Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka6

Szczepiliście 5, 6 latki

Polecane posty

Gość mamuśka6

Tyle się teraz słyszy złego o tych szczepionkach, że juz sama nie wiem co mam robić ;/

Gość gość
Szczepić Szczepić SZCZEPIĆ S Z C Z E P I Ć A konkretnie co złego się słyszy? Podaj 'argument'

Gość gość
jak szczepilas do tego wieku - a bylo tego troche- to czego sie nagle obawiasz? nie ma zadnego powtarzam zadnego badania, ze szczepienia szkodza. a śa badania, ze wracaja chroby sredniowiecza przez nieszczepienie

Gość gość
Tak szczepilam syna DTP i polio.

Gość gość
tylko? a reszta szczaepien?

Gość gość
Na 5 lat szczepiłam podstawowymi

Gość gość
sa jakies szczepienia dla 5 lartkow? bo moja w marcu skonczyla 5 alt. i nie bylam znia

Gość gość
Szczepilam od urodzenia dwójkę dzieci ( moja odpowiedz na pytanie o resztę szczepień). Szczepilam podstawowymi plus u córki pneumokoki refundowane ze wzgledu na hipotrofie. Na 5 lat jest wlasnie DTP i polio doustnie.

Gość gość
ja nie szczepilam swojej dwojki, nie zaluje, sa zdrowe, zadnych infekcji w przeciwienstwie do dzieci szczepionych z przedszkola ktore co chwila jakies infekcje lapia.

Gość gość
ale sie usmialam, wracaja choroby ze sredniowiecza przez nieszczepienie, boki zrywac. W Niemczech jest 50 razy wiecej nieszczepionych dzieci niz w Polsce a w Austrii 300 razy wiecej i zadne choroby ze sredniowieacza tam nie wracaja a maja do tego wiekszy kontakt z obcokrajowcami z calego swiata, malo tego zachorowalnosc na choroby zakazne maja kilkukrotnie nizsze niz w Polsce. Co z Was za ciemnota, kto wierzy w bzdury z TV ze jakies choroby ze sredniowiecza wracaja, trzeba miec naprawde nawalone we lbie zeby w to wierzyc.

Gość gość
http://www.zdrowie.med.pl/szczepienia/szczep_05.html tutaj macie kalendarz szczepień. tylko zastanawia mnie szczepienie na Polio - moje dziecko go nie miało a zgłaszałam się na wszystkie obowiązkowe szczepienia, nie rozumiem? dostawał podskórne szczepionki, doustnej nie dostał. możliwe, że dostał podskórnie?