Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chłopak a jego zdrowie

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Poznałam bardzo sympatycznego chłopaka (30 lat). Ja mam 24. Spotykamy się, jestem przy nim soba, nie musimy udawać kogoś innego. Rozmowy z nim nie są nudne, jestesmy w stanie poruszyć kazdy temat, tolerujemy się, mamy do siebie wzajemny szacunek. On jak i ja, szukamy partnera na stałe. Jak każda osoba "po przejściach", chcielibysmy się już ustatkować. Wczoraj się z nim widziałam, było przytulanie i buziaki. Ma jeden mankament, ma braki w uzebieniu i tak zauwazyłam że te zęby ma zniszczone. Jak się usmiecha to tylko z zacisniętymi ustami.. Od 10 lat pali papierosy. Rozmawiałam z nim o paleniu, zeby postarał się rzucić, ja sama paliłam ale jakoś mnie do tego tak nie ciągnie jak jego, jedna fajkę jest w stanie wypalić w minutę, a całą paczkę dziennie. Mówie mu zeby chociaż ograniczył żeby wypalał mniej.. A on ze nie da rady, ale spróbuje dla mnie rzucić fajki.. Już te zęby mi przeszły, bo wiadomo może też mieć to genetycznie i mogą mu sie te zęby psuć. Np. moja mama nie paliła a w wieku 34 lat musiała wszystkie zęby usunąć.. Wiadomo że palenie psuje zęby, ale to też może po części jest u niego genetyczne. Nie smierdzi mu z buzi ani nic. Tylko ten brak mnie dobija.. Wczoraj po spotkaniu pisalismy i namawiałam go na kolejne spotkanie żeby gdzieś na piwko wyskoczyć.. A on że mogę wypić sama, że jemu to nie bedzie przeszkadzać. Aż tu nagle dostaje kolejnego sms, z litanią , ze on nie pije bo ma o 5 cm powiększoną watrobę, ze jest chory, i że we wrześniu ma badania i nie chce się narażac do tego czasu, więc nie pije alkoholu. I pisze mi że jesli wyniki tych badań będą złe to wykaże że będzie marskość wątroby a potem do 5 lat przeszczep. I co ja mam teraz mysleć? Ktoś z góry zsyła mi takiego fajnego faceta, a tu się okazuje że chory... i co będzie jak będzie musiał mieć przeszczep i tego nie przeżyje, i go strace?? Ja już nie wiem co robic.. :(Che z nim się spotykać i chciałabym jakoś sobie życie ułozyć.. I mówie mu czy wie że papierosy też mają wpływ na wątrobę, a on że wie, i że i tak nie przestanie palić, ale gdyby coś między nami było to spróbuje rzucić. To ja siego pytam, czy jeśli by się dowiedział że ma raka płuc, i czy by dalej palił a on że Tak.. No to mi już ręcę opdały... Powiedziałam mu wprost że można czasem sobie zapalic, ale nie kurzyć co 30 minut 2 fajki. I że gdybysmy mieli coś między nami stworzyć, to ja palenia papierosów nie zaakceptuje... Powiedział że postara sięrzucić ale nie obiecuje... eh... Co do tych zębów, to jakoś mu o nich powiedzieć, albo zapytać czy coś z nimi ma zamiar zrobić? Jaka jest Wasza opinia, co o tym sądzicie. ? Dziekuję za odpowiedzi. Zrozpaczona.

Gość gość
.