Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

my tez mamy ok 4000zl mc i planujemy drugie dziecko. tu wszystkie takie bogate?

Polecane posty

Gość gość

Weszlam na jeden temat, nizej. Zdebialam. Co złego jest w planowaniu dziecka?! Czy wy tu wszystkie macie po 15000zl/mc? Chyba wy sobie jaja robicie. Większość Polskich rodzin właśnie za 2500-4000zl żyje ! Mając i więcej jak 2 dzieci. Ja troche inaczej zarabiam jak autor z tematu niżej. Otóż pracuje od 2 lat w sklepie-posiadam umowę o pracę i stałą pensje 1800 zl. Co drugi weekend wolny. Maz na produkcji, na stałe od 4 lat i ma 200) zl na rękę. Nasze dziecko od września udzie do zerowki. Ja powtarzam Ja oraz mój mąż stwierdzamy ze żyjemy dobrze. Stać nas na opłaty, ubiór jak potrzeba, czy na wakacje. I dlaczego mam odmawiać drugiego dziecka czy tez jak autorka i inne kobiety? Bo jakaś pseudo bogaczka wie lepiej ode mnie czy mnie stać czy nie? :) ludzie myślcie realnie. Tak to by nikt nie miał dzieci. Bo jak ja bym miała patrzeć i policzyć od a do z to do w pełni zadowolenia musialabym z mezem wyciągać z 10000zl hehe :) i szkoda faktycznie ze nasz jraj nie pomaga nam obywatelom. Nie pobieram nawet rodzinnego bo to śmiech na sali, 80 zl jak sie nie mylę, co to jest? Jak ja na same Pampersy dawalam 56zl.... a wy pochamujcie się trochę. Bo dla mnie mozesz miec i 1500zl ja mam własne życie, a Ty nie wchodz z butami w moje bo się rozczarujesz ze jest bardziej ciekawsze jak Twoje ;) goodnight !

Gość gość
My też mamy 4 tysiące i 2 dzieci

Gość gość
my podobnie i wlasnie jestem w drugiej ciazy wyprawki nie kupowalam nie wiadomo jakiej bo mam mase rzeczy po starszym dziecku mysle ze damy rade- fajna sprawa z rocznym macierzyskim tteraz koncze kurs podnosze kawlifikacje

Gość gość
Kochana , to ja założyłam tamten oto temat :) Powtórzę: 1. Na cos ida nasze teraz podatki, wiec Państwo( zasilki, mopsy) powinno pomóc obywatelom w trudnej sytuacji. Miejmy nadzieję ze nie będzimy musieli z takiej korzystać :) 2. Tez zauważyłam, tutaj kazda ze złotą kartą :) na poziomie, ze nie pogadasz. 3. Kochana ja mam rodzeństwo i u nas różnie bylo ale pomimo tego dziękuje Bogu, rodzicom ze mam ich a nie te zasrane miliony ! Glowa do góry, to co piszą zadufane Panny omijaj . Mnie wzruszyly tamte sytuacje i stosunek naszego Państwa. Tak rzadko tu zaglądam bo mam swoje szczęśliwe życie i nie narzekam.

Gość gość
Ja musialabym od nowa wszystko. Bo po dziecku oddaje dalej :) rodzinie, czy komuś w potrzebie. Myślę ze spokojnie do 6 mies ciąży mogłabym w tym sklepie pracować :) jakby z ciąża ok bylo.

Gość gość
Na kafe tu kazda milionerka jest... laski zatracily sie z marzeniach. Smutne to troche

Gość gość
4000 to skromnie

Gość gość
3000 zł 2 dzieci , ja nie pracuję, zyjemy, ubieramy się , mam jeden kredyt , wczasy/wakacje niestety nie , charakter pracy męża... a urlop??? :D szkoda gadac, ale mamy działkę więc jest ok, wszystko się da, a na kafe same zakompleksione samotne baby które sobie tylko wyobrażają życie w luksusach

Gość gość
Ale kto Ci włazi z butami? Mnie kompletnie nie obchodzi ile kto ma dzieci i przy jakich dochodach. Jednak sama nie chciałabym mieć żadnych dzieci przy takich zarobkach- takie mam przyzwyczajenia i potrzeby, że dla mnie to mało i mam prawo do takiego zdania. Jak porusza się jakiś temat na forum, to trzeba się liczyć z tym, że ludzie mają różne poglądy..

Gość gość
Ja ma tyle jestem ja i dwoje dzieci tylko, mi ledwo starcza nie wiem jak bym miala za to zyc w 4 ale powodzenia.