Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergiczka1234

uczulenie na skrzyp polny

Polecane posty

Gość alergiczka1234

Witam , od 3 tygodni biore tabletki skrzypovita od tego czasu mam bardzo s wedzaca wysypke i male czerwone krostki na calym ciele, wczoraj przestalam i zazywam magnez ale nic nie pomaga . Czy to moze byc alergia na skrzyp ? Prosze o wypowiedzi wasze :)

Gość gość
wysypka z dnia na dzien nie zejdzie poczekaj jakis czas i lepiej pij calcium zamiast magnezu

racja - lepiej wapno i odstaw te tabletki. Nie musisz być uczulona na sam skrzyp, ale może na jakąś substancję pomocniczą, która tam jest. Sprawdź skład. Wiem, że clatra, którą biorę na katar sienny jest też na zmiany skórne. Supper pomaga przy alergii na pyłki, więc może i na to zadziała, tylko bez konsultacji z lekarzem nie bierz, żebym wyrzutów sumienai nie miała, gdyby coś było nie tak i nie nato

Gość gość
zgadzam się z przedmówcami. mogą to być substancje pomocnicze w tabletkach. spróbuj odstawić i wziąć za jakiś czas. ja ze skrzypem biorę skrzypolen z biotyną na włosy i paznokcie. nie mam żadnych nieprzyjemności z tego powodu, wręcz przeciwnie-włosy i paznokcie wzmocnione i odżywione.

Gość gość
jakaś substancja mogła cię uczulić, niekoniecznie musiał to być skrzyp polny. najlepiej zasięgnąć porady lekarza, ale na chłopski rozum lepiej odstawić te tabletki;) wysypka nie scodzi z dnia na dzień, trzeba odczekać. mi na alergię pomaga clatra w tabletkach, tylko nie wiem czy podziała na zmiany na skórze. pozdr:)