Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówka28

Kobieta w ciąży na plaży

Polecane posty

Gość ciężarówka28

Witam Co sądzicie o kobietach w ciąży które chodzą po plaży w bikinii?? Wyczytałam wiele opinii i w większości są one negatywne, że kobieta w ciąży zz odsłoniętym brzuszkiem napawa ich obrzydzeniem. Moja 4 letnia córka bardzo prosi o choć jeden dzień na plaży , a ja mam "blokadę" :( Jestem w 5 miesiącu ciąży i +8kg przy niskim wzroście dało mi się w "boczki". Czy naprawdę uważacie że odsłonięty brzuch na plaży , czy ogólnie ciąża na plaży jest tak odpychająca??

Gość gość
Żałosne gadanie głupich ludzi. Ciąża jest rzeczą naturalną i jeśli kogoś to odrzuca to widocznie ma jakieś problemy z samym sobą.

Gość gość
jesli sie zle czujesz to idzcie w ustronne miejsce, gdzie jest malo ludzi i bedzie ok. slyszalam raczej, ze kobieta w ciazy w pelnym sloncu to nienajlepszy pomysl, bo wody plodowe sie nagrzewaja i to moze byc niebezpieczne dla maluszka. Ale musisz to sprawdzic bo tak tylko slyszalam

Gość gość
czy przez opinie jakiegoś dupka chcesz zrezygnować ze zrobienia sobie i dziecku wypadu na plażę? olej opinie innych, ciesz się ślicznym brzuszkiem i szukaj szczęścia wszędzie gdzie chcesz :)

Gość gość
Ja akurat w ciąży chodzilam w jednoczęściowym stroju.

Gość gość
uważam że kobieta na plaży w zaawansowanej ciąży to... hm - głupota! 1 temperatura ciała ciężarnej jest już podniesiona i jak się ogrzejesz dodatkowo, to może dojść do nadmiernego przegrzania, co może spowodować poronienie lub uszkodzenie płodu. 2. promienie UV zmniejszają ilość kwasu foliowego w organizmie - a on jest dziecku potrzebny. 3. przy obecnych upałach możesz dostać nawet udaru cieplnego. Jeśli chcesz koniecznie iść na plażę, to ok, ale nie w godzinach 11-16, załóż pareo żeby słońce nie operowało na brzuch, zadbaj o odpowiednie nawodnienie i nasmaruj się kremem z dużym filtrem.

Gość gość
a ja w ciąży zakładałam strój kapielowy 2czesciowy i bardzo przewiewną bluzke - tunike na ramiączkach

Gość gość
A to co, ta córka na plażę nudystów cię namawia? Bo na zwykłych wcale nie ma obowiązku wywalania na wierzch wszystkich atrybutów kobiecości, zakaz założenia czegoś zasłaniającego :P

Gość gośćop
Ludziom wiele rzeczy się nie podoba i jakby tak patrzył na wszystko to by z domu człowiek nie wyszedł . Musisz mieć swoje zdanie i dobrze się czuć a opinie innych mieć gdzieś. Na mnie kobiety w ciąży w bikini nie robią wrażenia (na pewno nie negatywnego) i nigdy nie zwracałam na nie specjalnej uwagi.

Gość gość
Pewnie ze idz i niczym sie nie przejmuj. Ja nie zwracam uwagi na to jacy ludzie laza kolo mnie na plazy :P Przyda sie Tobie i dziecku witamina D. A wiadomo, ze syntetyki nie zastapia naturalnego jej zrodla, tj. slonca! :D

Gość gość
czy żadna z was nie wie że w ciąży człowiek nie powinien się opalać? o jakim parasolu piszecie? może sobie go autorka zatarga na plażę razem z leżaczkami, parawanem i zabawkami dla 4 latki? jak mieszkasz nad morzem, to idź na plażę, ale koło 18 jak się trochę schłodzi, a wcześniej proponuję spacer po zalesionej promenadzie jeśli taką masz. to nie kwestia estetyki - TYLKO ZDROWIA jej i maluszka.

Gość Ale kto Ci każe
paradowac w bikini, jeśli czujesz się z tym niekomfortowo? O tak zwanym "pareo" kiedyś słyszałaśi? Albo o kostiumie jednoczęściowym? Albo o luźnej bluzeczce narzuconej na kostium? Co to za problemy z tyłka wzięte? :O Odbierać dziecku radość plaży i wody z powodu bikini w ciąży?! Matko, szkoda że ja nie mam tak infantylnych problemów :O

Gość gość
Ja jestem w 8 miesiącu ciąży, nie przytyłam jakoś szczególnie dużo bo 6kg, ale na plażę nie poszlabym że względu na to że bardzo źle znoszę upały. Co do opinii innych ludzi na temat ciężarnej w stroju kapielowym nie masz się co przejmować. Wszyscy w gębie tacy mądrzy a jak spojrzysz na plaży to może 1/4 osób może pochwalić się fajna figurą bez jako takich mankamentów.

