Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czwarty wymiar

Polecane posty

Gość gość

Intuicja czy rozwiajacie ją w sobie?

Gość gość
Czy da się rozwinąć w sobie intuicję? Może jedni się z nią rodzą, a inni nie? Może to zdolność dziedziczona, uwarunkowana genetycznie? Czym w ogóle jest intuicja? Jest to bardzo delikatny, subtelny głos od naszej podświadomości, która potrafi nie tylko przetwarzać informacje tysiąc razy szybciej niż świadomy umysł, ale może także wykorzystywać informacje znajdujące się w mózgu, zebrane drogą pozazmysłową

Gość gość
Nikt do końca nie wie, jak to się może dziać, ale setki eksperymentów prowadzonych od 20 lat w laboratoriach uniwersyteckich (np. na wydziale parapsychologicznym uniwersytetu w Edynburgu) potwierdziły tego rodzaju zdolności ludzkiego mózgu. Fizyka kwantowa stara się wyjaśnić mechanizmy takich fenomenów, ale do zrozumienia ich pozostała jeszcze daleka droga. Na szczęście nie trzeba wiedzieć, jak coś działa, żeby móc z tego korzystać. Prawdopodobnie nie rozumiesz dokładnie, w jaki sposób działa prąd elektryczny, ale nie przeszkadza Ci to korzystać z telewizora albo żelazka. Nie musisz rozumieć, w jaki sposób twoja podświadomość i twój mózg przetwarzają informacje, by zacząć korzystać ze swojej intuicji. Tak jak do wszystkiego, do słuchania głosu intuicji jedni z nas mają więcej predyspozycji, a inni mniej. Nie każdy zostanie słynnym jasnowidzem poszukującym zaginionych ludzi lub zawsze właściwie obstawiającym akcje na giełdzie, ale każdy z nas z pewnością może zwiększyć swoje umiejętności w zakresie używania swojej intuicji.

Gość gość
Intuicja to przebłysk, to pierwsza myśl która pojawia się taka samo szybko jak ta druga myśl-tyle że ta druga jest już dziełem świadomości. Nie każdy potrafi uchwycić tę która jest dziełem podświadomości.

Gość gość
Zawsze staram się słuchać swojej intuicji, bo ile razy nie posłuchałam - tyle razy żałowałam. A czy rozwijam? Nawet nie wiem jak i po co.

Gość gość
Może po to aby zamiast robić jeden krok w przód(KIEDY SŁUCHASZ INTUICJI) i dwa w tył(KIEDY JEJ NIE SŁUCHASZ) robić zawsze pięć do przodu?

Gość gość
Intuicja może się przydać na przykład inwestorowi. Oczywiście w codziennych sprawach również ale popełnianie błędów codzienności nie ponosi się tak wysokiej ceny, więc znikoma część ludzi decyduje się na taki samorozwój.

Gość gość
Testuję swoją intuicję i póki co jestem do przodu a Wy?