Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie butelki dla roczniaka

Polecane posty

Gość gość

Moj synek ma prawie rok, wciaz korzysta z butelek ze smoczkiem nr 3. Zastnawiam sie nad zamiana na kubek niekapek lub kubki ze słomką. Co polecacie ?

Gość gość
Ja polecam Canpol Babies. Uwielbiałam te kubki i bidony ze słomką.

Gość gość
Po co zmieniać butelkę na slomke? Dziecko ssie tu i tu. Lepiej ucz pić ze zwykłego kubeczka. W końcu zalapie. W smoczku jeśli za wolno leci, powiększ dziurkę. Po co naciagac się na chwyty marketingowe i zamieniać smoczek na to samo :)

Gość gość
Powiększać dziurkę? Po co jak można kupić niekapka? Mój 11miesięczniak pije generalnie z butelki ze smoczkiem, ale umie też ze słomki , z butelek "z dzióbkiem", daje radę z normalnego kubka. Do niekapków jakoś nie mogę się przekonać. Dziecko szybko załapie.

Gość gość
ssanie przez słomkę jest inne niż przez smoka. ja swojemu, już starszemu parę miesięcy daje pić ze zwykłego kubka i zwykłą słomkę, na wyjścia mamy bidon ze słomką tt. niekapka moj jakoś nie polubił. napije się od biedy, ale jak jest bardzo spragniony. chociaż pic z niego potrafi od 4 m.ż. powoli odstawiam w ogóle butelkę, uczę od dawna pić z normalnego kubka. ale za każdym razem tak nie daje, bo wiadomo, ze się pooblewa a mi się nie chce non stop go przebierać. chociaż idzie mu co raz sprawniej, wie już o chodzi w piciu z kubka, jak ma ułożyć usta i, że schować język.

Gość gość
Ręce opadają.

Gość gość
Mój syn był zupełnie bezbutelkowy, nie chciał żadnego smoczka. Ja polecam kubek Lovu 360*. Przygotowuje do samodzielnego picia z kubka. Jest od 9 miesiąca. Daj dziecku kilka dni na naukę. Nie kupuj kubków z dziubkiem, bo masz już duże dziecko, które za chwilę powinno pić z normalnej szklanki lub kubka.

Gość Ekspert Philips AVENT
Dzień dobry. Na Pani prośbę odpowiedziało kilka osób, jednak sądzę, że wypowiedzi powyżej nie wyczerpały w pełni zainicjowanego tematu. Jak widać, każdy rodzic ma inne preferencje co do podawania dzieciom płynów. Pierwszy kubek do samodzielnego picia można zacząć wprowadzać już w 6 miesiącu życia dziecka. Jest to tzw. kubek treningowy (z miękkim ustnikiem), który łatwo jest zaakceptować niemowlętom przyzwyczajonym do karmienia przy użyciu butelki. Około 12 miesiąca życia dziecka można wprowadzać do codziennej opieki kubki ze słomką lub tzw. "niekapki" (kubki z ustnikiem). Wybierając tego typu produkty trzeba zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonano słomkę czy ustnik. Niezależnie od rodzaju kubka szczególnie warto, by były one silikonowe - materiał ten gwarantuje dłuższy okres użyteczności produktu (ze względu na swoją trwałość i wytrzymałość), przy jednoczesnym zapewnieniu bezpiecznego rozwoju zgryzu i mowy u dziecka. Kubki ze słomką będą stanowiły lepsze rozwiązanie na spacery, z kolei w warunkach domowych w zupełności wystarczy zakup zwykłego kubka z ustnikiem. Ponadto polecam wybór produktów renomowanych marek, aby mieć pewność, że będą one w pełni bezpieczne w użytkowaniu dla Pani synka. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego