Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fordbrom

unieszczęśliwiacie dzieci tymi imionami

Polecane posty

Gość gość
Moj Kacper ma 18 lat i nie uważam żebym aż tak duzo Kacprow widziała , moze teraz faktycznie jest ich wiecej, Julki tez znam które maja 18-20 lat. Wiec jesli imię jest modne juz od ilus tam lat uważam za normalne nie wydziwione. Wydziwione to sa te nowe twory typu nikoletta, Liwia , pola , olivetta, Skad one sie wzięły?

Gość gość
Najbardziej pedalskie to jest Damian, ale Kornel też brzmi tęczowo :)

Gość gość
Pracuję w środowisku sędziów, adwokatów i prokuratorów. Wśród sędziów dominują imiona typu Jaś, Staś, Hania, Zosia, Julia, Amelia. Wśród Prokuratorów podobne - imiona pokolenia naszych rodziców i dziadków. A wśród adwokatów - właśnie dużo jest takich udziwnionych typu Cyntia, Abigail, Ado, Falkon, Faina itp dziwne jak dla mnie. Ale co kto lubi. I nie powiedziałabym, że wszyscy adwokaci to taka straszna patologia, choć większość nadaje takie "nowoczesne" imiona.

Gość gość
Sorry Liwia :) imię fajne tylko skad taki pomysł.? Albo odetta, Ditta , Marika marlon, brandon i huj wie co jeszcze ludzie wymyśla albo sprowadza zza granicy.

Gość gość
nie rozumiem co złego jest w imieniu Oskar? w Pl występuje od mega dawna i wcale nie jest tak popularne. niestety mam 2 córki ale gdybym miala syna z pewnościa byłby to Oskar- przepiekne dostojne imie

Gość gość
a co was to obchodzi,jak na imie maja dzieci sasiadow czy znajomych moze jeszcze chetnie zagladacie ludziom do kibli co wyprodukuja?na rzadko czy gesto?wsadzcie sobioe nos w swoje sprawy,mnie np, wisi czy ktos ma na imie Kinga czy Anna,czy tez Ingrid,nikomu do tego,nasz narod jest postrany naprawde

Gość gość
Ja patologia nie jestem ale jestem dosc oryginalna osoba a moje córki tez nie sa nazywane aby zszokować otoczenie , wiec maja oryginalna moim zdaniem imiona , Anastazja, Liliana, i Luiza . A to czy komuś sie podoba nie obchodzi mnie tak jak nie obchodzi mnie kto jakie dziecku daje.

Gość gość
Oskar to pedalskie . mega pedalskie

Gość gość
Pola to pryeciey stare imie pochodyi od Apolonii od jakiegos cyasu funkcjonuje jako odrebne imie

Gość moje drzewko pomarańczowe
Anastazja, Liliana i Luiza mogą być dziwaczne lub nienormalne tylko na kafeterii :P Dla normalnych ludzi to imiona stare jak świat i w Polsce były nadawane grubo przed wojną. Poczekaj zaraz Cię obszczekają ,że udziwniasz, krzywdzisz dzieci i jesteś patolą :P

Gość gość
No przed wojną popularny był też Adolf i Alfons, ciekawe czy ktoś obecnie korzysta z tych imion?

Gość gość
A czemu nikt nie da dziewczynce imienia Loda ;) tez stare przedwojenne

I tu się zgadzam już kiedyś pisałam, że Alfons i Adolf to w sumie jedyne imiona posiadające jednoznacznie negatywne konotacje w dzisiejszym świecie.

Gość LillyRoses368
O matko. Wy wszyscy jestescie po jednych pieniądzach! Nie ma czegoś takiego jak patologiczne imiona! Może jakąś 14 latka Dżesika zaszła w ciaze to odrazu to imię to patologia. Niby czemu? Bo jakiś głupi człowiek tak wymyślil. Jest dużo pięknych imion. Wiadomo Nicole, Kewiny jest ich pełno ale czy to patologia? Nie sadze. Moja corka ma orygibalne imie wzięte z książki. Żyje już z nim 14 lat i jest dobrze. Jest jedyna w swoim rodzaju. Oryginalne imiona to nie tylko patologia. Czlowiek może być potem jedyny, może czuć się wyjątkowo. Ale cóż poradzić jak w polsce są takie kretyny które ciągle krytykują oryginalne piękne imiona!

Gość gość
znam dziewczyne o imieniu Żanna to dopiero piękne oryginalne imie

Gość gość
a ja znam dziewczynę która ma na imię Mojmira - nie miała łatwo w życiu - jak miała 20 lat zmieniła imię na Mira. jej siostra to Dorusia a brat Gniewko. A rodzina bardzo zamożna z tradycjami, aż za dużymi.

Gość gość
Ja znam dziewczynę MIRIAM i to jest porażka

Gość gość
Podoba wam sie Miłosz

Gość gość
Niestety ale taka prawda im wieksza bieda tym wymyślniejsze imie

Gość gość
Ja znam źanne ale ona jest ukrainka

Gość gość
Ja mam na imię Ewa ,znam tylko jedną czterolatkę ,która też jest Ewa. Pracuję z dziećmi.Dziewczynki to ;Zosie,Marysie,Oliwie,Maje,ale była też Janina.Chłopcy to;Marcel,Dawid,Damian,Oluś ,Maks,ale jest też Marek,Zbyszek i Józef.

Gość gość
U nas w rodzinie są Melania i Stefania, to dopiero krzywda dla dziecka :(. Wolę już Nicolę.

Gość gość
Melania i Stefania bardzo fajne mogą z nich wyrosnąć świetne mądre kobiety, z Nikoli prawdopodobnie wyrośnie lafirynda bez gustu, Z petem w ryju i dzieciarem pod pacha , tak to widzę :D

Gość mama farmaceutka
Moja mama ma na imię Nikola i jest kardiologiem, nie pali, nie chleje i do patologii bez grosza przy duszy też się nie zalicza imię otrzymała po swojej mamie Nicolette. Jak płytkim trzeba być aby wyrokować czyjąś przyszłość na podstawie imienia. Ja też jestem Nikola i jestem farmaceutką (oczywiście na kafeterii to żadne osiągnięcie bo tu same biznesłomenki po Harvardzie siedzą) no i możesz sobie przyklasnąć mam dziecko czyli Twoja teoria się sprawdziła, bo tylko patologia ma dzieci :D :D :D

Gość gość
a im wieksze kompleksy tym "starsze "imie

Gość gość
znajomej córka ma na imię Nadia chyba to imie jest coraz popularniejsze :) jakie sa normalne imiona wg was?

Gość gość
Imiona nadaje się zależnie od mody lub tradycji rodzinnych. Nie muszą się wam podobać. Nazywajcie swoje dzieci jak chcecie i nie wtrącajcie się w każdy aspekt życia innych . Skąd takie zadufanie i przekonanie ze to wy jesteście naj?

Na kafeterii żadne nie są normalne. Nikola, Oliwia, Alan są dla patologii, a Zofia, Stefania, Władysław dla zakompleksieńców :D Prawdziwa kafeterianka nie daje dziecku imienia tylko numer ;)

Gość gość
Boze ja mam Nine do do jakiej klasy społecznej naleze? :)

Gość gość
Do nizin :(