Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1a

Jeeeesuuuu... czemu nie chudnę?? ;(

Polecane posty

Gość gość1a

Dziewczyny, ja się załamię... Wiem, że nie bardzo jest jak mi pomóc tu na forum, jednak muszę się wyżalić, wygadać, wypłakać... Przed pierwszą ciążą ważyłam 65kg, przytyłam do 78kg. Spadło do 72kg. Wpadłam na genialny pomysł - Dukan! I oczywiście jojo. W drugiej ciąży przytyłam tylko 6,5kg. Taaak się cieszyłam... Po ciąży ważyłam znowu te 72kg i zaczęłam antykoncepcję - krążki. I po 4 miesiącach 78,6kg!!! Odstawiłam krążki, ćwiczę od 4 miesięcy 6 razy w tygodniu, pot po doopie cieknie, mam dietę ustaloną przez dietetyka... I nie chudnę!!! Co się dzieje?! Boże, ja się zastrzelę... A tak chciałam do wakacji schudnąć chociaż trochę... Jak ja do ludzi na plażę wyjdę... Dobijcie mnie...

Gość gość
Spokojnie, tak to jest z tymi dietami i dietetykami. Ja ogólnie uważam że to chore chodzić do dietetyka (a bez przesady nie jest pewnie z tobą aż tak źle że musisz tam chodzić ;) ) postaraj sie odżywiać dość zdrowo,wybieraj mniej kaloryczne posiłki(wiem łatwo mówić bo w tych sklepach to tylko konserwanty i kalorie) ale naprawdę da sie np ja nie pijam napojów gazowanych(to same cukry proste barwniki i konserwanty czyli chemia) nie lepsze są też proponowane"zdrowe" soki, mnie rodzice nie nauczyli pić wody(ale naprawdę wręcz jej nienawidziłam) ale pije teraz tylko ją i zieloną herbatę jaśminową (właśnie nie słodz herbaty i kawy) ja akurat jestem wegetarianką więc mięsa nie są mi straszne ale wiadomo że w lato czasem sie robi grilla ale wtedy po prostu lepiej np ugrilować paprykę czy cukinie a co do ćwiczeń to hmmm czasem nie widać rezultatów może powinnaś dobrać jakieś lepsze ćwiczenia albo jak masz pieniądze to bardzo dobrym rozwiązaniem jest zumba (czyli fitness i taniec) można też uprawiać jakiś sport albo jak chodzisz na spacer to zwiększ tempo (chyba że dziecko na to nie pozwala) I niczym sie nie przejmuj a tym bardziej sie nie załamuj napewno wyglądasz piękniej niż niejedna chuda dziewczyna a jesteś po 2 ciążach ( a te diety to tylko potrafią wprowadzić w anoreksję a co gorsza bulimię -tak koleżanki mi poleciły wkładania palców do gardła dla oczyszczenia ciała z toksyn a teraz jak patrzę na zdjęcia z gimnazjum to porażka ;) i potem psycholodzy na karku ) ale sie rozgadałam :p a i wiesz jak rano wstajesz to napij sie dwóch szklanek(łącznie ok 500ml) chłodnej wody mineralnej lub przegotowanej to podobno jakoś coś tam robi (hahah no nwm co nie jestem lekarzem) że organizm poprawia trawienie w dniu i sie tak nie tyje a i jeszcze fajne są zielone herbaty (ja zamawiam przez internet ) i są takie poprawiające trawienie dostępne( nwm czy działają ale odkąd pije zieloną nie czarną herbatę mam więcej energii)

Gość gość
bo wzywasz imie Pana Boga bez sensu i masz kare za to

Gość gość
ja tak mialam, zbadalam tarczyce i mam hashimoto. wtedy porady jedz zdrowo do tylka mozna wsadzic. zrob tsh zobaczysz.

