Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odzwyczajam dzis 2 latke od pieluch, POMOCY.

Polecane posty

Gość gość

Wysadzam ja co pol h, na razie siusia tylko w majtki i jest zdziwiona. Raz jej sie udalo kupe na sedes, byly owacje i bla bla. Ale co ze spacerem? Pieluche znow nakladac? Czy odpuscic spacer 2-3 dni? Troche szkzoda by bylo, bo jest ladnie. I co ze spaniem? Dziecko nie bedzie zdezorientowane, ze raz nasika i ma mokro, a raz sucho?

Gość gość
Nie wiem po co wysadzasz co pół godziny skoro i tak sika w majty. Wytłumaczyłaś jej że ma wołać kiedy chce siusiu? Nie zmieniaj jej majteczek przez kilka minut po nasikaniu. Niech wie czym skutkuje nieinformowanie o potrzebie wysikania. Najlepsza pogoda na taką naukę, nie przeziębi się na pewno :)

Gość gość
musisz wytłumaczyć jej że jest już dużą dziewczynką, i że pieluchy są dla maluszków. To jeszcze małe dziecko, ale sporo rozumie.

Gość gość
Przeciez tlumaczylam, wie gdzie ma robic, wie, ze w majteczki nunu i trzeba na nocnik. Postawilam na widoku, ale jak na razie nie sygnalizuje.Majteczki zmieniam jej z opoznieniem mowiac"zrobilas siku. Jest mokro (pokazuje) trzeba robic tu".

Gość gość
w majteczki nu nu? :O a nie można powiedzieć, że nie robi się siku w majtki? Nie wysadzaj co pół godziny. Patrz co ile sika, wysadzaj jakieś 20 minut po wypiciu picia, bo mniej więcej po takim czasie dziecko w tym wieku będzie musiało zrobić siku.

Gość gość
O Boze, nie czepiaj sie nunu , ok? Mowie normalnie, ale skoro ona powtarza nunu to i ja po niej tez powiem. A tak to mowie, ze w majtki nie sikamy.

Gość gość
ale ona jeszcze nie wie kiedy ma mówić. nie rozumie momentu potrzeby oddania moczu, dlatego dobrze ze wysadza ją co pol godziny. dobrze robisz, rób tak dalej.

Gość gość
2 latka nie czuje że za chwilę będzie sikać???? No nie rozśmieszaj mnie :) Kiedy nie było pampersów tylko zwykłe tetrowe pieluchy 2 latki już dawno nie sikały gdzie popadnie bezwiednie :)

Gość gość
Tego typu uwagi,olej!!! I rob swoje!powodzenia! Lato to najleoszy okres,nie musisx tak czesto wysadzac,niedlugo zalapie o co chodxi,a!i nie zmieniaj od razu majtek!niech chwilke poczuje ,jak jest niefajnie w mokrych....ja pamietam zdziwienie synka,jak zobaczyl ,jak cos mu leci miedzy nogami :-D ,nie zrazaj sie i nie okazuj zniecierpliwienia ,a skutek murowany :-D

Gość gość
To jeszcze ja....2 latka to okres,w ktorym dzieci czaja o co chodzi z tym sikaniem,z mojej trojki dzieciakow,najmlodsze bylo w tej kwestii najbystrzejsze-rok i 4 m-ce,starsi wlasnie w okolicy 2 urodzin

Gość gość
"2 latka nie czuje że za chwilę będzie sikać???? No nie rozśmieszaj mnie usmiech.gif" A co w tym śmiesznego? moze ona nie czuje jeszcze kiedy sika ?

Gość gość
Moja tez ma 2 lata i ma pieluchę od dawna próbuje sadzać i tłumaczyć, w zlanych majtkach tez chodziła to sobie do szuflady podchodzi i woła suche załóż. Moja pediatra i nefrolog na siłę nie karzą nic robić bo będzie gorzej. Z synem nie miałąm takich problemów, więc nie słuchaj tych rad że juz najwyższy czas itp. Nie stresuj się , powoli, tłumacz , próbuj ale nie codziennie, za kilka dni spróbuj znowu. Stres i nerwy tu nie pomogą.

Gość gość
. Teraz jest cieplo wiec nawet jak na dworze posika sie w majtki to mozesz szybko zmienić . Uważam ze dobrze robisz ze czesto wysadzasz .Ona ma dopiero 2 lata i pewnie potrzebuje trochę czasu zeby zacząć kontrolować swoje potrzeby .

Gość gość
U mne córka miala 2 lata i 3 miesiące jak zaczęłam uczyć na naocnik. Zajelo nam to 2 tygonie . Napwrde nie ma sie co stresowac bo to jest tylko nocnik a nie egzamin na studia :)

Ja zdjęłam pieluchę, pozwijałam dywany i tłumaczyłam jak baba chłopu na miedzy - mama robi siusiu do kibelka ty do nocnika. A jak się zsikała w majteczki miała przygotowane suche, kazałam jej mokre zdejmować wrzucać do pralki, zakładać czyste.Samej!! Z czasem mała zmieniała majtki, ja nawet nie wiedziałam że się zsiusiała, dopiero w praniu wychodziło :) . Wg mnie nie stresować, delikatnie tłumaczyć, i być cierpliwym.