Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy istniała możliwość zajścia w ciąże?

Polecane posty

Gość gość

Głupota ludzka nie zna granic. Kilka dni temu kochałam się z chłopakiem który doszedł na moim brzuchu ( preferujemy stosunek przerywany) Natomiast zaraz potem ponownie współżyliśmy. ( Procenty w organizmie robią swoje ) Okres spóźnia mi się drugi dzień, czy mogę być w ciąży?

Gość gość
Bardzo mozliwe , facet nawet jak sie spusci to zawsze cos mu zostanie pare kropelek a w jednej kropelce tysiace plemniczkow szaleje

Gość gość
Oczywiście, że istnienie ryzyko. Ale nie napisałaś, czy wtedy miałaś dni płodne, czy niepłodne, łatwiej by było określić możliwość zajścia w ciążę. A tak na drugi raz stosunek przerywany nie jest formą antykoncepcji, więc następnym razem zainwestuj parę groszy w prezerwatywę lub idź do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne, o ile nie jesteś w ciąży. Najlepiej zrób test, albo idź na badania hormonu Beta-hCG. Test najlepiej wykonać 8 dni po zbliżeniu i owulacji.

Gość gość
Oczywiście rozumiem wszystko co macie mi do przekazania i sama również jestem tego świadoma. Do tabletek mam uraz ponieważ po ich stosowaniu miesiączkowałam przez miesiąc, do tego okropne bule brzucha i złe samopoczucie, a prezerwatywy są kiepskie w "użytkowaniu" Tak, wiem że to nie jest żadne wytłumaczenie. Wracając do tego dnia. To stało się w dni niepłodne.

Gość gość
ee, to raczej nie

Gość gość
To dooooooobrze:)

Gość gość
To w takim razie według mnie również nie powinnaś być;-)

Gość gość
Nie sądzę....a w jakiej fazie cyklu wtedy byłaś? wyznaczasz sobie dni płodne i niepłodne? Jak lepiej poznasz swoje ciało, sama będziesz wiedzieć kiedy może dojść do zapłodnienia. Do wyznaczania faz cyklu dobre są mikroskopy owulacyjne np Afrodyta