Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o ludziach nie umiejących obsługiwac komputera?

Polecane posty

Gość gość

Pierwsze komputery typu Spectrum pojawiły się w Polsce ok. 30 lat temu. Pecety kilka lat później. Tak więc ludzie mający teraz powiedzmy 60 lat wtedy mieli 30. A większość z tych ludzi w wieku przedemerytalnym o starszych nie wspominając, nie umie posługiwać sie komputerami i Internetem. Co o nich sądzicie?

Gość gość
nie mają motywacji,mają inne zajęcia,chyba zdrowsze

Gość gość
Tak, bardzo zdrowe jest łażenie po sklepach i marudzenie. Albo wystawanie w kolejach przed marketami przed otwarciem, bo czasy komuny się przypominają :P

Gość gość
były drogie i nie potrzebne trzeba było samemu pisać programy np zeby na monitorze wyświetliło piorun to trzeba było pól dni zmarnować tak długo pisało sie

Gość gość
przynajmniej nie uzależniają się,wolą spotykać się w realu,nie żyją w iluzji jak my wszyscy,szanujmy ich wybory

Gość la_firynda
Mama 51 i obsługuje biegle kompa, zresztą jestem informatykiem :) Ale nie ślęczę przed nim do białego rana.

Uważam, że ludzie którzy mają 60 lat i nie umieją obsługiwać komputera, nie chcą się tego nauczyć. Z różnych powodów. A co ty (autorze) o tym myślisz? Masz swoje zdanie?

Ja myślę ,że niektórych nie da się nauczyć nawet siłą. Inne wychowanie, inna mentalność :) Mój tata jak zapomniałam kiedyś komputer wyłączyć podchodził i z gniazdka wtyczkę wyciągał :) Powiedział, że tego badziewia nigdy nie dotknie. Ale jak coś kupić to ,, Agnieszko wejdź na allegro ....,i znajdź to czy to ;)

Ha ! zapomniałam dodać , że jak studiowałam informatykę darł się na mnie czemu nie siedzę przy książkach jak normalny student tylko przy kompie :):):):)

Gość gość
Człowiek który świadomie unika nowinek technicznych to oferma. Takich łatwo oszukiwać.Płaci więcej przy zakupach, bo nie umie kupować w necie. Polują na takich firmy-naciągacze.

Gość Mam swoje lata
Nie obrażaj mnie! Na komputerze piszę biegle od 25 lat.Mojego syna uczyłam pisać i wysyłać e- mail. Byłam samoukiem.Kupiłam sobie książkę dla żółto dziobów i się nauczyłam sama. Prowadzę firmę i musiałam pisać i wysyłać e-maile! Wszyscy byli w szoku że potrafię:D Moje dzieci chodziły na kursy a ja nigdzie nie chodziłam umiem.Teraz to waidomo; nawet moja dziewięcioletnia wnuczka potrafi obsługiwać się komputerem.

Gość Mam swoje lata
A mam już moje drogie dzieci 90 lat :) Ale ja za komuny uczyłam się i pracowałam. A nie tylko piłam kawkę, czytałam gazety i plotkowałam w biurze jak inne, które płaczą nad głodowymi emeryturami :)