Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elfka92

Przywołać okres...

Polecane posty

Cześć, liczę na Waszą pomoc. Miałam okres od 2 do 7 lipca, moje cykle trwają 25 dn, zatem wychodzi na to, ze 27 powinnam dostać nastepny. Nie biorę tabletek, w ogóle nie eksperymentuje z takimi cudami. 27 mam samolot i ważny wyjazd, dość ekstremalny i nie dam rady z okresem. Co i jak stosować? Byłoby super gdybym dostała okres około 21/22, wtedy idealnie 5 dni i po problemie. Proszę o pomoc :) Wolałabym uniknąć tabletek z progesteronem....

Gość gość
Troche duzo dni do przesuniecia wle moze sie uda. Chodz czesto na saune i pij alkohol. Poza tym cos na rozrzedzenie krwi, chocby glupia Polopiryna. O o pare dni przyspieszysz (u mnie nawet do tygodnia kiedys dalo rade ale mam co 30 dni).

Gość gość
eee, to wcale nie tak duzo. Coz zle doczytalam. 5 dni mysle ze przyspieszysz bez problemu. Zacznij od dzis z sauna, no chyba ze masz przeciwwskazania. A przed sauna (najlepiej tuz przed, mozna tez w trakcie na poczatku) dobre jest wypic piwo, wspomaga usuwanie toksyn z organizmu :)

ja coś słyszałam o czarnej malwie, ale niczego dokładnego nie mogę się doszukać... ktoś cos?

Ale tylko sama sauna i alko Ci pomogły? Jak czesto chodziłaś?

Gość gość
No alkohol rozrzedza krew, to jak wiecei sie popija to pomaga. Na saune to ja i tak chodze ale zeby konkretnie w celu przyspieszenia okresu to zwiekszylam intensywnosc i co 2 dzien chodzilam ;) Jak nie chcesz pic alkoholu to polopiryna tez moze byc ;) Tak jak np rutinoscorbin na opoznienie okresu ;)

Gość gość
Nie robie tego co miesiac. Z reguly raz, jak sie na urlop wybieram. Decyduje wtedy czy lepiej mi wtedy przyspieszyc czy opoznic i dzialam ;) Przeciez nie pojade nad wode i nie bede jeden tydzien siedziec w spodniach na plazy :P

A myślisz, ze te 5 dni to takie realne jest czy to raczej taki mój ekstrawagancki wymysł?

Gość gość
Bardzo realne ;) Pewnie kazdy organizm reaguje inaczej, masz czesciej okres niz ja wiec 100% gwarancji nie daje ale realne to jest jak najbardziej ;)

będę chyba pierwszy raz skakać ze szczęścia jak dostane okres... Zapisałam sie jeszcze na jutro do ginekologa może on mi coś podpowie i jakos ruszy... Nie znoszę faszerowania się tabletkami, ale jestem już tak zdesperowana, ze chyba i na to pójdę. Okres - jest źle, nie ma - jest źle...