Gość gość1a
Właśnie tak mi chodzi po głowie ta tarczyca, bo co innego, kurde, no co? Odkąd jestem na diecie jem 4 posiłki dziennie (wcześniej jadłam 1 posiłek). Mięsa nie lubię, wmuszam więc w siebie jedynie szynkę z indyka (do kanapek). Makaron tylko pełnoziarnisty, pieczywo tylko ciemne, ryżu nie tykam, napojów gazowanych nie piję, soków też nie - tylko woda 2l dziennie, tłuszcz to tylko naturalnie występujący. No naprawdę robię co mogę... Ćwiczę w domu, ćwiczenia dobieram z internetu, między innymi Chodakowska, Mel B. Jak widzę te chudziutkie mamusie to tak mi smutno... tak strasznie zazdroszczę... Jest to zdrowa zazdrość! Bo żadnej nie życzę tego otyłego koszmaru...

Gość gość1a
Aha, dietę mam na 1200 kcal.

Gość gość
to ja od hasmimoto. moze sprobuj odstawic gluten i nabial-ale calkowicie,i zobaczysz czy waga ruszy. poczytaj o diecie hashimoto- ta dieta nie zaszkodzi jak nie masz tej choroby, a moze pomoze.powodzenia

Gość gość1a
Dzięki!

Gość gość
nie ma za co.ale tarczyce i tak warto zbadac, bo jak to to, to jeszcze sie bierze leki. badania tsh, ft3 i ft4 i anty tpo. powodzenia

Gość gość
aha, i jeszcze- nie chce ci wyszukiwac na sile chorob, ale ja jeszcze mialam podejrzenie pcos. poczytaj o tym, jakie objawy oprocz nadwagi.

Gość gość
zwyczajnie za duzo jesz i nie jest to złośliwa uwaga

Gość gość
Białko! Tez tak miałam! Za malo bialka jadłam!

Gość gość
to ja od hashimoto. czemu jestescie takie plytkie? gruby tzn ze za duzo je? autorka dba o sibie, stara sie i nie ma efektow. sama sie przekonalam, jak to jest. aha- i wczesniej tez jadlam jeden posilek

Gość gość
i mi dietetyk powiedziala, ze jak sie je 1 posilek dziennie, to wszystko co zjemy to organizm zamienia na zapasy czytaj tluszczyk, a nie na energie

Gość gość
Wiesz, jak ja schudlam? w ciazy przytylam 18 kg, tydzien po porodzie samo zeszlo 13 i mimo, iz te 5 dodatkowych kg nawet u mnie nadwaga nie bylo, a waga w normie, to nie podobalam sie sobie. Schudlam, gdy poszlam do pracy i uregulowalam posilki na 4 dziennie, male porcje a czesciej. Szybko spadlo mi kolejne 3 kg, a diety nie stosowalam zadnej, cwiczen tez nie, bo wystarczajaco meczaca mam prace. Jem wszystko, na co mam ochote i waze rowne 50 kg i to jest dla mnie waga idealna. Tyle, ze w rozsadnych ilosciach. Owszem,, w pewnym momencie spadla mi waga nawet do 48 kg przez stres, ale nadrobilam tabsami anty, w ciagu 3 miesiecy dobilam do 55! Alee odstawilam i przyjelam dalej swoja taktyke-kilka posilkow dziennie, w malych ilosciach i w zasadzie wszystko.

Gość gość
Autorko, a mówiłaś dietetykowi, że ćwiczysz 6 razy w tygodniu? Jeżeli tak, to o du...pe rozbić ten dietetyk. Przy takim spalaniu kalorii dieta musi miec w sumie więcej niż 1200 kcal. Jeżeli dostarczasz za malo kcal (a przy ćwiczeniach 6 razy w tygodniu to moim zdaniem za mało), to metabolizm spowalnia. Możesz trochę podgonić metabolizm przyprawami - cynamon, chili, ostra papryka, zioła. Z herbat zielona i czerwona. Dobrze jest też pic przy odchudzaniu maslanke. Od dawna jesteś na diecie? Moze chudniesz ale wolniej (na pewno wolniej niż na dukanie :P). Zdrowo jest chudnąć Maks 4 kg na miesiąc, łatwiej jest zapobiec w ten sposób jo-jo. No i jak ćwiczysz, to możesz nawet zwiększyć wagę, ale zgubić cm, wiec warto się zmierzyć. Pamiętaj, że kg mięśni jest mniejsze niż kg tłuszczu. Uszy do góry :) i warto zbadać tarczyce jak koleżanka wyżej radziła. Moja bratowa ma Hashimoto i mimo diet, ćwiczeń, suplementów i Bóg wie czego tyje. A dodam, że jeszcze parę lat temu byla baaaardzo szczupła.

