Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy czulyscie i czujecie wiez ze swoimi matkami i babciami

Polecane posty

Gość gość

Naukowcy twierdzą ze kobieta czuje szczegolna wiez ze swoja matka babciami ciotkami ze kontakt z dziadkami jest potrzebny dzieciom z e wnuki czuja z dziadkami wyjatkowa wiez i uwazjajaze dziadkowie sa ich przyjaciolmi i rozumieja ich lepiej niz rodzice, Czy zgadzacie sie z tym?

Gość gość
nie , moja córka nie znosi babci i prababki ,są roszczeniowe,czepialskie , drobiazgowe. Ja też nie czuję i nigdy nie czułam z nimi więzi Uwielbiamy za to totalnie wyluzowanego dziadka- mojego tate. Mój pradziad też był do rzeczy facet ,mądry ,emocjonalny ,aż dziw że związał się z taką kobietą jak moja prababka

Gość gość
ogromna wiekszosc kobiet to durne tepe bezmozgie spasione maciory z cycami dupami brzuchami do kolan -wiec jak tu czuc z nimi więź?

Gość gość
ja nie znosze mojej matki wręcz boje się jej a mam 35 lat , tak moja matka kobieta niby rozumna a doprowadziła do tak patowej sytuacji , unikam spotkań żadnych telefonów żyje z dala od niej i tak jest dobrze , babcie kocham ale już nie żyją , została tylko ta franca której nie trawie

Gość gość
Ja zawsze czułam ogromna więź z moja babcią. Była najwspanialszą babcia pod słońcem. Wszystkie dzieciaki na podwórku mi jej zazdrościli i wołali do niej też "babciu". Z moją mamą też jestem bardzo blisko. Jest nie tylko moja matką ale i najlepszą przyjaciółką. Zawsze ma dla mnie czas i wiem że zawsze mogę na nią liczyć.

Gość gośćop
Moja mama jest moją najlepszą przyjaciółką i nie jestem w stanie sobie wyobrazić sytuacji gdy jej zabraknie. Babcie szybko umarły więc je nawet nie znałam.

Gość gość
Ja dla mamy mówię prawie wszystko ona dla mnie też. Córka uwielbia moją mamę i moją babcię(którą ja kocham nad życie i nie wyobrażam sobie nie pojechać do niej chociaż na godzinkę w weekend). Z teściową ma trochę gorszy kontakt ze względu na ich podejście do wychowywania.

Gość gość
Jestem bardzo zwiazana z mama i bylam zwiazana z babciami, jak jeszcze zyly

Gość gość
z babcią czułam więź, dopóki żyła...z mamą niestety nie, jest mocniej związana z moją siostrą

Gość gość
Lubie moje babcie, ale o żadnej więzi mowy nie ma. Za to moja mama to moja najlepsza przyjaciółka.

Gość gość
Ja kocham moja mame nad zycie, jest moja przyjaciolka, zawsze mogę z nia pogadać i się wyzalic. Babcia tez jest ok

Gość gość matka dwójki dzieci p
z mamą nie mam żadnej więzi, ale troszczę się o nią, bo tak nauczył mnie jej mama, a moja babcia O z mamą mamy miałam porozumienie dusz, łączyła nas ogromna miłość, przywiązanie, szacunek, przyjaźń - to była moja mama, babcia i najlepszy przyjaciel, ktoś, komu zawdzięczam wszystko, co dobre w moim życiu, nie żyje od 3,5 roku i do dziś nie otrząsnęłam się ze smutku i żałoby O z mamą taty nie mam kontaktu na co dzień, bo dzieli nas 700 km, ale jako dziecko spędzałam u niej każde wakacje, t była taka typowa babcia do rozpieszczania i opowiadania tysiąca bajek, które wymyślała na poczekaniu, kocham ją i szanuje, ale nie ma między nami tej "chemii", która była pomiędzy mną a mamą mamy P.S. Mam 36 lat, mama 58, a babcia 87 (ta, która nie żyje, 4 grudnia obchodziłaby 90-te urodziny)

Gość gość
śmierdzące spasione maciory z cycami i brzuchami do kolan s a ohydne

Gość gość
Nie, jedna babcia zmarla jak mialam 7 lat (slabo ja pamietam), druga byla cale zycie w stanach wiec widywalam ja bardzo rzadko. Z mama tyle o ile, ale nie ma jakiejs wiezi zebym jej sie zwierzala czy cos

Gość gość
dziadek jeden zmarl zanim ja sie urodzilam, a drugiego nie znosze do tej pory, chodze do niego czasem bo musze

Gość gość
mięc w rodzicu przyjaciela ...- najcenniejsza rzecz, a tak niedoceniana przez tych którzy ją mają . Ja nie mam ,mam za to dom ,dwa auta , firme ,kochającego męża,zdrowe dzieci , przyjaciół( chyba..) i..straszną matkę która na każdym kroku od najmłodszych lat mnie psychicznie poniewiera. Oddam wszystko co mam ,oprócz dzieci i męża za taką więz jaką niektóre z was mają z mamami

Gość gość1a
Z mamą mamy nie czuje jakiejś specjalnej więzi. Kocham ją, to oczywiste, ale jej nie lubię. Nie jest osobą, którą mogłoby się po prostu lubić. Całe życie cichociemna, nie szło i nie idzie z nią porozmawiać o czymkolwiek. Ona po prostu za bardzo stara się sprawiać wrażenie idealnej, przez co staje się niegodna zaufania. Z mamą taty NIGDY nie czułam żadnej więzi. Nawet nie darzę jej żadnym uczuciem, jest mi obojętna. To przez adorowanie wnuków ze strony ciotki, a nas spychanie na boczny tor. Dzieciak byłam, ale dobrze te przykre sytuacje pamiętam. Z moją mamą za to łączy mnie coś, co mam nadzieję, że będzie łączyło mnie i moją córkę. Mama jest moją bratnią duszą. Dosłownie czytamy sobie w myślach, jedna dopowiada co druga zaczęła. W ogień za nią skoczę i pójdę na koniec świata. Jest najważniejszą osobą w moim życiu, kocham ją najmocniej na świecie. Nie mówimy sobie tego, bo słowa są wyświechtane, ale czujemy to całymi nami. Nie dopuszczam myśli, że kiedyś jej zabraknie.

Gość gość
A ja kocham moją mamę nad życie. Rozmawiamy o wszystkim. Jest moją najlepszą przyjaciółką. Mam też ojca, kocham go, ale jednocześnie nienawidzę za to jak niszczył nas psychicznie, bił mnie, moją siostrę :(