Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o wsparcie

dziewczyny wsparcie potrzebne 6 tydz ciazy

Polecane posty

Gość prosze o wsparcie
nie ale wiesz mam pierwsze usg jak byłam u niego 11,06 i to jak tak patrze to mi wyglada na najwyzej 2,3 tydzien ciazy a nie 4 tak jak mi powiedzial

Gość gość
ja jestem w 6 tygodniu, wczoraj na usg lekarka widziała tylko miejsce zagnieżdżenia bez pęcherzyka i płodu i ze po prostu ciaza jest o tydzień młodsza niz wskazuje na to OM. A u ciebie w 6 tygodniu lekarz już wymaga serducha jak w nie wiadomo jak zaawansowanej ciazy... PS. Może nie rozumiem tematu, ale skoro echo serca jest tylko słabiutkie, to chyba znaczy ze dziecko żyje...

Gość prosze o wsparcie
nie ma echa serduszka jest cos co oni nazywaja echcem zarodka z GS 2,22 nie mam pojecia o co chodzi ta lekarka patrzyla na ^ krotnym powiekszeniu i serducha nie było tylko powiedziała ze echo zarodka jest bardzo male jak na 6 tydz

Gość prosze o wsparcie
ja wlasnie mam taka malenka kropke i to jest powod na lyzeczkowanie dla lekarza mojego i z pogotowia wg bety jest ok tylo teraz czekam czy wzrosnie w poniedziałek a tam miało byc ze lakrka zrobiła 6 krotne powiekszenie

Gość prosze o wsparcie
nie mam pojecia bo nie napisał własnie tylko napisał : w jamie macicy pecherzyk plodowyGS 2,22 - 6 tydz ciazy , po str lewej torbiel o charakterze surowiczym 3,9 mm

Gość gość
tak jak piszę, moja lekarka wczoraj też zobaczyła tylko małą kropkę, i wcale nie spisała mnie na straty, kazała przyjść za 2 tygodnie. też będę świrować do tego czasu... jestem pewna, ale jestem dobrej myśli. Jeżeli ci się poprzedni okres spóźnił, to jest duża szansa ze teraz owulacja też była opóźniona, stąd ciąża może być młodsza. Plus: powiedziała mi, żeby nie sugerować się poziomem bety- bo bywa mylny, tylko tym czy wzrasta. Więc spokojnie kochana, cierpliwości i czekaj na betę i wyniki.

Gość prosze o wsparcie
oby ten lekarz był w bledzie ja wogóle do konca nie rozumiem na jakiej podstawie oni mnie na ten zabieg skierowali jak oni stwierdzili ze ciaza obumarła ja sie tak tej bety w poniedziałek boje ze nie moge przestac plakac. wiem jedno moj lekarz powiedział do tego co mi robił USG ze od poczatku zmierzał do tego ze ta ciaza jest obumarła bo miałam plamienia

Gość gość
Wierzę Kochana, też ostatnio robiłam betę pod tym kątem, ale na szczęście urosła. Oczekiwanie na wynik to było najgorsze 30 godzin mojego życia. Bądź dobrej myśli. Moja przyjaciółka plamiła do końca 3 miesiąca, dziś jest w 30 tygodniu i czeka na zdrowiutką córeczkę.

Gość gość
ja jestem z 12:33 dopiero tu zajrzałam i widze ze pytałaś mnie o ten wynik. Hmmm... u mnie ciąża ewidentnie obumarła - nie było żadnego echa płodu... albo nikt tego nie badał. W sumie byłam badana przez 3 lekarzy. Tak wlasnie bło, ze w 8 tc wynik beta wskazywał na 4 tc i było to zgodne z obrazem. Ja miałam trochę zamieszania z wynikami bety bo pierwsze laboratorium pomyliło wynik i wyszła zupełna herezja... stad nie powtarzałam juz bety później bo na usg nie było żadnych postępów ciązy. Nie wiem czy moj poziom beta hcg spadał juz wtedy. Co do objawów - moim jedynym praktycznie w obu ciażach (bo ta która obumarła była druga- pierwsza donosiłam) był bardzo wyostrzony wech. I to utrzymywało mi sie i po obumarciu i jeszcze z miesiac po zabiegu. Więc sam fakt, ze masz objawy o niczym nie świadczy. Ale ogólnie kiedy czekałam na roztrzygnięcie czy moja ciąza sie rozwija - tak jak ty szukałam wiadomosci, informacji... i naprawde sporo kobiet mówiło o lekarzach którzy spisywali ciążę na straty a potem rodziły sie zdrowe dzieci. Ja też sie konsultowałam z innymi lekarzami. tak na wszelki wypadek.