Gość gość
Wygląda na to ze wszyscy z nadwagą chorują a to przeciez nie prawda. Mam kolezanki na diecie i widze jak sie oszukuja. Przeciez 2 zamiast jednej kanapki to zadna różnica troche wiecej mięsa na talerzu tez nie warte zastanowienia i tak sie zbiera. Kazdy na diecie idzie spac głodny i jak tak jest i nie ma efektu to mozna dyskutowac o chorobie.

Gość gość1a
Pisałam przecież, że jem 4 posiłki dziennie, co 4 godziny. Ostatni posiłek jem 3h przed snem. Porcje posiłków ustala dietetyk, nie ja sama. Stosuję się ściśle do diety, nie robię odstępstw, bo widzę jak okropnie wyglądam i co ważniejsze - okropnie się czuję! Moja frustracja rośnie, bo robię wszystko, żeby było dobrze, a tu jedna wielka (moja!) doopa. Nie obżeram się i nigdy tego nie robiłam. Moim błędem było jedzenie jednego posiłku dziennie, bo organizm magazynował, to wiem. Jednak to zmieniłam i wciskam w siebie na chama jedzenie w tych przeklętych regularnych porach... Nie zawsze otyłość jest wynikiem obżarstwa. Bywa, że wręcz przeciwnie. Bardzo Was proszę, nie piszcie, że za dużo jem, bo ilość jedzenia, którą teraz przyjmuje to dla mnie wyzwanie. Jadłam znacznie mniej i tyłam! No teraz fakt, nie tyję, ale i nie chudnę...

Gość gość
Idziesz spać głodna?

Gość gość1a
Nie... Jem na 3h przed spaniem, nie zdążam zgłodnieć. Ale podobno właśnie sukces tkwi w tym, żeby nie chodzić głodnym, ale i nie nażartym do granic.

Gość gość
To nieprawda. Kobieta dojrzała nie chudnie bez bólu niestety. Diete masz dobrą skoro nie tyjesz ale na utrzymanie wagi a nie na odchud. Byc moze tez jest długofalowa i zdrowa. Jezeli chcesz zchudnąć musisz docisnąć. Przechodze to teraz z moja przyjaciółką. Naprawdę sie nie obzera ale zeby schudnąć potrzeba więcej.

Gość gość1a
Dietetyk mówi, że jeśli nie będę zjadała danych ilości to spowolni to mój metabolizm i efekt będzie taki, że znowu będę tyła (tak jak przedtem na jednym posiłku dziennie). I bądź tu mądry...

Gość gość1a
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi i zainteresowanie moim nieszczęściem. Chodząca czarna rozpacz ;) Czas na sen, dobranoc wszystkim.

Gość gość
Poczytaj co jedzą osoby będące na diecie 1000 kalorii i porównaj ze swoją dietą. Niestety nie ma czegos takiego jak ujemne kalorie. Oczywiście dobrze skomponowana zdrowa dieta moze sprawic ze nasz metabolizm przyśpieszy ale nie ma co liczyć na jakies spektakularne efekty.

Gość gość
Sprawdź też tarczycę jak ktoś wspominał

Gość gość
Popieram badania. ja też nie mogłam długo schudnąć (nagle bez powodu zaczęłam tyć) i właśnie wyszło, że mam niedoczynność

Gość gość
Proces odchudzani niestety nie jest prostu. Trzeba miec do tego duużo cierpliwości i wytrwałości. Jednak inaczej niż zdrowo jeść i ćwicząc się nie da. Tylko połączenie tych elementów przynosi oczekiwane rezultaty. Mnie pomogli specjaliści z http://lionfitness.pl/ Dostałam od nich dietę dopasowaną do moich preferencji oraz ćwiczenia. Aktywność możesz też robić na świeżym powietrzu z dziećmi - rolki, rower, basen!

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej