Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Katolicy ilu z Was czytało Boga Urojonego

Polecane posty

Gość gość

ilu z Was spróbowało podwazyć swe poglądy po to, by zbudować je na obiektywnej ocenie, a nie wyuczonej i przekazanej przez kogoś siłą perswazji od namłodszych lat?

Gość gość
Odejdź od Boga a przekonasz się jak szybko stoczysz się moralnie.

Gość gość
Nie ma szczesliwszych ludzi niż ludzie w dzikich plemionach

Gość gość
Nie ma szczęśliwszych ludzi niz koty.

Gość gość
Sorry, ale jedyne co bym chciała zmienic w życiu to mieć w sobie więcej zgody na ten świat i przestać lubić słodycze w tak obezwładniajacy sposób jak to jest teraz. Bóg mi w tym pomoże? Jesli tak, to czemu jest tyle grubych lud******ościele? I takich co sa radykalami? Jesli mają w sobie pokój ducha, to o coi tak zawzięcie walczą? Skoro mniej jedzą od emnie, to czemu własnie oni, jako obrońcy wszelkiej tradycji, robią najbardziej wystawne gościny i wesela?

Gość gość
up

Gość gość
szczerze powiedziawszy większość ludzi nie wierzy samodzielnie tylko dziedziczy wiarę :( ja kiedyś byłam katoliczką nie lubiłam chodzić do kościoła ale musiałam bo szkoła przerobiłam wszystkie sakramenty nad wiarą zaczęłam się zastanawiać pierwszy raz przed komunią bo uświadomiłam sobie że ludzie wierzą w trójce a ja mimo że to w kościele powtarzałam to w to nie wierzyłam i nawet nie wiedziałam że w takie coś wierzą katolicy tak czy owak przeszłam też bierzmowani itd.

Gość gość
tak czy owak przeszłam też bierzmowani itd. nadszedł moment w którym się zastanawiałam czy bóg jest raczej nie byłam ateistką czy agnostyczką ale się bałam że go nie ma i się modliłam do boga aby mi pomógł uwierzyć

Gość gość
przez całe życie zajmowałam się magią tarotem itd. nie wiedząc nawet że to złe aż w miałam sytuacje że widziałam coś czego nie ma pierwsza myśl to schizofrenia ale że byłam tak jakby wierząca a bardzo się bałam złapałam za biblie która znalazła się w domu bo została zwyczajnie znaleziona to była zwykła biblia tysiąclecia przeczytałam że czary są złe podarłam te g***a i dalej się modliłam o wiarę

Gość gość
bóg mi pokazał że jest przez cuda ale to nie był jakieś takie cuda dziwne ale takie które zdarzają się na co dzień jest to tak jak bym miała oczy i widziała ale dopiero teraz te oczy na nowo się otwierają i dostrzega się to czego się nie widziało wcześniej to jest Boga Bóg jest z nami cały czas i nas kocha ale my mimo że mamy oczy nie widzimy ale mi się otworzyły dzięki łasce bożej bo z łaski jesteśmy zbawieni i tylko dzięki jego woli nie naszej ale jak bardzo chcemy bóg się ulituje bo nas kocha i zrobi wszystko by nas ocalić

Gość gość
bóg jest był i będzie a ja czekam na zbawiciela jezusa teraz nie uważam się za katoliczkę ale za chrześcijankę nie należę

Gość gość
do żadnego kościoła tylko czytam biblie wiele zła jest w kościele nie tylko w katolickim ale i we wszystkich religia to zło bo dusi w nas wiarę i zabiera boga!

Gość gość
jest napisane urywkami bo kafe nie chciało przepuścić i pisało że spam jest

Gość gość
Bozia jest i nas kocha! :)

Gość gość
up

Gość gość
on nie jest religijny