Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ciągle płacze.

Polecane posty

Gość gość
Niech matka przystawia go jak najczęsciej do piesi mleko się może jeszcze pojawić i karmić piersią. Wiesz w ogóle czym grozi karmienie mm zamiast karmienia piersią?

Gość gość
I pamiętajcie, żeby mu się koniecznie odbiło po jedzeniu.

Gość gość
Dodam jeszcze ze bardzo źle zrobiliście odstawiajac od piersi. Żona po prostu nie umiała karmić .powinna wrócić do karmienia piersią póki nie jest za późno. Noworodka przystawiasz się do piersi na każde zadanie. Nie ważne czy co 15 czy 30 minut. Wymaga to cierpliwości potem wszystko się unormuje. Są poradnie laktacyjne . Położna czy lekarz powie ci to samo tatusiu:) niech przyjdzie jakaś doświadczona położna czy inna mama i pokaże żonie jak karmić prawidłowo. I ona i mały muszą się tego nauczyć!

Gość gość
Ja pier**ę!! "żona powinna karmic piersią" na poczatku..?! A jak nie może / nie chce?? Ja nie karmiłam prawie w ogóle od początku - różne przyczyny, a mały jadł normalnie mm. Nie było takich problemów jak u autora.. Przyczyn może być wiele.. Dobrze, że wezwaliście wizytę. Daj znać, autorze, co lekarz powiedział. Trzymam kciuki, na pewno to nic poważnego :)

Gość gość
u ciebie nie było a u nich jest i najprawdopodobniej winne jest karmienie mm. Karmienie piersią jest bardzo ważne dla dziecka, jak się decyduje na dziecko to normą jest że będzie się karmić piersią, a jak ktoś chce mieć dziecko a z własnego widzi misie karmić nie chce to jest niedojrzałą gówniarą która nie dorosła do macierzyństwa, a dziecko jest dla niej tylko lalką i dodatkiem do życia. x Niech żona spróbuje wrócić do karmienia piersią. Przed każdym karmieniem niech przystawia dziecko do piersi, dopiero póżniej niech poda mm, i tak za każdym razem przed karmieniem.

Gość gość
Posłuchaj moich rad odnośnie powrotu do karmienia piersią. Jestem doświadczona mama wykarmilam 3 dzieci i pomogłam wielu młodym mamom. Powtarzam cierpliwość i częste przestawianie do piersi! 10 15 ml to jest porcja jaka noworodek zjada jednorazowo! To nie jest za mało! Powtarzam kolejny raz on ma malutki żołądek układ trawienny ciągle się rozwija i normalne jest ze szybko jest głodny.

Gość gość
Dobra, skończ kobieto, bo 15 postów o tym samym napisałaś. Myslisz, że autor to debil i czytac nie potrafi?

Gość gość
Nie czytaj tych wypocin o karmieniu piersia. Koniecznie ale to koniecznie do lekarza, bo dziecko je za mało. Byc moze ma żóltaczke jeszcze, jest za bardzo osowiale.Naprawde wymaga to konsultacji i to szybko. Dziecko normalnie zjada co 3, 4 godziny mala buteleczke w tym wiku .I spi, spi, spi, bo nawet jesli bedzie mialo kolki, to troche pozniej. Pierwsze 3, 4 tygodnie to głownie sen dziecka a skoro Twoje nie je i placze, to cos wyraznie mu jest. I NA PEWNO PRZYSTAWIANIE DO PIERSI NIE POMOZE na tym etapie

Gość gość
hahhaaha no tak dziecku brakuje życiodajnego eliksiru ze świętego cycuszka :d co za brednie.

Gość gość
Terrorystko laktacyjna idz zejdz i przystaw dziecko do cycka a jak dziecka nie masz to meza,niech ci possie i wyssie z ciebie ta twoja obsesje. Autorze bardzo mozliwe,ze mleko mu nie pasuje,moze nasilac np.refluks.u nas przy refluksie taki byl objaw. Nie twierdze,ze twoje dziecko go ma,ale widac ze sie meczy. U nas pomoglo przejscie na bebilon pepti a na piersi wcale mu lzej nie bylo,wiec pani od laktacji podziekujemy. Moj synek mial niestety malego pecha,bo mimo,zw opisywalam objawy typowo refluksowe,to lekarz i polozna twierdzili,ze tak moze byc. Dopiero jak odmowil jedzenia i dolaczyly sie wymioty to inny lekarz od razu stwierdzil refluks i dopiero wtedy wlaczono leczenie. Moj maly cierpial 6 miesiecy przez konowalow. Tak wiec szukajcie przyczyny i nie dawajcie sie zbyc i sluchajcie swojej intuicji.

