Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anianianiania

Mojemu chłopakowi nie podoba się, że poszłam na impreze

Polecane posty

Mój chłopak przebywa teraz za granicą. Ostatnio dostał pracę za granicą i teraz co 3 miesiące przyjeżdża na tydzień, dwa i wraca do pracy. Ja zawsze byłam mało imprezowa i kiedy schodziliśmy na temat imprez mówiłam, że bez niego na imprezy ruszać się nie będę i to mu odpowiadało. Jednak ostatnio przyjaciółka wyciągnęła mnie na imprezę twierdząc , że nie mogę zamykać się w czterech ścianach i jedyne co robić to pracować lub siedzieć w domu tak jak to dotychczas robiłam. Co prawda na mieście akurat żadnych imprez nie było, więc pojechałyśmy na żarełko i wróciłam do domu, ale i tak chłopak ma do mnie pretensje, że poszłam, mimo że mówiłam co innego. Twierdzi, że on sam odmawia imprez, żeby nie było żadnych nieporozumień i że wku**iłam go tym, że poszłam. Jest chorobliwie o mnie zazdrosny bo już miał nieciekawe akcje ze swoimi byłymi dziewczynami. Teraz jestem pomiędzy młotem, a kowadłem, bo przyjaciółka się wkurza na mnie, że daję sobą manipulować i że "jestem, zapatrzona w niego, jak w święty obrazek". Jak wybrnąć z takiej sytuacji nie niszcząc ani przyjaźni, ani związku ?

Porozmawiałabym z chłopakiem, nie może być tak, że swoje złe doświadczenia z byłymi dziewczynami przekłada na relacje z Tobą, nawet jeżeli bardzo mocno się wcześniej zawiódł. Pogadaj z nim szczerze i powiedz jak się czujesz. Przecież nie musicie wiecznie chodzić wszędzie razem - on na piwo z kumplami to ty z koleżanką do kina/na kawę/gdziekolwiek... to normalne, kochacie się, ale nie jesteście ze sobą zrośnięci ani uzależnieni od siebie.