Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BŁAGAM bo nie znajde juz stanika na mnie w sklepach GDZIE ZNAJDE TAKI STANIK

Polecane posty

Gość gość

i jaki ja mam rozmiar w ogole? bo jak mierze e 75 to tak sciska w plecach ze oddechu nie moge zlapac a pani w sklepie mowila ze mam taki rozmiar kupowac.. nie wiem czemu w plecach sie nie zapina zaden stanik e 75.. nie znajde chyba dobrego a jak znajde to drogie a mnie nie stac na stanik za 100 zł. w biuscie mam 98 cm pod biustem 75 cm

Gość gość
Zawsze się zastanawiałąm jak to jest mieć taki duży biust - ja maiałam zawsze malutki b - teraz jak przytyłam to mam niby c ale takie troche oszukane - w kazdym razie jestem na diecie i za 2 mc znów będzie b -

Gość gość
kurcze,a ja myślałam,że super jest mieć duzy biust bo nie ma problemu z kupnem stanika :D.Ja mam malutki biust i też mam problem :D

Ja kupuję zawsze w triumphie,tam jest taka duża rozmiarówka.A w cyckach mam 102 cm.I problemem u mnie jest duża różnica między w cyckach,a pod cyckami.Ew. Mambra.

Gość gość
Napisz do Paździocha, kiedys na Kiepskich pokazywal cycnik taki ze cale łaciatej wymie sie zmiesci. Moze ci wysle:-)

Gość gość
A ostatnio kupiłam za luźny na dole i sobie przeszyłam na mniejszy, a mistrzem w tej dziedzinie nie jestem.

Gość gość
autorka ma NORMALNY SREDNI BIUSCIK A WY SRACIE ZA DUZY?? CO WY GADACIE? ONA MA PRZECIETNY WYMIAR.

Gość gość
ja ostatnio kupilam polskiej firmy Unikat 70e za 48zl. Maja fajna rozmiarowke.

Gość gość
Skoro autorka ma przecietny rozmiar to jaki ma Dorota Rabczewska która będzie miała 90 w biuscie a w talii pewnie ok 70?

Gość gość
Sorry nie w talii ale w zebrach,jak zwykle wysyp zasdrosnic....tylko ze ja nie widze na ulicy zeby tyle kobiet miało taki biust nawet jak Doda....chyba ze mocno utyte alew to inna bajka.

Gość gość
Ja mam pod 75 a w 120 i problemu nie mam Na allegro śliczne widziałam około 36-98zł

Gość gość
mój biust to 65G / H nie mogę znaleźć na siebie stanika, rzadko mi się to udaje a jeśli już to mały (albo zerowy) wybór i cena 80zł wzwyż. Kostium kąpielowy wolę mieć usztywniany i też nic nie mogę znaleźć pasującego oprócz miękkich miseczek jak dla starszej pani. Do tego jestem szczupła a biust mam taki a nie inny - on po prostu waży, bolą mnie plecy a noszenie stanika niedopasowanego lub kostiumu "na sznurkach" jawi się jako koszmar i katorga

Gość gość
taa biust E to jest przeciętny wymiar, to jaki ty masz? jaki jest według ciebie duży wymiar biustu L?:D

Gość gość
miseczka to nie wszystko. Maksymalnie różny ma rozmiar piersi kobieta z rozmiarem 70A i kobieta z 90A, tak samo 70E i 95E ten pierwszy jest spory ale ten drugi jest większy. 65C jest podobne (samą objętością miseczki) do 75B

Gość gość
gosc 16:46 jaki nosisz rozmiar?

Gość gość
Ja mam dosyć nietypowy, bo 65D (brzmi dumnie, ale to takie pełniejsze 75B tylko jestem szczuplejsza pod biustem ;)) i kupuje zawsze w ezotiq. Są tanie i leżą na mnie idealnie. Te z triumpha są jak dla mnie gorsze, tzn nie leżą aż tak idealnie :). Mam w biuście ok 86 cm a pod biustem nie pamiętam, ale pomiędzy 65 a 70

Gość gość
2 berety i metr gumki proponuje :)

Gość gość
dziewczyny zmierzcie sie pod biustem i odejmijcie od tego 5 cm i bedziecie mialy obwod odpowiedni, byla glupia moda jeszcze niedawno by odejmowac nawet 10 czy 12 cm ale to jest bzdura, tylko 5 cm

Gość gość
Przepraszam, poprawiam się, może komuś się przyda. Pod biustem mam 75 cm, w biuście - 86 cm, i idealny rozmiar to 65D, więc to by się zgadzało z tymi 10 cm mniej pod biustem. Może to też zależy od tego czy rozmiar pod biustem to np. same żebra, jak u mnie (wystające ;)), czy ktoś ma tam więcej tłuszczyku. W każdym razie u mnie sprawdzone to 65D przy tych rozmiarach. Po kupnie zapina się na najluźniejsze zapięcie, po jakimś czasie biustonosze się rozciągają i zapinam już na węższe.

Gość gość
u mlodego moze tak ale starsze panie nie chca sie sciskac 10 cm mniej, uwazajcie na to sciskanie, zalezy tez od materialu z jakiego jest wykonany, od sciskania mozna sobie narobic klopotow zdrowotnych, to nie sa zarty.

Gość gość
chyba już wiem o co chodzi - faktycznie odejmuje się ok 5 cm, ale rozmiar pod biustem trzeba zmierzyć na maksymalnym wydechu i ciasno, a na biust na wydechu i luźno. Teraz nie widzę tej informacji przy kalkulatorach, ale przypomniało mi się że mi tak polecono się zmierzyć. Kiedyś nosiłam 75 B, prawie jak każdy, masakra! Nie wiedziałam wtedy że można nosić taki stanik, że w każdej pozycji nie odstaje od piersi :)

Gość gość
Oo, dokładnie! :). Mierzcie się dziewczyny bo większość nosi zły rozmiar stanika a różnica jest piorunująca!

Gość gość
Czyli wczesniej podałas zle wymiary?

Gość gość
tzn?

Gość gość
TO JA AUTORKA JESZCZE RAZ WYMIARY MAM DOKLADNIE TAKIE W BIUSCIE 98 CM POD BIUSTEM 75 CM I JUZ MOWIE KTORYS RAZ WAM ZE STANIKI 75 E MOZE I DOBRE SĄ ALE W MISECZCE TYLKO BO 75 TAK SCISKA ZE NIE DOPINAM SIE NA PLECACH I AZ DUSZNO MI.. A WYCHODZI JAK BYK ZE MAM NOSIC 70 NAWED E BO SIE ODEJMUJE A MAM W CM 75 POD BIUSTEM..NIESTETY TO GOWNO PRAWDA BO SCISKA JAK CHOLERA WIECMOZE 80 E KUPOWAC...JUZ SAMA NIE WIEM DORADZCIE

Gość gość
ciężko będzie, na targu chyba tylko

Gość gość
ja jestem z tych nie uświadomionych co do rozmiaru stanika, zawsze nosiłam 75 b. mój obwód pod biustem wynosi 71cm a w biuście mam 88 cm, w tym kalkulatorze wyszła mi polska rozmiarówka 65E. myślicie, że on dobrze działa?

Gość gość
Po pierwsze trzeba pójść do brafitterki i dokładnie się dopytać, każda może znać swoje wymiary ale to się musi przełożyć na rozmiar biustonosza... swoją drogą wiem że w allesie jest dużo rozmiarówek, wiem też że zdarzają się szycia na miarę (ale to trzeba się z nimi skontaktować i zapytać)