Gość gość
Nie jestem terrorystka radzę mu z dobrego serca. Wy piszecie głupoty i straszycie go nie wiadomo jakimi historiami. Chcecie by noworodek wypijal 80 ml mleka! Szok! Nie wiem jak wy wychowałyscie swoje dzieci ale podstawowej wiedzy na ten temat nie macie. Nikogo zmusić nie można do kp ale każdy rozsądnie myślący człowiek wie ze to najlepszy pokarm dla noworo d'origine Dla mnie mogą karmić mm czy nawet krowim bo tez takie super rady można na tym kafe znaleźć. Poprosił o radę wiec opierając się na własnym doświadczeniu

Gość gość
wyakrmilas 3 dzieci a nie wiesz, ze noworodek potrafi wypic o wiele wiecej, Akuta swoich nie karmilam i moi chlopcy wypijali od narodzin po 80 do 100 ml. Wiec nie pierz chlopu, ze 10 ml to norma ( swoja droga jak mierzylas ile Ci z piersi mleka wyssaly dzieci ?) Druga sprwa jest taka , ze dziecko pije mlea bardzo malo i placze, wiec co maja piersio do tego ? NIC. Dziecku cos dolega i trzeba isc do lekarza

Gość gość
I własnych błędach staram się pomóc. Karmienie mm noworodka to jest czysta ruletka i eksperymentowanie na małej istocie bo można przetestować w ten sposób wszystkie dostępne gatunki mleka zastępczego zanim maluch je zaakceptuje. Karmiłas mm i super twoja sprawa ale nie próbuj udowadniać ze to był lepszy wybór .mleko marki jest niezastąpione i nie ma o czym dyskutować. Mm to mleko zastępcze gdy kp jest niemożliwe lub gdy matka wybiera takie rozwiązanie. Niewielki odsetek kobiet nie może karmić naturalnie np z powodu choroby przyjmowania leków itp. Każdy ma wybór wiec nie wyzywaj

Gość gość
Nikogo od terrorystek à rady typu podaj mm bo ja tak zrobiłam i jest ok są zwykłym wygodnictwem i normalna kobieta nie radzi innej w taki sposób. Pozdrawiam

Gość gość
A gdzie jest położna? Mi się wydaje, ze to przez upały :(

Gość gość
Ta aaa coś mu jest:)nic poza głodem i brakiem umiejętności ze strony rodziców

Gość gość
idz idz juz do swpic spraw, bo akurat ja nie radze ze ma podawac MM tylko, ze ma isc do lekarza. Rozumieju słowo czytane ?

Gość gość
Zapytaj lekarza to ci odpowie ze noworodek sosie 10 20 ml mleka z piersi. Ja np wiem bo odciągalam laktatorem i mój mały tyle wypijal i tez często mu dawałam bardzo chciałam długo karmić ale z przyczyn zdrowotnych nie mogłam potem nawet odciągnąć pokarmu.

Gość gość
A co lekarz pomoże skoro on jest głodny? Bułkę mu da?

Gość gość
jakby byl glodny to by jadl i spal, wiec o czym wy piszecie znudzone baby ? najlepiej cycka wciskac na sile , bo to wasz sposob na cale zlo

Gość gość
Saczy sie jad pieknie. Juz sie zmije zlecialy, matki idealne.

Gość gość
Jesssssu dziewczyna radzi dobrze widać ma pojęcie a wy plujecie jadem. Moim zdaniem to wina karmienia noworodki tak mają i nie szukajcie na sile choroby i nie strasznie młodego taty.placz jest najczęściej objawem głodu u tak malutkiego dziecka

Gość gość
Kobieto moje dziecko jest przykladem dziecka,ktoremu moje mleko szkodzilo. Pod roznymi wzgledami. Po pierwsze zoltaczka,utrzymujaca sie kilka miesiecy. Po drugie ten nieszczesny refluks,ktory po podaniu hydrolizatu uspokoil i cofnal sie a po wprowadzeniu mleka dla cielakow(!!!)minal calkowicie. Moje dziecko ma w chwili obecnej dwa lata i nigdy nie byl alergikiem. Na nic. Poza nietolerancja mojego mleka i mm. Bo inne mieszanki mu niesluzyly rowniez. Nie mialo znaczenia co jem i niebma.znaczenia co on je. Tzn ma. Musi to byc bez chemii i konserwantow,jak najbardziej naturalne i nieprzetworzone. Mam maly radarek w domu,ktory od razu jest chory po takich rzeczach. Ale mimo,ze jest taki pro natura to naturalne mleko z piersi nie bylo dla niego. Wiec nie generalizuj.sa rozne przypadki,ktore twoja glowa moze nie moc pomiescic.

Gość gość
Ale on nie je bo na pewno nie smakuje mu to mleko jak się daje noworodkowi mm to tak się często kończy zanim się trafi na to mleko co mu posmakuje

Gość gość
nowordki tepaku jedza i spa, jedza i spia, wiec co tu rozumiec ? dziecko dostaje pokarm lecz odmawia picia i placze Sory ale tepak pisze nie ze zlosliwosci

Gość gość
kolejna idiotka, noworodek nie zna smaków jeszcze! kazde mm mu mskuje, jednie moze mu szkodzic Po prostu matki karmiace piersia nie maja mozgu ( nie wszytskie oczywiscie ), zeby takie pierdoly pisac

Gość gość
O znalazłaś wytłumaczenie na swoje lenistwo he he miałaś mleko trujące i mnie to nie dziwi bo tyle w tobie złośliwości i jadu ze normalne że się nawet do cyca dostało poczekaj do okresu dojrzewania i wtedy się okaże czy mleczko dla cieląt mu służyło

Gość gość
O rany naprawdę niemowlę nie ma smaku? I każde mleko mu smakuje? Nie słyszałam takiego abdurdu Bzdura do kwadratu :) ciekawe co wy jeszcze wymyslicie

Gość gość
ciekawe czy Twoje mleczko tajkie zdrowe pachnace i z genami madrosci. Zapewne nie

Gość gość
Nie każde smakuje dziecku ja miałam gehenne zanim trafiłam na to które chciała pić wiec nie opowiadaj glupot