Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pęcherz

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Mam duży problem z pęcherzem. Od roku męczę z nawracającą chorobą. Mam stałego partnera od 5 lat. Ostatnio doszło u mnie do nawet zapalenia cewki moczowej. Mój partner po przeczytaniu (w trosce) na temat tej choroby, tylko się rozjuszył, bo przeczytał, że ta choroba jest przenoszona płciowo. Uznał, że prawdopodobnie go zdradziłam z kimś i się zaraziłam. Bardzo mi zależy na tym człowieku i nie wiem jak mu udowodnić, że moja choroba jest nawracająca i prawdopodobnie to ta sama bakteria i Go nigdy w życiu nie zdradziłam. Proszę o pomoc.

Gość gość
Mnie też czasami dopada zapalenie pęcherza, to normalne :( Bierz profilaktycznie żurascin uro, a z facetem pogadaj i uświadom mu że kobiety mają trochę bardziej skomplikowany układ niż oni i łatwiej o jakąś infekcje.

Gość gość
facet zareagował typowo po męsku i nawet mu nie przyszło do głowy,że to właśnie on może być przyczyną twoich nawracających dolegliwości, bo jest nosicielem bakterii ! Potwierdzam skuteczność preparatów żurawinowych jako profilaktyki oraz picie sporych ilości wody czy co tam lubisz. To picie jest kluczowe bo po piciu sikasz i nie dopuszczasz do przyklejenia się bakterii do scianek pęcherza

Gość gość
Powinnaś jeśli nie robiłaś jeszcze zbadać mocz i jesli bedzie flora bakteryjna to zrobic mocz na posiew. Mogę ci podac b.skutreczny dla kobiet lek Lacto Lady na bazie żurawiny.dużo pić.płyn do higieny intymnej lactacyd .Wstrzymac sie na dwa tyg z sexem.Dobrze by było by partner tez zrobił badanie moczu.Bo to on może być przyczyną zła.

Gość gość
Ważna jest odpowiednia higiena, doleczenie zapalenie pęcherza, a później wzmocnienie układu moczowego. Duże ilości wody z cytryną tak około 2 litry Bardzo dobrze też działa żurawina i pokrzywa, warto sięgać po preparaty zawierające oba te składniki np . żurascin uro. Pomaga.

Gość gość
Zapalenie pęcherza to nie jest normalne, nie wiem skąd u ludzi takie stwierdzenie. Może dlatego, że sami je mają. Lepiej się odżywiajcie, znajdźcie przyczynę i popracujcie nad nią, to i samo przejdzie i nie wróci:).

Gość gość
Straszne sa te nawracajace infekcje pecherza, a jak boli to diabelstwo! Ja juz mialam dosc antybiotykow wiec siegnelam, z niedowierzaniem po ten urinal intensive najpierw, a teraz po skonczonej kuracji biore zwykły i na razie mam spokoj. Do tego wit c i duzo picia.

Gość Agula8
a słyszeliście o szczepionce na nawracające zapalenie pęcherza? na forach są dobre opinie.Mnie póki co nie dopada aż tak często- ale jak już to pomaga furagina, provag doustnie, żurawina,wit.c. Wszystko jest bez recepty więc nie muszę czkać do lekarza.choć najlepiej byłby zrobić posiew z moczu i cewki bo możliwe że powraca ta sama bakteria...