie jest normalne :( Pracujesz 3 x 8 h, czyli to jest mniej więcej pół etatu. A poza tym, przeciez umawiałaś się na 500 zł :( I nie daj sobie wmówić, że to miało byc 500,- brutto, bo musieliby ci pokazać,, że podatek i składki ZUS ci opłacili - a to raczej bzdura!

Gość gość
96 godzin miesięcznie za 250 zł to wychodzi 2,60 zł za godzinę nawet kasjerka w Biedronce lepieju zarabia aprzeciez od ciebie zależy zdrowie ich dziecka - żenada, a nie rodzice

Gość gość
300 zł. jak już :) umawiałaś się na 500 zł. za 5x 8h pracowałaś 3x8h czyli 3/5 3/5 x500 = 300 zł. Proste ;)

Gość gość
te 250 zł dostałaś za 24 godziny /3 po 8/? wychodzi ok 10zł za godzinę czyli w miarę jesli za miesiąc to cię wykorzystali na maksa

Gość gość
"300 zł. jak już usmiech.gif umawiałaś się na 500 zł. za 5x 8h pracowałaś 3x8h czyli 3/5 3/5 x500 = 300 zł. Proste oczko.gif" dokładnie tak - to jest prawidłowe wyliczenie (jesli umowa była taka, że te 500 złjest za pracę od poniedziałku do piatku)

Gość gość
1200 zł, za mniej bym nie poszła, a i to jest nic. Niektórzy nie pojmują, że opiekunka to też zawód, że ja poświęcam swój czas i muszę za coś żyć.