Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie radząca sobie

Raj dla ludzi i zwierząt. Proszę zajrzyjcie, potrzebuję tego.

Polecane posty

Gość Nie radząca sobie
Miało być o mojej martwej kotce, za którą tęsknie i której śmierć mnie boli, a zrobiło się o filozofii i religii. Małe rzeczy jak widać prowadzą do wielkich, może o to właśnie chodzi. x Muszę iść spać, za parę godzin wstaję, a jestem zabeczana i jeszcze nieumyta. Trzymajcie kciuki, zebym jutro dała radę w pracy i nie dostała ataku płaczu, bo naprawdę nie mogę sobie na to pozwolić w mojej pracy. Dziękuję Wam niewyobrażalnie, naprawde pomogłyście mi. Dziękuję, że się odezwałyście.

Gość aladynka112
(wklejam w częściach, bo nie wiem kuffa, która częśc jest tym SPAMem :O ) Owszem, uratowanie kotka w żaden sposób nie zmieni historii świata, ale zmieni na zawsze życie tego jednego kotka.

Gość aladynka112
Dlatego lepiej nie rozmyślać o ogromie kosmosu czy nawet o ogromie Ziemi, bo powoduje to jedynie poczucie beznadziei i uświadamia jak malu/czkie i żałosne jest nasze życie. Lepiej skupić się właśnie na tym swoim głupiutkim życiu i na drobnych celach, smieszniutkich w obliczu wszechświata.

Gość aladynka112
Ja mam nadzieję ze dzięki swojemu wege/taria/nizmowi uratuję choć jedną krowę (lub przedłużę jej życie). Owszem, co to jest jedna krowa w obliczu mordowanych miliardów krów? Ale dla tej jednej uratowanej krowy to jest wszystko. To tak jak z psem. Gdy masz psa, to on zajmuje tylko część Twojego życia, powiedzmy 10 czy 15 lat. Ale dla tego psa Ty jesteś całym życiem, od narodzin aż do śmierci.

Gość Nie radząca sobie
"A czy na pewnym etapie tego życia przeczytałaś pismo święte od deski do deski ?" x Nie, nie przeczytałam całej Biblii (wypadałoby jeszcze zapytać której wersji). Gratuluję naprawdę szczerze, jeśli Ty przeczytałeś/aś całą i ona podtrzymała Twoją wiarę, zamiast właśnie nią zachwiać. Nie wiem dlaczego, ale jakoś widzę w Twoim pytaniu zaczepkę i krytykę (jeśli tak nie jest, to wybacz). Niepotrzebnie. Ja nie wrócę do wiary i religii (jakiejkolwiek), takiej opcji nie ma, zbyt wiele rzeczy kompletnie mi się nie zgadza, oszukiwałabym samą siebie i Boga, do którego bym się modliła. Ta droga jest poza mną, dlatego szukam innej, żeby jakoś żyć. Pozdrawiam. x aladynka112 - proszę, spróbuj jescze wkleić, może podziel na części (kafe często nie "łyka" jakiegoś słowa, tylko nie sposób dociec jakiego, podział na części czasem pomaga, że choć część postu przejdzie w takiej formie jak miałby być).

Gość Nie radząca sobie
Aladynko, naprawdę dziękuję Ci. To co piszesz, strasznie mi trafia do serca. Dziękuję Ci bardzo. Dobrej nocy, zajrzę tu jeszcze jutro albo w najbliższych dniach, może jeszcze ktoś napisze.

Gość gość
A tak, właśnie - słowo w/e/ge/ta/ria/nizm jest przez filtr antyspamowy nieprzepuszczane, dlatego miałaś SPAM :O To już ludziska wyczaiły. Konia z rzędem kto wymyśli dlaczego :O

Gość gość
Do mnie trafia tylko argument Jeśli człowiek o czymś pisze to powinien uzasadnić Np. piszecie tutaj o przekonaniach ale bez uzasadnienia Do wiary nie wrócisz bo coś tam się nie zgadza Ok A to że wszechświat ogromny i gdzieś może być życie to piękna teoria, ale póki nie ma dowodów między bajki ją. Tak samo to, że pochodzę od małpy i powstałam na wskutek zderzenia się cząsteczek. Jakoś badacze ziemi nie znaleźli dowodów na to że ma ona aż tyle lat by z bakterii mógł stać się człowiek. A za to szacują wiek ziemi na biblijny. Tak czy siak nie dowiemy się. Możemy tylko na własną rękę próbować zgłębiać wiedzę.

Gość gość
Właśnie na istnienie Boga nie ma dowodow! Za to jest pełno na to, że była ewolucja. A biblijny czas Ziemi to 4 tys lat :D:D Co jest juz zupełnie śmieszne.