Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aplikacja radcowska perspektywy ?

Polecane posty

Gość gość

Czy warto iść na aplikację radcowską mój znajomy który ją skończył jest bezrobotny. A wy co myślicie ?

Gość gość
Żadne perspektywy dla większości ją kończących są po aplikacji radcowskiej !!!

Gość gość
Myślę, że jest przesyt na rynku, ale jeśli będziesz dobry(dobra) to sobie poradzisz. Fakt faktem, aplikacja sporo kosztuje i ciężko znaleźć zatrudnienie u kogoś kto nie będzie twoim patronem- bo kto cię zatrudni z myślą, że raz w tygodniu będzie musiał cię puszczać na zajęcia i jeszcze ci za to płacić? W sumie to ze znajomych, którzy skończyli prawo (i robią aplikację) wszyscy pracują w kancelariach zarabiając od 1300 zł do 200o zł na rękę. MOże twój kolega przebimbał sobie studia i aplikację? Od II/III roku studiów warto się zaczepić w jakiejś kancelarii, tylko naiwniak myśli, że skończy studia i będą się o niego zabijać na rynku pracy.

Gość gość
W moim mieście na aplikacji radcowskiej może jedna trzecia pracuje w kancelariach reszta pracuje gdzieś poza zawodem albo jest bezrobotna. Za to na aplikacji adwokackiej wszyscy znaleźli pracę w kancelariach.

Gość gość
Większość aplikantów na aplikacji radcowskiej nie pracuje w kancelariach a na aplikacji adwokackiej pracuje w kancelariach.

Gość gość
kolejny temat o perspektywach zawodów prawniczych. Zaraz napisze, że to jest dobre, a to złe. Wybierz to, a tamtego nie wybieraj. Przewidzi telepatycznie kogoś perspektywy i możliwości oraz karierę zawodową lub możliwości zarobkowe. Człowieku perspektywy w każdym zawodzie są związane ściśle z daną jednostką a nie z zawodem, który ktoś wykonuje. Co myślisz, że dyplom lub wyuczony zawód przyniesie miliony bez pracy.

Gość gość
Nieprawda są związanne z zawodem u mnie w mieście wszyscy aplikanci adwokaccy znaleźli pracę w kancelariach nawet ci bez doświadczenia a aplikanci radcowscy nie.

Gość gość
sa wielkie perspektywy mozna swoja kancelarie zalozyć radcy prawnego i kasa leci za byle porade juz 3o zł i w sądzie za prowadzenie spraw rozwodowych tez kasa.. wlasna kancelaria to perspektywa

Gość gość
zakladajcie wlasne kancelarie!!!! to jest mega interes i kasa!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
wlasna kancelaria to jest to.

Gość gość
Ta własną kancelarie to jeszcze trzeba umieć poprowadzić większość aplikantów radcowskich nie pracowała w kancelarii więc nie potrafi tego zrobić. Aplikanci adwokaccy za to pracowali w kancelariach.

Gość gość
Czyli dla większości osób żadne perspektywy po aplikacji radcowskiej.

Gość gość
Nie wiem dlaczego ktoś jeszcze wybiera aplikację radcowską.

Gość gość
HA HA HA. Aplikanci radcowscy nie pracują w kancelarii. Człowieku z księżyca spadłeś.

Gość gość
zawody są identyczne. Poczytaj sobie w internecie.

Gość gość
ja znam aplikantów adwokackich bez pracy. I co Ty na to.

Gość gość
zapewne znasz wszystkich w swoim mieście. ha ha

Gość gość
Palancie przestań te idiotyczne tematy zakładać. Masz jakieś kompleksy? Tak chwalisz adwokacką, a narzekasz na radcowską. Stale jeden i ten sam argument z dupy wziety.

Gość gość
tak, jest dobrze, że auważyłem, że celowo się promuję tutaj aplikację adwokacką i na forach szuka poporzez polecenia potencjalnych klientów.

Gość gość
to, jakiś aplikant adwokacki, gimb lub ktoś kto kogo zazdrość zrzera, że ktoś coś robi a nie on. Zakłada mnóstwo idiotycznych tematów o prawnikach.

Gość gość
mój mąz jest radcą prawnym i ma swoja kancelarie radcy prawnego więc nie kłamcie ze nie mozna kancelarii miec bo mozna.

Gość gość
ja zaczynam właśnie aplikację radcowską, ale moja sytuacja zawodowa jest troszkę inna niż wielu ... skończyłam studia dzienne, poszłam do pracy i stwierdziłam, że to nie to! szybka decyzja idę na zaoczne prawa ( kończe w 4 lata zamiast 5) i dostaje się na aplikację - taki był plan oczywiście cały czas pracuje, plan wykonałam, w między czasie miałam też plan: rodzina - dziecko i też się udało. co do perspektyw to w planie mam zmiane działu, a w perspektywie swoją kancelarią... już w tej chwili piszę opinie, odwołania i różne inne rzeczy oczywiście na podpis kogoś innego i kasa która za to dostaje jest naprawdę dobra ,a dostaje średnio połowę stawki otrzymywanej od klienta... co do kosztów samej aplikacji to nie zarabiam najniższej krajowej wiec to nie jest problem, większym problemem jest dla mnie czas trwania aplikacji, czas przeznaczony na "doopogodziny - wykłady" na których obecność jest obowiązkowa

Ścieżka którą trzeba odbyć, aby zostać radcą prawnym jest obkupiona ciężką pracą. Sama się na nią porwałam, ponieważ daje możliwość samodzielnego wykonywania tego zawodu. Wszystkim zainteresowanym polecam stronę https://aplikantprawa.wordpress.com/ na której znajduje się wiele przydatnych informacji z dziedziny prawa.