Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZYsa tu jakies nauczycielki KOCHANE MOZE WY WIECIE co zrobic

Polecane posty

Gość gość

nie chce uczyc we wrzesniu w jednej szkole..i zastanawiam sie czy moge zrezygnowac teraz w wakacje i powiedziec dyrektorce ,że jednak nie dam rady tych 6 godzin wziąć..bo mam już cały etat w innej szkole i mnie to męczy bo dzieci i rodzina tez chca mnie miec dla siebie.niby przyjelam te godziny jak ustalali juz dawno ale teraz sie rozmyslilam.czy moge w wakacje poinformowac dyrektorke zeby szukala kogos innego na me miejsce,kto wezmie te godziny we wrzesniu?mam nadzieje ze sa jakies oferty w sekretariacie i cv kandydatów bo jak nie to po mnie....

Gość gość
chyba możesz, u mnie jedna tuż po studiach zrezygnowała po tygodniu bo stwierdziła, że nie da rady :D a taki mamy łatwy zawód :D

Gość gość
ale dyrektorka juz kiedys mowila ze nie ma na moje miejsce wielu kandydatów..itd..troche sie obawiam ze przez wakacje nie znajdzie nikogo.. a te nauczycielki ktore ucza tego przedmiotu juz u nas w szkole nie dadza rady wziac moich godzin na 100% bo sa tak przeladowane juz i ponad etat maja..

Gość gość
masz takie prawo i skoro naprawdę nie dasz rady to szybciutko powiedz dyrektorce ,że jednak rezygnujesz

Gość gość
ja zrezygnowałam już podczas studiów po 2 czy 3 praktykach. Dobrze że te praktyki były bo bym się wkopała w zawód, który nie jest dla mnie. Nie wystarczy lubić czytać żeby przekazać uczniom z podstawówki miłość do książek. Moja siostra za to uczy przedmiotów zawodowych i w zeszłym roku właśnie podczas wakacji inna nauczycielka zrezygnowała. Siostra została niemal zmuszona do przyjęcia dodatkowych godzin. Zawsze się znajdzie ktoś mało asertywny komu się to wciśnie :)

Gość gość
to powiedz jej teraz, a nie we wrzesniu, bo bo dopiero byłoby niepowazne a coż to za przedmiot?

Gość gość
Ale to przecież nie twój problem. Dlaczego bierzesz na siebie odpowiedzialnośc? To jej sprawa czy kogoś znajdzie czy nie, ty się martw o swoją przyszłość. Jak chciala ciebie zatrzymać to mogła ci dać etat.

Gość gość
zostaw jest bezrobocie i mnóstwo nauczycieli pozwalniali i nie ma problemu znalesc nauczyciela z doswiadzceniem

Gość gość
no ale ja mam etat w drugiej szkole wlasnie. uczę jezyka niemieckiego. we wrzesniu nie bardzo moge rezygnowac,prawda?a w wakacje nie wiem czy kogos znajdzie...ech

Gość gość
malo jest bezrobotnych nauczycieli - rzeczywiscie... jak ta praca tak ci ciazy, to oddaj ja komus innemu - chyba lepiej, ze powiesz teraz , a nie we wrzesniu

Gość gość
matko - jaka niepowazna kobieta nie chce pracowac i zamiast powiadomić dyrektora, to powiadamia kafeterię :(

Gość gość
nie powiadamiam tylko pytam czy moge tak zrobic?chce wiedziec bo wy dluzej pracujecie w zawodzie i macie doswiadczenie.

Gość gość
nie przesadzaj nikt nikogo nie zatrzyma w tej szkole ,której nie chce uczyć są wakacje i dyrektorka na pewno sobie poradzi jest wielu nauczycieli po germanistyce i nie mają pracy na rozmowe o zatrudnienie tez złosiła się młoda nauczycielka,1.IX nie stawiła się,ponieważ znalazła pracę w innej szkole dyr.poinformował,ze jest w trakcie szukania zatem nie zostawiaj dyrektorki z takim problemem masz prawo powiedzieć,nie,dziękuję,doceniam,ale rezygnuję