Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciasto z przeterminowanym masłem co robic

Polecane posty

Gość gość

Upiekłam ciasto, pracochłonne, dużo składników, świeże owoce... I coś mnie tknęło i sprawdziłam datę ważności margaryny bo nie kupowałam nowej tylko wzięłam tę z lodówki. I data jednej połowy której użyłam to 14.04.2014r. a druga to 10.03.2014r. Nie wyglądały inaczej, może były troszkę żółte z wierzchu, żadnej pleśni, nic z tych rzeczy. Ciasto wyrosło, jest dobre, w życiu bym nie powiedziała, że coś z nim nie tak. Mam wieczorem gości, przepis był na naprawdę popisowe ciasto i wyszło super ale trochę się boję. Nie mam teraz możliwości pojechania do sklepu i zrobienia ciasta od nowa. Myślicie, że coś może się stać?? Może w wysokiej temperaturze ew. wszystko szkodliwe się "zabiło"?;p;p No już sama nie wiem. Wywalić to ciasto? Strasznie mi żal...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najwyżej goście będą stać w kolejce do twojego kibelka...zrób zapasy papieru :) a tak na poważnie to jeśli przez cały ten czas było w lodówce,to myślę,że nie powinno być problemu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
spoko, były w lodówce, zostały poddane wysokiej temperaturze, miłego przyjęcia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podaj bez obaw , nic im nie będzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×