Gość prosze o wsparcie
dziekuje Ci za odpowiedz mam nadzieje ze u mnie bedzie inaczej i przykro mi ze z Toba tak sie stało . troche mnie uspokoiły tutaj dziewczyny i udało mi sie zdrzemnac daltego dopiero teraz odpisuje jednak co zasne to mam takie koszmary ze budze sie z ewidentnym bolem brzucha :/ ja własnie jednym z objawow jakie ma jest ten wyostrzony wech ale od wczoraj wyjatkowo mi dokuczaja mdłosci :/ to pewnie ze stresu .dziekuje dziewczyny za pomoc , opinie i dodanie mi otuchy mam nadzieje ze beta pojdzie mi w góre w poniedzialek

Gość gość
Écho zarodka jest czyli trzeba czekać na serduszko. Masz długie nieregularne cykle i ciaza może być młodsza . Trzymam za ciebie kciuki.

Gość prosze o wsparcie
dziekuje za odpowiedz nie ukrywam ze odniosłyscie mnie na duchu . mam pytanie do ostatniej dziewczyny piszacej wiem ze jest echo ale i Ci lekarze na pogotowiu i ta pani doktór powiedzieli ze jest stanowczo zbyt małe jak na 6 tydzien jak oni to widza skoro tutaj niektóre dziewczyny maja tylko pęchcerzyk plodowy w 6 tyg i nikt im ciazy nie kazal usunac od razu

Gość prosze o wsparcie
znalazlam zapis w karcie ciazy ( lekarz mi ja załozył) ze srody usg echo plodu widoczne gs 6 tydzien + 3 dzien a ten na pogotowiu mi napisal ze 6 tydz to moze faktycznie ta ciaza obumarla ? ja teraz chodze i sie dopatruje wszystkiego raz co pozytywne raz co negatywne ja sie czuje jak wariatka

Gość prosze o wsparcie
jeszcze do ostatniej osoby która pisała wiesz jest echo zarodka ale jakies małe mowia a beta jest wysoka i mi to tez zabiera sen z powiek

ALE CI MĄCĄ W GŁOWIE!!!! kochana, poczekaj troche.... jak mogą słyszeć echo serca skoro jeszcze go nawet nie widać???? poezja....

Gość gość
Opisem usg nie sugeruje się bo każdy sprzęt jest inny. Jeden lepszy drugi gorszy. Jest zarodek na razie nie widać serduszka ale to jeszcze nie przesądza wg mnie

Gość prosze o wsparcie
lekarka mi powiedziała tak : echa serca nie ma nawet na 6 krotnym powiekszeniu ale jest echo zarodka tylko bardzo male badz tu madry i zrozum cos ;/ tyle dziewczyn co pisza ze w 6 tyg mialy ledwo widoczna kropeczke ja sie na ten zabieg nie zdecyduje jeszcze no chyba ze beta stanela w miejscu

Gość gość
co to beta?

Gość gość
Beta bardzo wysoka i pęcherzyk jedynie 2,2mm bez serca nie wygląda dobrze.

Gość gość
Wielkość zarodka 2.2 mm wskazuje na 6 tydz wiec nie wiem dlaczego twój lekarz skazujecie ciążę na straty?

Gość prosze o wsparcie
moj lekarz powiedział ze o od poczatku dazył do tego ze to ciaza obumarła bo plamiłam i kazal mi na zabieg przyjsc w poniedz jak chce albo zostac w szpitaluj ak chce ten drugi mi pokazywal ze niby to w srodku tego pęchcerzyka jest za małe. a lekarka prywatnie mi mowiła ze serducho nie zawsze sie pokazuje tak szybko

Gość gość
Plamienie często się zdarza i nie musi oznaczać poronienia. Rozumiem ze juz ustalo

Gość prosze o wsparcie
tak dokładnie od srody kiedy to lekarz na wizycie mi powiedzial ze nie widzi akcji serduszka nie mialam plamien tylko ten epizod z krwia w piatek ale mowie nie była to krew z macicy to było od drasniecia sie paznokciem lekarka prywatnie powiedziala mi ze w srodku jestem czysta i widzi zadrapanie a teraz nie mam zadnych plamien nic ja chyba oszaleje do poniedziałku :(

Gość gość
Spokojnie. Serce pojawia się często w 7 8 tyg.odpoczywaj teraz

Gość prosze o wsparcie
dziekuje ale uwierz mi jak tylko zasne to snia mi sie koszmary i wtedy fakt budze sie w nocy z bolem podbrzusza ja jestem ogolnie bardzo nerwowa osoba ale takiego piekła jak ja przechodze nie zycze nikomu raz juz mysle ze moze jednak bedzie dobrze potem jednak płacze czuje sie jak wariatka chociaz wiem ze niczego nie zmienie musze czekac to nie potrafie spokojnie