Gość gość
Idź na plażę niczym się nie przejmuj. Tylko w Polsce są takie głupie przesady. Na całym świecie kobiety opalaja się na plaży . Dziecku to nie szkodzi a jak ty się dobrze czujesz to jest ok.

Gość Koro wp
Moja żona miała kompleks, ma bardzo małe piersi. Ma bardzo filigranową urodę i 170 cm wzrostu, więc wygląda jak nastoletnia dziewczynka. Na ostatnich wakacjach byliśmy w Chorwacji, żona była 8 miesiącu ciąży i byliśmy w miejscowości na granicy plaży dla naturystów. Udało mi się ją namówić aby pójść na plażę dla naturystów. Moja żona najpierw z pewnymi oporami rozebrała się całkiem do naga. Na drugi dzień zrobiła sobie makijaż, ciemne powieki, duże kolczyki w uszach i bransoletki na rękach i na stopach i na dodatek ubrała sobie szpilki i tak poszliśmy na deptak wzdłuż plaży dla naturystów. Nie było faceta, który by się nie odwrócił za nią . Żona mówiła mi, że widziała chłopców, którzy ją podglądają kiedy była na tarasie nago i musiała się zakryć bo, kilku chłopców tak się onanizowało, że bała się że pourywają sobie napletki na siusiakach.

Gość gość
kobieta w ciazy na plazy to nic zlego , ale gola ( w bikinii) kobieta w ciazy to jednak nie zabardzo , tak trudna kupic stroj jednoszczesiowy czy jakies ladne tankimi dla ciezarnych ? zawsze smieszy mnie gadanie ze to przeciez naturalne , srom tez jest naturalny , jak najbardziej naturalna czesc ciala a jednak nie leze na plazy z rozwalonymi nogami i nie pokazuje wszystkim tej natury

Gość gość
Koro wp dziś masz fantazje buahahahahahahahahaha

Gość gość
ja pierdziele...w pierwszej ciazy w 7-8 mies chodziłam i na basen i na plaże w stroju dwuczęściowym,a miałam pewnie z +20kg i miałam w D***E opinie i gadanie innych. w drugiej podobnie,aczkolwiek lepiej wyglądałam niż w pierwszej-też strój dwuczęsciowy na basen i plaże i też miałam W D***E innych! po groma przejmować się opinią ludzi?? skoro wg was ciężarna ma chować brzuch to też niech faceci chowają swoje tłuste,piwne, obleśne brzuchole.jak można na brzuch ciążowy powiedzieć, że jest obleśny czy obrzydza..to nie ciąża spożywcza,tylko dziecko..

Gość Mona 38
Ja zawsze prowokuje facetów na plaży, ale jak byłam w 8 miesiącu ciąży na plaży naturystów w Chorwacji musiałam zostać sama bo mąż pojechał w interesach. Najpierw się wydepilowałam i pomalowałam paznokcie na dłoniach i na stopach, zrobiłam sobie pełny makijaż czyli rzęsy i poddymione powieki, ubrałam szpilki i całkiem goła wybrałam się na plażę na deptak. Faceci oblepiali mnie wzrokiem. Ale myślę, że najlepszym komplementem dla kobiety w ciąży czującej się dyskomfortowo jest widok młodych chłopców walących sobie konia na widok nagiej ciężarnej kobiety, jak byłam na tarasie nago to kilku chłopców tak się onanizowało, że musiałam się zakryć bo bałam się że pourywają sobie napletki na siusiakach.

Gość Misia 32
Ja zawsze prowokuje facetów na plaży, ale jak byłam w 8 miesiącu ciąży na plaży naturystów w Chorwacji musiałam zostać sama bo mąż pojechał w interesach. Najpierw się wydepilowałam i pomalowałam paznokcie na dłoniach i na stopach, zrobiłam sobie pełny makijaż czyli rzęsy i poddymione powieki, ubrałam szpilki i całkiem goła wybrałam się na plażę na deptak. Faceci oblepiali mnie wzrokiem. Ale myślę, że najlepszym komplementem dla kobiety w ciąży czującej się dyskomfortowo jest widok młodych chłopców walących sobie konia na widok nagiej ciężarnej kobiety, jak byłam na tarasie nago to kilku chłopców tak się onanizowało, że musiałam się zakryć bo bałam się że pourywają sobie napletki na siusiakach.

Gość gość
Ty powyżej uważaj bo sobie coś urwiesz zboku jeden ... POtwm wstyd będzie na pogotowiu :D