Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metadon

Rezerwacja pokoju hotelowego przez nieletniego

Polecane posty

Gość metadon

Witam, z moją dziewczyną chcemy wynająć pokój w hotelu. Czy nie będzie z tym problemu? Mamy po 17 lat, czy nie będzie trzeba okazywac jakichs dowodów etc (takowy posiadam, ale ta nieletność). Interesują mnie opinie osób obeznanych z tematem ;) Może zadzwonić? Nie chcę wbijać na "krzywy ryj" bo może byc problem ;D Dzięki za pomoc i pozdrawiam ;)

Gość gość
Pracowałam na recepcji. Mnie by było wszystko jedno, czy masz 17 czy 18. Szefowi hotelu też, gdybyś zapłacił z góry. Dowodów u nas się nie okazywało. Klient sam uzupełniał kartę meldunku.

Gość gość
Właśnie boję się, że zajedziemy, a recepcjonistka będzie chciała ode mnie np. dokument potwierdzający pełnoletność :/ A jak zadzwonie i się spytam czy przyjmą niepełnoletniego to na bank powiedzą że "nie" ;D Dlatego pytam się ludzi obeznanymi. Pracowałaś w hotelu "gwiazdkowym" czy prywatnym, rodzinnym etc?

Gość gość
1231 Toruń. 4 gwiazdki

Gość gość
Ok dzięki, czekam na więcej pomocnych wypowiedzi ;D

Gość gość
Hotel w którym pracuje wymaga dowodu osobistego od gosci.Taki jest wymóg, u nas nie otrzymał byś ewzerwacji pokoju.Nie jesteś pełnoletni.

Gość gość
Poszukałam trochę z ciekawości na forach i zależy na jaki hotel trafisz. Recepcjoniści mają prawo domówić Ci noclegu na zasadzie "nie i już". Ja też tak mogłam, jak klient mi się podejrzany wydawał. Ale np ja internetowo dokonałbyś rezerwacji i się stawił o czasie (u nas to było do 18 ) i zapłacił z góry to nie widzę przeciwwskazań. Nie jest to takze niezgodne z prawem

Gość gość
Zadzwoń pytając o rezerwację pokoju i nie mówiąc ile masz lat spytaj czy jakieś dokumenty są potrzebne.

Gość gość
Spróbuj np. z apartamentami prywatnymi. Znajomy wynajmuje (prowadzi firmę tym się zajmującą) apartamenty nad Bałtykiem. Teraz na hajnekena czy tam ołpenera zjechały tabuny młodych niepełnoletnich ludzi. Normalnie ich meldował (ale kaucje kasował wyższą za nocleg).

Gość gość
Ten pomysł z zapytaniem o dokumenty może być ciekawy, dzięki ;D

Gość gość
W moim mieście nie pytają o dowód

Gość gość
odświeżam ;)

Gość gość
Jeśli nie uda ci się z hotelem (nieźle musisz kasa srac w takim razie :D), to po prostu wynajmij jakąś prywatna kwaterę, ja w zeszłym roku jechałam z facetem na 1,5 tygodnia, a miałam 16 lat. Zadzwoniłam, popytalam o warunki w pokoju, przelałam stowe jako formę rezerwacji i nie było żadnych problemów. W tym roku to samo :)

Gość gość
To ma być jedna noc, na dłuższy wyjazd trzeba mieć lat, rodzice na to nie pójdą, wiadomo... ;)

Gość gość
up