Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opuchniete nogi po cesarce

Polecane posty

Gość gość

W ciąży nie byłam opuchnieta a teraz jestem po cc 5 dzień i nogi jak baloniki czy ktoras też tak miała?jak zlikwidować opuchliznę pomóżcie!!!

Gość gość
samo zejdzie. ja pod koniec ciąży myslałam, że jestem spuchnięta. myliłam się, dopiero po cc poznałam co to opuchlizna ;) kostek nie widziałam, japonki były za ciasne, na szczęście wychodziłam ze szpitala jak było gorąco i mogłam w tych klapkach pomykać, bo o żadnych butach nie było mowy. zeszło po kilku dniach a razem z opuchlizną popłynęło parę kilo ;)

Gość gość
Mam nadzieje ze tak się stanie:)dzięki :)

Gość gość
Jesli nogi nie sa bolace, gorace to ok. Jesli jednak obrzek boli, jest goracy to czym predzej do lekarza, z zakrzepica nie ma jaj

Gość gość
Tez tak mialam po cc. Duzo lezec z nogami w poziomie I mozna sobie pomagac delikatnnym masazem ale tylko w gore nog! W szpitalu przed cc zalozyli mi podkolanowki uciskowe bez stop i kazali nie zdejmowac ich przez tydzien! Chyba bym umarla jakbym ich posluchala. Na drugi dzien rano nie poznalam swoich stop wylewajacych sie z tych podkolanowek. Straszny bol. Kazalam mezowi rozciac to dziadostwo nozyczkami. Najlepsza decyzja EVER:)))

Gość gość
ja tez tak miałam po CC , po prostu tragedia , w majowy zimny dzień wychodziłam ze szpitala w japonkach bo nic bym na nogę nie wbiła , poprawiło sie gdzieś po tygodniu

Gość gość
mi nic takiego nie było

ja tez tak miałam - w życiu nie widziałam czegoś takiego. Myślałam, że mi skóra trzaśnie. 2 razy takie jak normalnie, Ok 10 dnia zaczęło schodzić.

Gość gość
U mnie było tak samo. Ja rodziłam zimą i do domu wracałam w balerinach. Minęło po kilku dniach. Leż dużo z nogami w górze

Gość gość
A bierzesz heparynę?

Gość gość
Jestem ponad miesiac po cc. Nie zeszlo nic :( nogi w gorze, oklady z lodu, cwiczenia, furosemid. Pozostala chyba tylko siekierka :/

Gość gość
Ja byłam mega opuchnięta przed porodem. Po cc wszystko szybko zeszło.

Gość gość
Spokojnie dziewczyny ja też tak miałam nie widziałam własnych kostek paluszki mi się zmiejszyly i wyglądały jak serdelki praktycznie do kolan taka opuchlizne miałam, płakać mi się chciało jak na nie spojrzałam.najgorsze to chodzić i wstawać niestety ja do takich osób nie należę bo wstałam już tego samego dnia i chodziłam żeby szybciej dojść do siebie i nie uzalac się nad sobą a poza tym jak nie wstawać jak małe dziecko jest ale niestety trzeba polezec i to najlepiej z nogami do góry i DUŻO WODY PIC to też pomaga. Mi zeszło po 5-6 dobie

Gość gość
Spokojnie dziewczyny ja też tak miałam nie widziałam własnych kostek paluszki mi się zmiejszyly i wyglądały jak serdelki praktycznie do kolan taka opuchlizne miałam, płakać mi się chciało jak na nie spojrzałam.najgorsze to chodzić i wstawać niestety ja do takich osób nie należę bo wstałam już tego samego dnia i chodziłam żeby szybciej dojść do siebie i nie uzalac się nad sobą a poza tym jak nie wstawać jak małe dziecko jest ale niestety trzeba polezec i to najlepiej z nogami do góry i DUŻO WODY PIC to też pomaga. Mi zeszło po 5-6 dobie

Gość gość
Też tak miałam po cesarce. W szpitalu powiedzieli, że to normalne po cc.

Gość gość
O kurde słabi mnie jak to czytam. Wcześniej rodziłam naturalnie ale teraz przy drugiej ciąży lekarz mi powiedział że będę mogła już tylko przez cc rodzić i bardziej sie tego cykam niż porodu naturalnego. Nie wiem co kobiety widzą w tych cesarkach na życzenie. Przecież to jest straszne

Gość gość
Może nie aż tak straszne, ale też żaden rarytas. Dobrze zniosłam cesarkę i szybko doszłam do siebie, ale nie wybrałabym jej na życzenie.

Gość gość
ja nie mialam cesarki ,ale mialam znieczulenie i to po nim puchly bardzo nogi,dosc dlugo sie to utrzymywało jak nie puchną rece i twarz to wszystko jest w normie

Gość gość
Też tak miałam po ccm tydzień opuchnięte chodziłam to przez Królikowski nawadniające po tygodniu zaczęło mi schodzić po mału po dwóch tygodniach było ok .

Gość gość
Jestem 6 dzien po cc nogi spochnie ze masakra. Jak dotykam skory to jak gabka. Z pierwsza ciaza bylo tak samo. Opochlizna wylazla na drugi dzien po cc zeszlo po tygodniu wiec i tu czekam. Ale mozna sie przestraszyc nigdy wczesniej czegos takiego nie widzialam.

Gość Cleo1976
Też tak miałam.Opuchlizna i ból.Trzeba dużo leżeć z nogami lekko uniesionymi do góry, pomagają też skarpetki uciskowe, delikatny masaż (w górę nóg) oraz maść kasztanowa i moczenie w chłodnej wodzie z dodatkiem soli leczniczej.