Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roznice w usg

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 37 tc a na usg glowa wychodzi na 40 tc. Te roznice miedzy glowa a reszta utrztmuje sie od okolo 30 tc tj 3-5 tygodni roznicy. Bylam u kilku lekarzy i kazdy mowi ze z glowa wszystko ok, komory, przeplywy itd, ja jednak martwie sie. Czy mial ktos podobny problem?

Gość gość
Oj, już było kilka takich tematów. Mogą być kilkutygodniowe różnice, głowa zwykle wychodzi większa. Jedyne co, to nalegaj na cc, ja miałam z tego powodu, bo bym nie urodziła normalnie. No ale to lekarz ocenia, czy się kwalifikuje na cięcie, czy nie.

Gość gość
Pytalam wlasnie mojego lekarza czy przez ta glowe nie kwalifikuje sie do cc ( jestem pierworodka ) to powiedzial ze to sie przy porodzie zobaczy i to od lekarza zalezy :-/

Gość gość
No, ja miałam kobietę ginekolog, to miała inne podejście. Ale u mnie to różnica była 6 tygodni i naprawdę głowa duża (choć jak się dziecko urodziło to jakoś już tego nie widziałam). A jeszcze dodam, że syn ogólnie też duży - 3800, a z ost usg wychodziło 4300.

Gość gość
Boje sie ze ta glowa do porodu jeszcze urosnie i nie dam rady :-( kurcze skoro od kilku tygodni juz tak wychodzi czemu lekarz nue dal skierowania do cc :-/