Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

guzek na policzku

Polecane posty

Gość gość

Witam, od miesiąca mam jakiegoś guzka na policzku. Byłam z tym u lekarza i powiedział ze to czyrak, przepisał mi maść i po 10 dniach mialo to zejsć a mija juz 3 tydzien i dalej nie widac efektów, jaki był taki jest:( nie wiem co robic, chcialam isc do dermatologa ale najwczesniej są zapisy na listopad:( Czy to moze byc cos poważnego:(? http://zapodaj.net/fbc44975a4b92.jpg.html

Może podrażniłaś, ten guzek? W dzieciństwie miewałam czyraki, działała, taka ciemno- brązowa maść. Nie pamiętam nazwy. Konieczne abyś nie wystawiała tego guzka na słońce. Nałóż bandaż i delikatnie przyklej plastrem. Ważne, żeby nie był "ściśnięty"

Gość gość
No pewnie chodzi Ci o maść ichtiulową. Mi przepisała mupirox i jest to maść z antybiotykiem więc jak by był to czyrak to myśle, że dawno by mi to zeszło a tu nic;/ jak dotykam to troszke boli i jest taka ropa w środku ale nie na całym guzku. Podałam linka tam nizej zeby mozna bylo zobaczyc jak to wygląda i ocenić

Gość gość
ok dzieki, a nie wiesz moze czy byla z tym u lekarza rodzinnego czy u jakiegos specjalisty?

Do chirurga nie trzeba skierowania. Więc możesz iść bezpośrednio do niego.Na Konsultację. Między jednym a drugim pacjentem.. Zapytasz co z tym zrobić, jak będzie uważał, że jest potrzebna interwencja lekarska, to automatycznie na drugi dzień Cię zarejestruje , aby wypisać skierowanie na badania, tzn. pobranie być może "wycinka" a jak nie to odrobinę płynu z wnętrza zmiany chorobowej.

Gość gość
dziekuje za porade

Gość gość
Byłam u lekarza i jednak potwierdzil ze to czyrak;p nacieła mi to i wycisneła rope, przepisala antybiotyk i masc więc mam nadzieje ze bedzie dobrze:>)