Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika2301

Witam Was drogie Panie.

Polecane posty

Gość Monika2301

Chciałam zasięgnąć tu Waszych opinii, bo ja już sama nie wiem. Rozpoczęłam pierwszy miesiąc starań z mężem o dziecko. Ostatnią miesiączkę miałam 07.06 i przytulaliśmy się z mężem 16.06 i 19.06. Ogólnie cykle mam 25-30 dniowe. Dziś już jest 31 dc, a miesiączki oczywiście nie ma. Ale robiłam test wczoraj NIE z porannego moczu i wyszedł negatywny ( widać cień cienia drugiej kreski jak się przyjrzy, ale dosadnie i nie wiem czy to nie jest wytwór mojej wyobraźni) Robiłam test również 04.07, również negatywny, ale zdaję sobie sprawę z tego, że było za wcześnie. Proszę o jakieś porady i z góry dziękuję ;)

Gość gość
Chyba wystarczy troszkę poczekać(choć zdaje sobie sprawę z tego jakie to trudne) i powtórzyć test to chyba jedyne najroządniejsze wyjście

ja zrobiłabym test jeszcze raz, do 3 razy sztuka. Ale najlepiej wybrac się do lekarza i zrobić test z krwi :)

Gość gość
Powtórz test jeszcze raz. Mi pozytywny wyszedł na drugi dzień kiedy miałam dostać miesiączkę.

Gość gość
Ale jakich porad oczekujesz? Nie mamy w komputerze usg.

Gość Monika2301
Poszłabym do lekarza, ale niestety akurat pracuję na pierwsze zmiany i w tym tygodniu nie dam rady, a strasznie mnie dręczy ta cała sytuacja. A jak myślicie wyszedł by już pozytywny po 18 dniach?

Gość gość
Pierwszy m-c starań a Ty już tak schizujesz? Wrzuć na luz.

Gość Monika2301
Zrobiłam rano kolejny test, znów negatywny.. Za wcześnie?

Gość gość
idź na bete, nie musisz miec skierowania. Koszt badania to tyle ile test ciążowy, a beta wychodzi już po tygodniu od zapłodnienia. Możesz przed pracą iść i bedziesz wiedziała

Gość gość
Nie, nie jest za wcześnie. Po prostu nie jesteś w ciąży. Ogarnij się...

Gość gość
Poczekaj jeszcze kilka dni albo zrób z krwi. P.S. Czemu niektóre kobiety boją się użyć słowa "kochaliśmy się"..? Trochę to "przytulanie" infantylnie brzmi... Jakby się doczepić - od samego "przytulania" nie zachodzi się w ciążę ;)

Gość gość
dokladnie to samo chcialm napisac, ze od przuytulania nie zachodzi sie w ciaze. GDyby tak bylo , chodzilabym wiecznie z brzuchem :P Jak zaczniesz uprawiac seks bez zabezpieczenia to zaczniesz miec szanse na ciaza