Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

IP adres

Polecane posty

Gość gość

czy jest możliwe, że na kafeterii mogą kogoś namierzyć za bluzganie, pyskowanie?

Gość gość
oczywiscie ze tak, kazdy wpis zostawia slad

Gość gość
nie, można iść do sądu, tylko czy takie coś już tu miało miejsce

Gość gość
sprawe mozna skierowac na policje, namierzenie takiej osoby nie jest trudne, u mojego sasiada byli z czyms takim ponad rok temu, bo komus grozil

Można chyba namierzyć ip kompa,ale to nic nie da.Wyświetli się lokalizacja w przybliżeniu bądź dostawca netu.Prywatne dane są chronione ustawą.

Gość gość
jeśli ci grozi,straszy,to zawiadom Policję

No właśnie-groził.Ale jeśli to nie jest nic takiego,tylko jakieś tam pyskówki to Sąd nie ma nic do tego,policja też nie.Musiałbyś obrazić kogoś z imienia i nazwiska,żeby mógł Cię pozwać.A na forum nikt nie podaje danych,więc wyzwiska nie były jakby skierowane do konkretnej osoby :D

Gość gość
mozna zglosic na policje, namierzyc kogos jest bardzo prosto. szczegolnie jak ktos komus grozi. niejednokrotnie takie sytuacje zostawaly zglaszane w sieci

Gość gość
IP kolezanko i koledzy to mozna sobie zmieniac co dziennie inne :) zatem nie wysilajcie sie tylko ciut douczcie :)

Gość gość
a można tu usunąć wszystkie wpisy ze swojego ip? nazwisk nie ma, są nicki, ktoś chce mnie pozwać

Gość gość
Oczywiście zgłasza sie na prokurature o grożby karalne, czy zniesławienie.. Prokuratura udostępnia dane "wnioskodawcy" który tym sposobem moze imiennie posądzić o ww wymienione czyny. Zreszta namierzenie kompa przez hakera o średnniej orientacji nie jest problemem.

Gość gość
tylko ten człowiek jest bardzo zdesperowany, nie groziłam, tylko napisałam coś bardzo niemilego

Gość gość
gość dziś kolego IP ustala sie od operatora sieci, nawet jezeli masz neta na kartę to bez problemu zlokalizują skąd nadajesz najczęściej, a najczęsciej nadajesz z domu, a jak nie, to namierzą cie na dwie minuty przed tym jak CIę złapią

Ale za co Cię pozwie?Napisałaś jest Pan kutasem Panie Janie Nowak? :D Nie.Nie obraziłaś nikogo z imienia i nazwiska.Toczyła się dyskusja na forume,wyraziłaś swoje zdanie do kogoś wirtualnego :D Ja tak to widzę.I co? Ktoś w pozwie do Sądu napisze,że baba wyraziła swoje zdanie na forum publicznym,na jego temat,które jemu nie przypadło do gustu?? :D Proszę Cię :) Policja by takie zgłoszenie wpisała w rejestr i olała,zero szkodliwości społecznej :D

Gość gość
nie wiem sama, strasznie się boję

Jakbyś do kogoś na fb np. pisała namiętne wyzwiska i groźby,to co innego.Kiedyś by się tym musiała policja zająć,ale też nie tak od razu.Wtedy wiadomo,że pisałaś do niego świadomie,specjalnie z zamiarem ubliżenia mu.A nie,że wyraziłaś zdanie na temat wirtualnej nieznanej Ci osoby na forum.Daj sobie spokój 🖐️

Gość gość
ale czy to nie stalking?

Gość gość
nie boj sie, jakbyś napisala cos na TUSKA czy na KOMORA jakąś obrazę to byś sie rzeczywiscie miala czego bać, ale jak obrazilas jakiegos szarego czlowieka to nic ci za to nie grozi ;)

Gość gość
Głownie to napisałam komuś że jest nierobem, leci na kasę, że nie dziwię się, że facet zostawił, itd. Wiem, że jest jakaś nowa ustawa i że jeśli prokuratura chce to od razu może dostać gościa ip. I boję się, że ta osoba moje ip dostanie i mnie pozwie

Gość gość
obrazilas tą noxelię co pokazuje swoje tłuste cielsko na tym portalu po\rno? bo z opisu tak wynika. nic sie nie boj, ona jest chora psychicznie, więc tylko ją wysmieją.

a dajże spokój....Nikt Cię nie pozwie.Prokuratura nie ma co robić,tylko latać za numerami ip. bo się dwie głupie baby na forum pokłóciły...

Gość gość
nie, kogoś innego, na kafe

Gość gość
ja na swoim blogu namierzyłam osoby i dostałam ich dane

Gość kurde121
tak kurde antyterrorka wpada do debilów przy kompie

Gość gość
nie wierz w to, dopiero jak ci przyjdzie list z sądu to sie zaczniesz martwic :D zreszta ta osoba najpierw musi zaplacic 300zl za wniesienie pozwu

Tak,stalking musi jakiś czas trwać.Przy jednym wpisie nie sposób mówić o stalkingu,to się kłóci z jego definicją.

Gość gość
do "punisława" Nie masz zielonego pojęcia o sprawie i wypisujesz głupoty Daj sobie spokój .http://e-prawnik.pl/forum/domowy/prawo-karne/obrazanie-na-forumi-internetowym.html Poza tym nawet jeśli osoba która poczuła się obrażona przegra w sądzie to i tak pozna personalia osoby obrażającej . A to juz może spowodowac że ktoś "odważny zza klawiatury" narobi w gacie