Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nostarezka

Czytnik ebook czy warto

Polecane posty

Gość nostarezka

Cześć. Może jest wśród Was ktoś kto posiada czytnik ebook? Mniemam , że tak ;) No wiec zastanawiam się co sobie sprawić... Mam na oku ten model: http://www.skapiec.pl/site/cat/3313/comp/5185822 Jest to w zasadzie tańsza wersja jednak widziałam,że ta lepsza za prawie 500 zł posiada wiele fajnych funkcji taką jak podświetlanie i stąd moje pytanie. Warto jest dodać te 300 zł aby mieć tę funkcję? Czy lepiej jest jednak sprawić sobie bardziej ekonomiczny czytnik ...

Gość gość
Ja mam starego Kindle bez podświetlania i jakoś żyję :) oczywiście czytac mogę tylko przy świetle. Uważam, że warto kupic czytnik, zwłaszcza Kindle, a to, czy sobie kupisz z podświetlaniem czy nie to Twoja sprawa i Twój wybór. Ja tam nie wiem, gdzie i jak lubisz czytać i ile masz kasy.

Gość wirkuć
Nie używałem nigdy czytnika, tylko je oglądałem, ale idea jest taka, żeby światło padało z zewnątrz, tak jak na książkę - tzw. e-papier, bo to jest najbardziej naturalne i zdrowsze od podświetlenia. Poza tym podświetlenie zje bardzo dużo prądu. Ja raczej postawiłbym na szybkość przewijania stron, inne funkcje, niż podświetlenie. To się może przydać, ale z punktu widzenia ogólnego stosowania, nie jest to konieczne, może nawet zbędne.